Om  
Mario Draghi

Italiens premierminister indgiver afskedsbegæring

Mario Draghi har indgivet sin afskedsbegæring til Italiens præsident, efter at flere partier har afvist at stemme ved en tillidsafstemning om hans regering.

Mario Draghi trækker sig som premierminister efter halvandet år på posten.
Mario Draghi trækker sig som premierminister efter halvandet år på posten.Foto: Remo Casilli/Reuters/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Italiens premierminister, Mario Draghi, har torsdag indgivet en afskedsbegæring til Italiens præsident, efter at tre partier i den italienske regeringskoalition onsdag aften afviste at stemme ved en tillidsafstemning om Mario Draghis regering. Det skriver Reuters.

Præsident Sergio Mattarellas administration har i en udtalelse til Reuters meldt ud, at præsidenten har "noteret sig" afskedsbegæringen og bedt Draghi blive på posten som fungerende premierminister.

Tre partier i Italiens regeringskoalition – Femstjernepartiet, Forza Italia og Liga – afviste at stemme i tillidsafstemningen, som Mario Draghi ellers vandt med 95 mod 38 stemmer. Han havde tidligere meldt ud, at han ønskede at fortsætte på posten med en bred opbakning fra koalitionsparterne.

Det er nemlig ikke første gang, Draghi indgiver en afskedsbegæring. Det gjorde han så sent som i sidste uge, hvor præsident Mattarella dog nægtede at tage imod Draghis afskedsbegæring og i stedet bad Draghi finde et nyt regeringsgrundlag.

74-årige Mario Draghi er tidligere chef for Den Europæiske Centralbank. Han er uden for parti, men blev i februar 2021 udpeget som premierminister. Han har således siddet på posten i knap halvandet år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mario Draghi

Fhv. ministerpræsident, Italien
ph.d. i økonomi (MIT 1976)

0:000:00