Victoria Velásquez
 svarer 
Peter Hummelgaard

Victoria Velasquez (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om at det midlertidige børnetilskud kan forlænges relativt ubureaukratisk, da der er tale om en videreførelse af eksisterende arbejdsgange

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 1, Spørgsmål 1
Kan den fungerende beskæftigelsesminister bekræfte, at der i lovbemærkningerne står, at det midlertidige børnetilskud kan forlænges relativt ubureaukratisk, da lovforslaget ikke medfører implementeringskonsekvenser for det offentlige, da der er tale om en viderefø­

relse af eksisterende arbejdsgange, som ikke kræver etablering af nye enheder eller administrative strukturer, og at udbetalingen fortsat vil ske automatisk og dermed uden ansøgning fra borgeren?

Svar fra mandag den 12. december 2022
”Kan den fungerende beskæftigelsesminister bekræfte, at der i lovbemærkningerne står, at det midlertidige børnetilskud kan forlænges relativt ubureaukratisk, da lovforslaget ikke medfører implementeringskonsekvenser for det offentlige, da der er tale om en videreførelse af eksisterende arbejdsgange, som ikke kræver etablering af nye enheder eller administrative strukturer, og at udbetalingen fortsat vil ske automatisk og dermed uden ansøgning fra borgeren?” Svar:

Hvad angår implementeringskonsekvenser for det offentlige, fremgår følgende af bemærkninger til L 1, side 6:

”Lovforslaget medfører ikke implementeringskonsekvenser for det offentlige, da der er tale om en videreførelse af eksisterende arbejdsgange, der ikke kræver etablering af nye enheder eller administrative strukturer.” Hvad angår automatisk udbetaling og ansøgning fremgår på samme side i bemærkningerne:

”Udbetaling af ydelsen vil fortsat ske automatisk og dermed uden ansøgning fra borgeren. Retten til tilskuddet er baseret på objektive kriterier, og udbetalingen sker alene på baggrund af genbrug af data fra kommunerne og data, som i forvejen er tilgængelige i Udbetaling Danmark. Dataunderstøttelsen i Udbetaling Danmark baserer sig til dels på Udbetaling Danmarks eksisterende it-systemer.”
0:000:00