Det vil EL og K prioritere i Københavns næste kommuneplan

Hvad skal den strategiske retning for den fysiske udvikling i København være? Enhedslisten og Konservative løfter sløret for, hvad partierne kommer til at prioritere i den næste kommuneplan.

Omridset af den fysiske udvikling i København de næste mange år frem er ved at tage form.<br><br>
Omridset af den fysiske udvikling i København de næste mange år frem er ved at tage form.

Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Vu Nguyen

Konturerne af kommuneplansstrategien “Fremtidens klimavenlige Hovedstad”, der er første skridt på vej mod kommuneplan 2024, er ved at tage form.

Kommuneplanstrategien, der er sendt i intern høring, er Borgerrepræsentationens vurdering af og strategi for byens fysiske udvikling.

Formålet er at foranstalte en dialog med byens borgere, erhvervsliv og civilsamfund om den politiske vision for byen, inden kommuneplanen udarbejdes.

Line Barfoed (EL), der er teknik- og miljøborgmester, og Jakob Næsager (K), der er børne- og ungdomsborgmester, løfter sløret for, hvad de vil prioritere i den kommende kommuneplan, der sætter retningen for den fysiske udvikling i København de næste mange år frem.

Kommuneplansstrategi

Under overskriften 'Fremtidens klimavenlige hovedstad' igangsætter Borgerrepræsentationen i 2023 en dialog om en række centrale dilemmaer i byens udvikling. Det sker i forslag til Kommuneplanstrategi 2023, der skal danne grundlag for en revision af kommuneplanen i 2024. 

Borgerrepræsentation skal ifølge Planloven offentliggøre en ny kommuneplanstrategi inden udgangen af 2023. 

Temaer i Kommuneplanstrategien: 

  1. Hovedstadens byudvikling og mobilitet 
  2. Boliger og sammenhængende by 
  3. En by med erhverv og studiemiljø 
  4. Klimaby med plads til natur, kultur og fritid 
  5. Udvikling med respekt for byens sjæl 

Kilde: Københavns Kommune

For Line Barfod bliver det vigtigste i de politiske forhandlinger om kommuneplanen at “sikre København som en bæredygtig by,”

Hvad mener du, når du siger en bæredygtig by?

Det handler om indretning af byrum, så den kollektive trafik forbedres.

Line Barfod (EL)
Teknik- og miljøborgmester

“Det handler om byggeriet, der skal være mere bæredygtigt, end det er i dag. Det handler om, at vi skal have flere fællesskabsboliger, altså nogle mindre boliger, hvor man så har flere fællesarealer,” siger Barfod og fortsætter:









0:000:00