Om  
René Holmen Pedersen
Claus Fertin

DanBred får ny finansdirektør

Fra det nye år får DanBred officielt ny finansdirektør, når Jon Rosenberg Osted træder tilbage som konstituerende finansdirektør til fordel for René Holmen Pedersen, der har tidligere erfaring fra Novo Nordisk.

Cindy Shummontien Green

Artiklen er rettet 18. november. Se rettelse i bunden.

René Holmen Pedersen tiltræder som finansdirektør hos DanBred 1. januar 2022.

Det fremgår i en artikel af AgriWatch.

Han overtager stillingen formelt fra Jesper Vikelsø Jensen, der i sommer fratrådte sin stilling.* Jon Rosenberg Osted har siden august i år fungeret som konstituerende finansdirektør.

René Holmen Pedersen har siden marts 2021 været finansdirektør for den svenske kontraktforskningsvirksomhed TFS International, men han kan nu se frem til at få det overordnede ansvar for de finansielle aktiviteter i Landbrug & Fødevares datterselskab, DanBred. 

"Han har en meget stærk forretnings- og finansprofil, som passer godt til vores ambitioner fremadrettet i DanBred," udtaler DanBreds administrerende direktør Claus Fertin til AgriWatch og fortsætter:

”Han har erfaringer fra Novo Nordisk-koncernen, som gør, at han har en global og international udsyn og erfaring, som passer godt til, hvor vi er nu som virksomhed.”

René Holmen Pedersen har også tidligere erfaring som finansdirektør for Novo Nordisks datterselskab Novo Nordisk Engineering, og han har mere end 20 års erfaring inden for ledelse og virksomhedsdrift i koncernen.

Stillingen som finansdirektør var det sidste led i DanBreds ledelseskabale. Den øverste ledelse består fra 1. januar 2022 af salgschef Thomas O. Hansen, forsyningskæde- og driftschef Jens Aage Hvid, HR-chef Anne Hvolby Rohde, finansdirektør René Holmen Pedersen og med Claus Fertin i spidsen som administrerende direktør.

*Artiklen er rettet 18. november: I en tidligere udgave kunne det fejlagtigt læses som om, at Jesper Vikelsø Jensen var viklet ind i de sexchikanesager, som senere kostede direktør Thomas Muurmann Henriksen jobbet. Dette er ikke tilfældet, og Altinget beklager. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

René Holmen Pedersen

Finansdirektør, DanBred
cand.merc. (CBS), Executive MBA (SIMI/CBS)

Claus Fertin

Administrerende direktør, DanBred
cand.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1991), ph.d. (KVL 1995)