Finn Sørensen
 spørger 
Troels Lund Poulsen

Finn Sørensen (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen, om EF-Domstolens afgørelse i Viking Line-sagen og Lavalsagen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 106, Spørgsmål 3
Vil ministeren bekræfte, at EF-Domstolen i sin afgørelse i Lavalsagen ikke kun lagde vægt på, at løndannelsen i den svenske overenskomst var uigennemskuelig for de udenlandske virksomheder, men at Domstolen også lagde til grund, at udstationeringsdirektivets artikel 3, stk. 1, første afsnit, litra a-g, udtrykkeligt fastlægger den grad af beskyttelse, som værtsmedlemsstaten kan kræve iagttaget af udenlandske virksomheder? Kan ministeren i forlængelse heraf bekræfte, at det beskyttelsesniveau, der skal garanteres over for udstationerede arbejdstagere, derfor i princippet er begrænset til de krav, der er nævnt i det pågældende afsnit i direktivet? (Der henvises til Lavaldommen, C 341/05, herunder særligt præmisserne 70, 80-81, 101 og 108.)

0:000:00