Minister i samråd om fyring af voldsramte kvinder

23. oktober 2009 kl. 10:15
LIGESTILLING: Hver fjerde voldsramte kvinde ender med at miste jobbet, viser ny undersøgelse. Derfor kalder SF ligestillings- og beskæftigelsesministeren i samråd.
| Flere

Hver fjerde voldsramte kvinde ender med at miste sit job, da kvinderne enten ikke magter at fortsætte på arbejdsmarkedet eller modtager en fyreseddel fra arbejdsgiveren, viser ny undersøgelse fra Servicestyrelsen. Det er helt urimeligt, mener SF's ligestillingsordfører Pernille Vigsø Bagge.

"Det må være i alles interesse at sikre, at den voldsramte kvinde fastholdes på arbejdsmarkedet. Derfor er det afgørende, at arbejdsgivere i højere grad ser det som en pligt at hjælpe kvinden frem for at fyre hende," siger Pernille Vigsø Bagge.

Ifølge Pernille Vigsø Bagge bør voldsramte kvinder i langt højere grad end i dag modtage hjælp og støtte fra deres arbejdsgivere. SF kalder derfor ministeren for beskæftigelse og ligestilling, Inger Støjberg (V), i samråd om sagen.

"I dag gør rigtig mange arbejdsgivere en stor indsats for at hjælpe medarbejdere med alkoholproblemer. Men vold mod kvinder er fortsat så tabuiseret, at arbejdsgivere åbenbart finder det svært at give kvalificeret hjælp til disse sårbare kvinder," siger hun og fortsætter:

"Arbejdsgivere har om nogen en pligt til at se problemer med medarbejdere, der mistrives, i øjnene og ikke mindst gøre noget ved situationen. Arbejdsgivere må derfor have andre redskaber i posen end blot at fyre medarbejdere i krise."

Dokumentaion Samrådsspørgsmål til minister for beskæftigelse og ligestilling fra Pernille Vigsø Bagge:

- Ministeren for beskæftigelse og ligestilling bedes i et kommende åbent samråd redegøre for, om situationen på det danske arbejdsmarked er acceptabel for kvinder udsat for vold i hjemmet, der ifølge ny undersøgelse fra Servicestyrelsen i mange tilfælde ender med at sige op selv eller blive fyret fra sit arbejde.

- I forlængelse heraf bedes ministeren redegøre for, hvilke initiativer ministeren vil tage for at sikre, at arbejdsgivere påtager sig et større ansvar, så kvinder udsat for vold i hjemmet ikke også skal belastes af en udelukkelse fra arbejdsmarkedet.
 
Altinget | Social

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK