Hans Andersen
 svarer 
Peter Hummelgaard

V: Kan relevante overenskomstparter i fællesskab få godkendt deres overenskomst?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 185, Spørgsmål 35

Kan ministeren bekræfte, at relevante overenskomstparter i fællesskab kan få godkendt deres overenskomst, jf. lovforslagets §6, stk. 3, nummer 3, og at det ikke afhænger af, om et antal vognmænd har fået godkendt deres ansøgninger?

Svar fra mandag den 8. juni 2020
Hummelgaard: Ja, jeg kan bekræfte, at Færdselsstyrelsen efter fælles anmodning fra overenskomstparterne kan foretage en vurdering af overenskomster

Ja, jeg kan bekræfte, at Færdselsstyrelsen efter fælles anmodning fra overenskomstparterne kan foretage en vurdering af overenskomster omfattet af den foreslåede § 6, stk. 3, nr. 3, uden at der samtidig er et krav om, at et antal vognmænd har fået godkendt deres ansøgning.

Når Færdselsstyrelsen i den forbindelse frem til, at omkostningsniveauet i den pågældende overenskomst ikke afviger entydigt og væsentligt fra omkostningsniveauet i de kollektive overenskomster for chauffører, der er indgået af de på godseller buskørselslovens område mest repræsentative arbejdsmarkedsparter i Dannmark, og som gælder på hele det danske område, vil det blive offentliggjort på Færdselsstyrelsens hjemmeside, at omkostningsniveauet i overenskomsten lever op til lovens krav.

0:000:00