Danmarks nye borgerlige parti har fået et navn

NYT PARTI: Med national værdipolitik og borgerlig økonomisk politik vil det nye parti Nye Borgerlige nu forsøge at slå sit navn fast.

Foto: Pressefoto - Nye Borgerlige
Cecilie Gormsen

Danmarks nye borgerlige parti har fundet sit navn, og stifterne, de to eks-konservative politikere Pernille Vermund og Peter Seier Christensen, har valgt at kalde partiet Nye Borgerlige. 

Pernille Vermund stillede op for Konservative ved folketingsvalget, men meldte sig ud af partiet i september. Selv betegner de to stiftere sig som ærkekonservative, men uden at føle sig hjemme hos deres gamle parti.

”Det er vores mål at samle de borgerlige vælgere, der deler vores glæde og stolthed over Danmark, men som er seriøst bekymrede for, at de andre partier sælger ud af vores selvstændighed," siger Pernille Vermund i en pressemeddelelse. 

I sidste uge holdt partiet stiftende årsmøde, hvor en hovedbestyrelse blev valgt, og fra tirsdag kan man indmelde sig i partiet. Målet er så hurtigt som muligt at få samlet de nødvendige stillere, så Nye Borgerlige kan stille op til næste folketingsvalg. Og det vil blive med en værdipolitik, der ligner Dansk Folkepartis, og en økonomisk politik, som ligner Liberal Alliances. 

”Vores kulturelle og historiske fællesskab bygger på værdier som frihed, tillid og solidaritet. Det skal vi værne om. Vores grundlæggende værdier og rettigheder er vigtigere for os end alt andet. Hvis vi mister dem, eller de svækkes på grund af indvandring, eller fordi vi afgiver selvstændighed til EU, så mister vi os selv," siger Pernille Vermund og fortsætter:

"Vi vil arbejde for, at det offentlige skal løse færre opgaver. Danskerne skal betale mindre i skatter og afgifter, og vi skal alle have frihed til at bestemme mere over vores eget liv. Det vil give os mere personligt ansvar, men også mere frihed til selv at bestemme, hvordan man ønsker at indrette sin tilværelse. Den frihed trænger vi til”, siger hun.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00