Hovedorganisationer strides om sms-fyringer

AFSKEDIGELSER: FTF og AC vil forbyde sms-fyringer, men LO er imod et forbud og vil løse problemet over overenskomsterne. DF erklærer sig parat til at støtte et forbud, hvis flere eksempler på sms-fyringer ser dagens lys.
I foråret var der eksempler fremme på, at medarbejdere var blevet fyret via en sms. Nu kræver FTF og AC et forbud, men LO er imod.
I foråret var der eksempler fremme på, at medarbejdere var blevet fyret via en sms. Nu kræver FTF og AC et forbud, men LO er imod. Foto: Gitte Lauritsen

Det burde være unødvendigt at lovgive om, men finanskrisen har vist så mange eksempler på dårlig ledelsesstil, at det tilsyneladende er nødvendigt.

Erik Jylling
Formand, AC
Hovedorganisationerne kan ikke blive enige om at indføre et forbud mod sms-fyringer. Både FTF og AC finder metoden uacceptabel og vil indføre et forbud, da de mener, at fyringer skal foregå ansigt til ansigt, men LO stiller sig på bagbenene og modsætter sig et forbud.

"Denne problemstilling handler også om den enkeltes retstilling i forbindelse med afskedigelse, og der mener vi, at der skal en lovændring til, så man kan undgå sms-fyringer fremover," siger FTF's formand Bente Sorgenfrey og får opbakning fra formanden for AC, Erik Jylling.

LO finder også metoden uacceptabel, men er lodret uenig i konklusionen.

"Vi ønsker ikke en lov, som retter sig mod et bestemt medie. Nu er det sms, det handler om, men det kunne være, hvad det skulle være," siger næstformand Lizette Risgaard og forklarer, at LO ønsker, at problemet håndteres via overenskomsterne.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00