Niels Flemming Hansen
 svarer 
Peter Hummelgaard

Niels Flemming Hansen (K) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, hvordan proceduren vil være, når alternative landsdækkende kollektive overenskomster for chauffører, der er godkendt af Færdselsstyrelsen, bliver fornyet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 185, Spørgsmål 28
Kan ministeren oplyse, hvordan proceduren vil være, når alternative landsdækkende kollektive overenskomster for chauffører, der er godkendt af Færdselsstyrelsen, bliver fornyet?

Svar fra tirsdag den 26. maj 2020
”Kan ministeren oplyse, hvordan proceduren vil være, når alternative landsdækkende kollektive overenskomster for chauffører, der er godkendt af Færdselsstyrelsen, bliver fornyet?” Svar:

Jeg har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet bidrag fra Transport- og Boligministeriet, der oplyser følgende:

”Transportog Boligministeriet skal henlede opmærksomheden på lovforslagets almindelige bemærkninger, afsnit 3.2.2., hvor det fremgår, at de relevante overenskomstparter, som ikke udgør de mest repræsentative arbejdsmarkedsparter, forudsættes at rette henvendelse til Færdselsstyrelsen i de tilfælde, hvor der mellem parterne er indgået en ny landsdækkende kollektiv overenskomst for chauffører, og hvor parterne tidligere har indgået en kollektiv overenskomst, der har dannet grundlag for udstedelse af en tilladelse, og hvor bestemmelserne om løn- og arbejdsvilkår i den nye kollektiv overenskomst har ændret sig. Hensigten er at give Færdselsstyrelsen mulighed for at vurdere, om den pågældende overenskomst lever op til lovens krav hurtigst muligt efter, at overenskomsten er indgået.” 26. maj 2020 J.nr.

2020 - 371
0:000:00