FH-formand åbner døren på klem for aftale om udenlandsk arbejdskraft

Hvis regeringen skulle foreslå en ny ordning for udenlandsk arbejdskraft, er det dog helt afgørende, at den ikke medvirker til at presse lønningerne ned, lyder det fra FH-formand Morten Skov Christiansen.

FH-formand Morten Skov vil ikke afvise at indgå en aftale om udenlandsk arbejdskraft, hvis regeringen skulle foreslå en ny ordning. Men det kræver blandt andet, at regeringen fortsætter sine investeringer i uddannelse, og at arbejdsgiverne tager ansvar for at hjælpe flere ledige ind på arbejdsmarkedet. 
FH-formand Morten Skov vil ikke afvise at indgå en aftale om udenlandsk arbejdskraft, hvis regeringen skulle foreslå en ny ordning. Men det kræver blandt andet, at regeringen fortsætter sine investeringer i uddannelse, og at arbejdsgiverne tager ansvar for at hjælpe flere ledige ind på arbejdsmarkedet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

FH vil ikke afvise at lave en aftale om udenlandsk arbejdskraft, hvis regeringen skulle finde på at indbyde til forhandlinger om en ny ordning for virksomheder med overenskomst.

Men det bliver ikke en gratis omgang.

Regeringen skal samtidig fortsætte sine investeringer i uddannelse og holde nallerne fra de hårde arbejdsudbudsreformer. Lige så vigtigt er det, at arbejdsgiverne forpligter sig på at ansætte flere af de tusindvis af danskerne, der i dag står i ledighedskøen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00