Dagens podcast: DF havde brug for en særlig finanslov i et presset politisk landskab

AJOUR: Socialdemokratiet presser Dansk Folkeparti fra den ene side, mens Nye Borgerlige presser fra den anden side. Derfor er det vigtigt for partiet med en særlig finanslov, der går til kanten af konventionerne.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Det er nu målet for Danmark at gå til kanten af konventionerne.

Det var meldingen, da årets finanslov i fredags blev præsenteret, og hvor særligt Dansk Folkeparti fremhævede de stramninger, loven førte med sig.

I baghovedet på politikerne lå, at der inden for et halvt år skal være afholdt folketingsvalg i Danmark. Særligt for Dansk Folkeparti venter der en ny situation, eftersom de før valget oplever konkurrence på udlændingepolitikken fra både Socialdemokratiet og Nye Borgerlige.

Altingets chefredaktør ser nærmere på finansloven og regeringens position før et valg i dagens udsendelse.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Statsminister-podcast: Mønsterbryderen I.C. Christensen flyttede magten til Stadil i Vestjylland Statsminister-podcast: Mønsterbryderen I.C. Christensen flyttede magten til Stadil i Vestjylland Næste artikel Dagens podcast: Sådan bliver velfærdsløft til lokale sparekrav Dagens podcast: Sådan bliver velfærdsløft til lokale sparekrav
Gyser i Strasbourg: EU's nye topchef risikerer stadig at snuble på målstregen

Gyser i Strasbourg: EU's nye topchef risikerer stadig at snuble på målstregen

TOPJOB: Efter sidste uges møder i Europa-Parlamentet er utilfredsheden med Ursula von der Leyen så udbredt, at tyskeren ikke kan være sikker på at blive godkendt som EU-Kommissionens nye formand. Hun kan blive stemt snævert igennem eller vraget ved en afstemning tirsdag – eller det hele kan blive udskudt.