Om  
Klaus Henrik Ostenfeld

Fadder til Storebæltsbroen bliver æresprofessor

Han brugte ti år af sit liv på at bygge en bro. Nu er ingeniør Klaus H. Ostenfeld, 77, udnævnt til æresprofessor på Aarhus Universitet, hvor han skal dele ud af et halvt århundredes erfaringer.

Jarl Viktor Schultz

Den prisvindende bygningsingeniør Klaus H. Ostenfeld er udnævnt adjungeret professor på Aarhus Universitet.

Det oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

Ostenfeld har arbejdet med store konstruktioner i 55 år og er mest kendt for at have stået i spidsen for opførelsen af den 17 kilometer lange Storebæltsforbindelse.

Som daværende direktør for broenheden i COWI vandt han konkurrencen om at projektere forbindelsen mellem Sjælland og Fyn, der blev opført mellem 1988 og 1998 og endte med at koste 21,4 milliarder.

Femover skal han altså være adjungeret professor ved Institut for Byggeri og Bygningsdesign:

”Aarhus Universitet står over for en stor udvikling inden for ingeniørområdet, så jeg tænkte, at nu måske var et godt tidspunkt at komme af med al den viden, jeg nu engang bærer rundt på. Det kan godt være, at jeg er pensionist, men hvis jeg kan bidrage til at få nogle helstøbte ingeniører ud fra vores universiteter, så vil jeg gerne det,” siger Klaus Ostenfeld.

Foruden sit virke som professor på AU, er han aktiv som konsulent og i forskellige bestyrelser. Han er stadig aktiv pilot og privat holder han af musik og vandreture.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Klaus Henrik Ostenfeld

Professor (Docent), M.Sc. Bridge Engineering, Aarhus Universitet, selvstændig konsulent, fhv. brodirektør Trafikanlæg og Storebæltsbroen 1988-92 og direktør, Trafikanlæg og medlem af direktionen 1992-2008
civilingeniør (DTU 1966), registreret professionel ingeniør PE (Arizona, USA 1972)

0:000:00