Victoria Velásquez
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Hvorfor finder ministeren det rimeligt, at pensionister ikke skal kompenseres for afskaffelsen af store bededag?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Beskæftigelsesudvalget, Spørgsmål 143

Vil ministeren redegøre for, hvorfor ministeren finder det rimeligt, at pensionister m.fl. ikke skal kompenseres for afskaffelsen af store bededag?

Svar fra lørdag den 10. februar 2024

”Vil ministeren redegøre for, hvorfor ministeren finder det rimeligt, at pensionister m.fl. ikke skal kompenseres for afskaffelsen af store bededag?” Svar:

Regeringen mener ikke, at modtagere af indkomstoverførsler skal kompenseres for, at de beskæftigede skal arbejde én dag mere. Med afskaffelsen af store bededag som helligdag går almindelige lønmodtagere på arbejde én dag mere og får derfor også løn for én dag mere. Overførselsindkomstmodtagere giver ikke på samme måde afkald på en fridag. Derfor ønsker regeringen at neutralisere den automatiske virkning på regulering af indkomstoverførslerne, der følger af afskaffelse af store bededag som helligdag.

For så vidt angår ydelserne til folkepensionister, skal jeg i øvrigt gøre opmærksom på, at regeringen har gennemført særskilte forbedringer for folkepensionister, som ligger ud over den almindelige regulering af folkepensionen. De folkepensionister, der er dårligst stillet økonomisk, får således et permanent løft på op til 4.800 kr.

(2024-niveau) i deres supplerende pensionsydelse (ældrecheck) fra 2025. Det synes vi er rimeligt.

0:000:00