Dagens overblik: DF kræver hårdere kurs mod Kina ved regeringsdeltagelse

OVERBLIK: Dansk Folkeparti vil sætte hårdere ind over for Kina, hvis de skal i regering, Radikale vil fjerne skatterabatter på forældrekøb, og DF-profil trækker sig fra Twitter. Få dit politiske overblik her.

”Man skal ikke finde sig i, at man bliver sat i en økonomisk klemme, hvis man ikke fuldstændig hopper og danser efter Kommunist-Kinas pibe,” siger Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, til Børsen. 
”Man skal ikke finde sig i, at man bliver sat i en økonomisk klemme, hvis man ikke fuldstændig hopper og danser efter Kommunist-Kinas pibe,” siger Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, til Børsen. Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix
Christina HoulindMalte Bruhn

Hvis Dansk Folkeparti skal være en del af en borgerlig regering efter et valg, skal der sættes en hårdere kurs over for Kina.

Det fastslår partiets udenrigsordfører og næstformand, Søren Espersen. Han understreger, at han kender konsekvensen for de danske virksomheder og derfor anbefaler, at erhvervslivet begynder at se sig om efter andre store markeder som Brasilien og Indien.

”Man skal ikke finde sig i, at man bliver sat i en økonomisk klemme, hvis man ikke fuldstændig hopper og danser efter Kommunist-Kinas pibe,” siger Søren Espersen til Børsen.

Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, er ikke enig i den udlægning. De to partier vil ifølge ham kunne enes efter et valg, men understreger, at Venstre går til valg på at fortsætte VLAK-regeringen.

R: Stop skatterabatter til forældrekøb
Vi fortsætter med en historie fra DR. Her foreslår Radikale Venstre, at forældrekøbere fremover skal betale mere i skat. Konkret mener de, at to skattefordele, der ofte bliver brugt i forbindelse med forældrekøb, skal fjernes. Og de penge, som staten tjener på det, skal bruges på at bygge nye ungdomsboliger.

”Det er forældre med penge, der kan sikre deres børn boliger, mens alle de andre, der ikke har råd til at lave et forældrekøb, deres børn og unge står uden bolig. Det er en meget ulige situation, og det er ikke holdbart,” siger Sophie Carsten Nielsen ifølge DR.

Dansk Ejendomsmæglerforening mener dog ikke, at det er en god idé, da færre vil kunne hjælpe deres børn med en lejlighed, hvilket vil føre til, at flere står uden bolig.

Politisk flertal vil uddanne flere praktiserende læger
Der skal uddannes flere praktiserende læger i Danmark. Det mener samtlige partier udenom regeringen, skriver Politiken

Regeringen oprettede i april 250 nye pladser på medicinstudiet og 30 nye pladser på almen medicin, der blandt andet giver adgang til at arbejde som praktiserende læge. Men ifølge Socialdemokratiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, er det slet ikke nok. 

”Regeringen har skruet op, men det forslår slet ikke i forhold til det anslåede behov. Jeg forstår ikke, at regeringen ikke opretter flere pladser. Det er at vende det døve øre til det, der er det helt store problem,” siger han. 

Som det ser ud nu, bliver der uddannet 300 praktiserende læger om året. Men ifølge Christian Freitag, der er formand i Praktiserende Lægers Organisation (PLO), står det slet ikke mål med den lægemangel, der især skinner igennem i udkantsområderne og i hovedstadskommunerne. PLO foreslår at oprette 100 nye uddannelsespladser i almen medicin.

Venstres uddannelses- og forskningsordfører, Mads Fuglede, siger, at regeringen vil afvente resultaterne af tiltagene fra april.

Britisk eksminister: Ingen grund til burkaforbud
Udlandet har nu også fået nys om det danske tildækningsforbud, som trådte i kraft 1. august. I en kronik i The Telegraph mandag undrer den tidligere britiske udenrigsminister Boris Johnson sig over, at Danmark i lighed med andre lande har indført et tildækningsforbud.

”Danskerne svømmer splitternøgne i hjertet af København. Hvis man skal tro ”Forbrydelsen”, er kvindelige efterforskere iført færøske sweatre på job, fordi det er deres ret. Hvis danske kvinder virkelig vil tildække deres ansigter, virker det under alle omstændigheder en smule ekstremt at stoppe dem,” skriver han.

Espersen trækker sig fra Twitter
Vi tager et smut tilbage Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, som meddeler, at han trækker sig fra Twitter. 

Det sker i dag
Dansk Folkeparti holder sommergruppemøde.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Flemming Møller Mortensen

MF (S), klosterforstander, Aalborg Kloster fhv. minister for udviklingssamarbejde og for nordisk samarbejde
Sygeplejerske (Sygeplejeskolen i Aalborg 1988), salgsuddannet (AstraZeneca 2004)

Sofie Carsten Nielsen

Underdirektør, DI Biosolutions
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2002), MA i europæisk politik og administration (Brügge, Belgien, 2001)

Søren Espersen

MF (DD), formand for Kirkeudvalget, kulturordfører
journalist (DJH 1980)

0:000:00