Dagens overblik: Minister siger stop for udflytning af statslige arbejdspladser

OVERBLIK: Der er ikke potentiale i flere store udflytninger af statslige arbejdspladser, og 2.500 statslige ansatte flyttes rundt i København som konsekvens af udflytningerne. Få dit politiske overblik her. 

Rasmus Jarlov (K) overtog titlen som erhvervsminister 21. juni efter Brian Mikkelsen, der nu er administrerende direktør i Dansk Erhverv. 
Rasmus Jarlov (K) overtog titlen som erhvervsminister 21. juni efter Brian Mikkelsen, der nu er administrerende direktør i Dansk Erhverv. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Christina Houlind

Godmorgen og velkommen til endnu en dag i dansk politik. Og selvom størstedelen af det politiske Danmark er gået på sommerferie, er der stadig lidt aktivitet at spore.

Vi starter hos erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), der i et interview med Finans.dk siger, at han ikke kan se potentiale i flere store udflytninger.

”Det er rigtigt vigtigt, at hovedstaden trives, og at alt ikke flytter ud,” siger han.

I samme artikel afviser Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen, at potentialet er udtømt, og siger, at det sagtens kan komme på tale at udflytte statslige arbejdspladser igen. Blandt andet fordi huslejen uden for København er billigere, og udflytninger derfor kan spare staten for mange penge. 

2.500 statsansatte skal flyttes rundt i København
Vi bliver ved udflytning lidt endnu. Eller måske nærmere omrokering. 2.500 statsligt ansatte skal nemlig flyttes rundt i København. Det skriver Altinget.

På grund af de store udflytninger, er der brug for lokaletilpasning, da staten ikke længere har brug for så meget plads i København.   

"Flytningen af tusindvis af statslige arbejdspladser fra hovedstaden til andre byer rundt om i landet betyder, at vi ikke har brug for så mange kvadratmeter i København som tidligere. Derfor kan vi spare mange penge ved blandt andet at opsige dyre, private lejemål i indre by og bruge de kvadratmeter, vi selv råder over i staten, på en bedre måde," siger innovationsminister Sophie Løhde (V) til Altinget.

 

Læs også

Politikere: Sygehusene skal mindske deres plastikforbrug
Flere politikere kræver nu, at sygehusene mindsker deres plastikforbrug. Det skriver TV 2.
Ifølge TV 2 bruger landets ti største sygehuse hvert år mere end 52 millioner stykker engangsservice, hvoraf hovedparten er af plast. Og det er for meget, mener formand for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, Pia Adelsteen (DF).

Socialdemokratiets miljøordfører, Christian Rabjerg Madsen, siger, at hospitalerne spiller en stor rolle, da de på grund af deres forbrug kan gøre en stor forskel.

Til TV 2 forklarer flere sygehuse, at engangsservice sparer dem for flere hundredetusinde kroner. 

Men den forklaring køber Pia Adelsteen ikke.

”Det svarer jo til, at vi derhjemme i privaten begynder at bruge engangsservice, fordi det er billigere end at vaske op. Det tror jeg ikke på. Jeg er godt klar over, at de store industrimaskiner er dyre, men de holder jo altså også i lang tid. Hospitalerne burde tage en tur i Søstrene Grene- der kan man få billig porcelæn,” siger Pia Adelsteen (DF) ifølge TV 2.

Regler for studenterkørsel
I weekenden skabte Enhedslisten debat om, hvorvidt studenterkørsel skal forbydes. Partiets transportordfører Henning Hyllested sagde søndag, at han ville gå ind for et forbud, hvis man ikke kan stramme sikkerheden. Senere skrev partiet på Facebook, at de ikke gik ind for et forbud. Men nu melder venstres transportordfører Kristian Phil Lorentzen sig klar til at se nærmere på reglerne. Det sker i kølvandet på at en 19-årig mand i weekenden faldt ud af en vogn.

”Når der sker en ulykke, skal man granske årsagen til den og se på, om gældende regler er tilstrækkelige, eller om det er et hændeligt uheld,” siger han ifølge Jyllands-Posten.

Tre fra weekenden

  • Fredag var slutspurten sat ind, og det væltede ind med politiske aftaler, der skulle vedtages, inden politikerne gik på sommerferie. Altinget har lavet et overblik over aftalerne. Læs det her: Her er de aftaler, regeringen har landet på dagen før sommerferien.  
  • Lørdag rejste flere partier kritik af justitsminister Søren Pape Poulsens (K) udkast til den undersøgelse, der skal udføres af den nye Tibetkommission. Det skriver Berlingske. Ifølge Berlingske mener Peter Kofoed, at der særligt er brug for at undersøge, hvorfor Tibetkommissionen ikke har fået udleveret alt materiale i første omgang. Og det lægger kommissoriet ikke op til at undersøge, forklarer han til Berlingske.  
  • Kulturminister Mette Bock (LA) nåede alligevel ikke til Rusland søndag for at se Danmark spille mod Kroatien på grund af et aflyst fly.

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Pihl Lorentzen

Fhv. MF (V), fhv. næstformand for Færdselssikkerhedskommissionen, major
videregående officersuddannelse (Forsvarsakademiet og Hærens Officersskole 1990)

Pia Adelsteen

Restauratør, fhv. MF (DF)
butiksassistent

Rasmus Jarlov

MF (K), formand for Folketingets Forsvarsudvalg
cand.merc. (Handelshøjskolen i København 2003)

0:000:00