Disse ordførere for fødevarer og fiskeri skal vi sige farvel til

VALG: Det blev til genvalg for langt de fleste folketingsmedlemmer, der har siddet med poster på fødevare- og fiskeriområdet. Fire skal der dog siges farvel til.

Christian Poll har siddet i Folketinget siden 2015, men opnåede ikke genvalg. 
Christian Poll har siddet i Folketinget siden 2015, men opnåede ikke genvalg. Foto: Emil Hougaard/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det nye folketing er fundet.

Og det bliver med plads til langt hovedparten af de folketingsmedlemmer, der har siddet med områder som fødevarer og fiskeri den seneste valgperiode.

Disse fire medlemmer stopper dog. 
 
Carsten Bach Carsten Bach (LA)  
Carsten Bach opnåede ved folketingsvalget i 2015 et tillægsmandat i Østjyllands Storkreds, men stillede denne gang op som spidskandidat for Liberal Alliance i Fyns Storkreds, hvor han afløste tidligere undervisningsminister Merete Riisager (LA). 
Med en opbakning på 1,9 procent af stemmerne i storkredsen får partiet dog ikke et mandat på Fyn, og Carsten Bach er derfor fortid i Folketinget. Carsten Bach var blandt andet ordfører for fødevarer, landbrug og fiskeri. 

Christian Poll Christian Poll (ALT) 
54-årige Christian Poll blev valgt til Folketinget i 2015 og har siden bestredet posterne som blandt andet fødevare- og landbrugsordfører. 
Han ryger ud, fordi Alternativet ikke genvandt sit mandat i Nordsjællands Storkreds. Han har tidligere arbejdet som miljøpolitisk rådgiver i Naturfredningsforeningen. 

Ib Poulsen Ib Poulsen (DF) 
54-årige Ib Poulsen sad i Folketinget 2007-2011 og kom ind igen i 2015. Han har i den forgangne valgperiode været en særdeles markant fiskeriordfører og har flere gange truet med at vælte nu tidligere fiskeriminister Esben Lunde Larsen. Ib Poulsen er uddannet skibsfører fra Svendborg Navigationsskole og har de seneste år arbejdet som havnebetjent i Hanstholm. 

Roger Courage Matthisen Roger Matthisen (ALT) 
Allerede inden folketingsvalget stod det klart, at Roger Matthisen fra Alternativet ikke ville fortsætte, da han sidste år oplyste, at han ikke genopstiller. 
Han bestred blandt andet posten som fiskeriordfører, efter han i 2015 blev valgt ind i Folketinget. 
Som begrundelse har han på Linkedin blandt andet skrevet, at han tror på, han kan skabe større værdi uden for Borgen, og at han er træt af det politiske system. 
Roger Matthisen er professionel skuespiller, men har også blandt andet en bachelor i økonomi, engelsk og kommunikation. 
 
Enhedslistens Søren Egge Rasmussen, der blandt andet var ordfører for landbrug, fødevarer og fiskeri, stod egentlig heller ikke til at blive valgt ind, da partiets EU-ordfører, Nikolaj Villumsen, stod som nummer et på listen og dermed stod til at snuppe det ene mandat, partiet har fået i Østjyllands Storkreds. 
Men da Villumsen er blevet valgt ind i Europa-Parlamentet, baner det vejen for 57-årige Søren Egge Rasmussen, der er uddannet tømrer og landmand. 

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00