Flemming Chr. Nielsen: Giv ikke Dansk Folkeparti hånden, men fingeren

KOMMENTAR: En bagatel som håndtryk eller ej kan meget vel føre til et smilende og håndtrykkende politisk forlig. Modellen ligger allerede fuldt udformet i burkaloven, men frem for endnu et håndtryk med Dansk Folkeparti burde alle give dem fingeren, skriver Flemming Chr. Nielsen.

Med Dansk Folkepartis krav om håndtryk ved tildeling af statsborgerskab er vi sunket så dybt ned under bagatelgrænsen, at ingen redning synes mulig.

Aldeles vantro kan vi læse, at de øvrige borgerlige partier plus Socialdemokratiet seriøst vil drøfte og overveje forslaget. Og lur dem, om ikke et påtvunget håndtryk ender som et lovkrav.

Altså igen en politisk overspringshandling frem for et oprør mod Dansk Folkepartis bestandige søgen efter muslimske hår, der fordærver den danske kultursuppe.

Forleden var det burkaen og niqaben, der totalt fortrængte verdens dybt alvorlige og komplicerede emner. Og i denne uge blev det håndtrykket, som erobrede pladsen i de medier, der ellers har som deres fornemme opgave at informere om store og væsentlige problemer i et kaotisk og sønderrevet univers.

Også denne klummeskriver tager frivilligt del i den fælles nedværdigelse af den offentlige samtale. Men det sker med så forlegent klamme hænder, at ingen skal ønske lige nu at udveksle håndtryk med undertegnede.

I forvejen er håndtrykket en ganske ulækker skik. Vi bruger det, når et ”hej” eller et kram regnes for uhøfligt. Kun af vane rækker vi hånden frem mod vildtfremmede menneskers fedtede fingre uden at vide, hvor de var for to minutter siden.

Om lidt – oh, rædsel! – skal din hånd favne en andens, som kan være eksembesudlet, svedig, iskold, vattet, møgbeskidt, fnatbefængt, vesikuløs, neglerodsbetændt og sågar ”selvbesmittet”.

I hvor mange videnskabelige undersøgelser har vi ikke med afsky læst om bakterier på toiletsæder, dørhåndtag, pengesedler, mønter, telefoner, indkøbsvogne og tastaturer? Men aldrig om det ulækre og smitsomme kryb, der myldrer på vore hænder.

Nej, for det sidste kan virke stødende i et samfund, hvor et håndtryk anses for noget helligt og renfærdigt, som ingen ustraffet tør bryde.

Og dog faldt dødeligheden dramatisk, da nogen engang fik den idé, at læger, vågekoner og sygeplejersker havde at holde labberne for sig selv eller grundigt vaske deres hænder, før de rakte dem til en patient.

Det burde være komplet umuligt for et stort politisk parti i et så oplyst demokrati som vores at bilde nogen på ærmet, at håndtrykket har en umistelig historisk værdi.

For oprindeligt beseglede håndtrykket ganske enkelt en handel eller en kontrakt. Håndtrykket eller håndslaget kunne så langt tilbage som i middelalderen være noget juridisk bindende. Håndtrykket kunne også som i dag være narrestreger hos handelsmænd, krejlere og lurendrejere, for i enhver kontrakt lurer der med småt et falskneri. Så ikke uden grund bemærker Georg Brandes et sted, at der er folk, som ”har smilt og haandtrykket sig helt op til Tronen” og dermed til rigdommen og magten på andres bekostning.

Dengang fornemme herrer gik med hat, lettede de på den, når de mødte en ligestillet. Bønder og andet fattigfolk rev derimod huen af og krammede den i hænderne ved synet af et overmenneske. At give hånd til hinanden faldt dem aldrig ind. De havde jo ikke noget at handle med.

Men hatten af for Dansk Folkepartis evne til alligevel at sætte himmel og hav, trykpresser og kameraer i månedlang bevægelse ved udsigten til lidt flueknepperi.

Hvad der så får visse muslimer til i bestemte situationer at afsværge håndtrykket, fortaber sig for en vesterlænding i det dunkle. Det samme gør ultra-ortodokse jøders undladelse af håndtryk mellem mænd og kvinder. Og dog er det hele i praksis ikke mere dunkelt, end at der var og er mandlige præster i den ærkedanske folkekirke, som med deres embede og statsborgerskab i behold kan nægte at give hånd ved indsættelse af kvindelige kolleger.

”Vi skal være her alle sammen,” sagde en fornuftig biskop i den anledning, men i dagbladet Politiken dementerede Venstres Claus Hjort Frederiksen omgående sit liberale partis frisind med, at ”når man er offentligt ansat, skal man hilse på folk med håndtryk.”

Dansk Folkeparti gemte sig under en politisk niqab. At en offentligt ansat er en kristen præst, gjorde sagen for kompliceret. Der kunne være stemmetab i den. Anderledes med brændemærkning af muslimer.

I forlængelse af det såkaldte maskeringsforbud om en lille håndfuld kvinders brug af burka og niqab kan vi altså som måbende og magtesløse tilskuere afvente en håndtrykslov om en lige så lille håndfuld kvinders afvisning af at give hånd til en mandlig borgmester.

Og loven vil en dag blive vedtaget i skikkelse af et smilende og håndtrykkende forlig. Modellen ligger allerede fuldt udformet i burkaforbuddet. På dansk hedder den slags et petitesse-reglement eller med en præcis oversættelse til arabisk: sharia.

Endnu engang vil de borgerlige med Socialdemokratiet som giftefærdig partner række hånd til Dansk Folkeparti. For ingen tør give sharia-partiet fingeren.

------------

Flemming Chr. Nielsen (f. 1943) er journalist, forfatter og oversætter af flere klassiske værker. Han er aktuel med bogen "Sort hedder en sten – mellem hedenskab og kristendom i 1000 år". Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Forrige artikel Anna Libak: Da jeg blev udskammet som hvid Anna Libak: Da jeg blev udskammet som hvid Næste artikel Paula Larrain: Vrede smitter, og Facebook er den perfekte smittebærer Paula Larrain: Vrede smitter, og Facebook er den perfekte smittebærer
 • Anmeld

  Tommy Jensen, Vollerup

  Det var da godt, at Claus Hjort Frederiksen ikke blev udenrigsminister....

  - Så havde den gæve Venstre-viking skulle smage SKRÆP, hvis han havde begivet sig på officielt besøg i den arabiske verden, hvor man i nogle tilfælde, efter etiketten, ikke giver hånd!

  Uvidenhed er roden til al ondt.

 • Anmeld

  Kim Kaos

  Velopdragen

  Hvis man ikke vil give hånd til mænd eller kvinder, så behøver man ikke, at søge om statsborgerskab, da den type adfærd er uønsket - Velopdragen mennesker giver, her i landet, hånd når nogle stikker næven frem - punktum

 • Anmeld

  Sten Færch-Jensen

  Det er jo kun begyndelsen

  I næste weekend kommer kravet om, at det er udtryk for respekt at kvinderne lægger tørklædet ved ceremonien. Og i næste igen, at ceremonien naturligvis afsluttes med en omgang stegt flæsk og persillesovs, skyllet ned med kolde øller.

 • Anmeld

  Martin Mørch · pens. gartner

  Det "ukristelige" hadets bål

  Her på egnen Salling og Fuur er der præster, der ikke vil give hånd til kvindelige kollegaer. Men hvor de så skal sendes hen, mår vi spørge DF m.fl. om De hører ofte til deres vælgersegment. Ellers enig med klummeskriveren, at det udelukkende handler om, at slæbe brænde til det ukristelige hadets bål.

 • Anmeld

  Peter Langballe Sørensen

  Ude af fokus

  Debatten om udlændinge i Danmark ryger helt af sporet med den type symbolpolitik DF her lægger for dagen.

  Politikere: Hold fokus og lad være med at fortabe jer i petitesser der kun har til formål at bringe partiets navn (her DF) på mediernes dagsorden. Dette gælder også Inger Støjberg og Mette F.

 • Anmeld

  Ebbe Asserborg

  Mandlige præster, der ikke vil give hånd til kvindelige præster

  Hvad gør vi med dem - skal de udvises og/eller fratages deres danske statsborgerskab?

 • Anmeld

  Mike Straarup · Fuldmægtig

  Fornøjelse!

  At læse Flemming Chr. Nielsens indlæg er en absolut fornøjelse! Han får ikke kun fremstillet det afsindige petitesseniveau, som vores folkevalgte fører livsgerning på i form af symbolpolitik, hvis symbolik simpelthen ikke kan blive for lille eller perifær; han er også en ordekvilibrist, som får også undertegnede til at trække på smilebåndet utallige gange undervejs.
  Og da den korteste vej mellem to mennesker som bekendt er et smil, så lad os håbe at både fundamentalistiske jøder og muslimer samt en hel kø af politikere fra DF og det resterende borgerlige Danmark læser artiklen, og dermed får sig et godt grin over hele misæren.

  Så kan det også være, at de slipper for at give hånd, selvbesmittet eller ej.

 • Anmeld

  Mike Straarup · Fuldmægtig

  Fornøjelse!

  At læse Flemming Chr. Nielsens indlæg er en absolut fornøjelse! Han får ikke kun fremstillet det afsindige petitesseniveau, som vores folkevalgte fører livsgerning på i form af symbolpolitik, hvis symbolik simpelthen ikke kan blive for lille eller perifær; han er også en ordekvilibrist, som får også undertegnede til at trække på smilebåndet utallige gange undervejs.
  Og da den korteste vej mellem to mennesker som bekendt er et smil, så lad os håbe at både fundamentalistiske jøder og muslimer samt en hel kø af politikere fra DF og det resterende borgerlige Danmark læser artiklen, og dermed får sig et godt grin over hele misæren.

  Så kan det også være, at de slipper for at give hånd, selvbesmittet eller ej.

 • Anmeld

  Greta Jensen

  At give hånd.

  Klummeskriveren kan skrive alt det han vil. Han må bare tage i betragtning, at den danske befolkning er trætte af alt den indvandring der finder sted.Jeg tænker også på, at han nok ikke har været udsat for nogen form for ubehageligheder, som så mange andre har. Her i Danmark giver vi hånd til hinanden i mange situationer, så hvorfor skal de andre så ikke også lære det, når de nu så gerne vil integreres netop her.

 • Anmeld

  Frits Schjøtt · pens. speciallæge i psykiatri

  Kvinde(?)logik ??

  At det netop skulle være en kvinde, der i denne tråd fremførte et til 12 med pil opad "logisk" argument generer min feministiske sjæl. Trøster mig med, at mangen mand kunne have præsteret lignende sludder, men nu blev det altså Greta, ak.

 • Anmeld

  hans preben pedersen · Vi Grønne EUer !!!!!!

  " SOVER JEG ELLER JEG VÅGEN " !!!!!!!

  Det er ikke det værste hvad DFs. fremmedfjendske parti finder på af naive integrationsfjendske gribbetiltag !!! Nej det at partiet kan fange ca. 20%
  DANSKE vælgere det står hen i det uvisse !!! At de kan få Danske partier
  i folketinget med på deres småborgerlige vælgerjagt ja !! tillid til dem
  er der jo ikke mange der har !!!! Venligst hp.

 • Anmeld

  Maria · eks. sygehjælper

  Håndtryk er go kultur i de Nordiske lande

  Kindkys må indføres fra de sydlige lande og det danske håndtryk bør være yt. det er så u.danske krav det menneskefjendske DF parti stiller her,sammen med andre u-kulturelle krav til vores u-indbudte gæster.....Ironisk skrevet.

 • Anmeld

  Henning Petersen

  En håndsrækning til islamisterne

  Al omtale er reklame sagde en klog mand. Og der burde tilføjes i politik for begge parter. Jeg tror islamisterne jubler over både burkaforbud og tvunget håndtryk. De får focus på problemer, der var ved at gå i sig selv. De blev en god bagrund for at bruge offermentaliteten til at trække flere kvinder ind i gruppen af burka og håndtryksnægtere. Jeg tror at der nok var kommet færre, hvis man havde ladet være, så ville flere forsvinde af sig selv.

  For hvor stor er problemet? Jeg har tænkt over hvor længe det er siden jeg sidst så en kvinde i burka i det offentlige rum? Svar: 4-5 år. Og jeg bor og færdes på Københavs Vestegn, så mulighederne burde være til stede. Hun var konstaterede jeg forøvrigt dansk konvertit!

  Lad os blive fri for Dansk Folkepartis barnepigelovgivning. Lad dog folk bestemme over deres krop,liv og opførsel, så længe det ikke skader andre.

 • Anmeld

  Jørgen Huno Rasmussen · Bestyrelsesformand

  Dumt, dummere

  Ja, selvfølgelig er det dumt at iklæde sig burka eller nægte at give hånd, men det er endnu dummere at forbyde det.

 • Anmeld

  Torben Groth · Pensionist

  Give hånd

  Jeg har forlænge siden besluttet ikke at give hånd til personer med islamistisk baggrund, venligboere og politisk korrekte der tror at de alene kender sandheden og at vi andre skal rette ind efter deres meninger.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Til Torben Groth

  Faktisk har jeg en videregående uddannelse. Og det betyder selvfølgelig, også, at der er dit ig dat, jeg endnu ikke har forstået: Har aldrig forstået udtrykket "politisk korrekt". Monstro du vil gøre mig mere vidende?
  v.h. I.R.Bertelsen

 • Anmeld

  Arne Steen Jensen · Dansker

  Hygiejnisk hilsen

  En hygiejnisk hilsen, som må tiltale Flemming Chr, Nielsen. En hilsen som blev brugt mellem 1933 - 1945, som var uden berøring, nemlig at heile. Med stor respekt og taknemmelighed over for Danmarks Frihedskæmpere, kan jeg ikke deltage med denne hilsen, men vil også fremover give hånd som venlig gestus og hilsen.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  ..Om behovet for petitesser....

  Tak, Flemming Chr. Nielsen, fordi du igen har grebet din skarpe og ironiske pen til stort morskab og fornøjelse.
  Meeen, du glemte en "petitesse"eller to:
  Kenneth Kristensen Berths (DF) utrolige ophidselse over bageren i Bilka, der havde formastet sig til at bage særlige kager i forbindelse med en bestemt trosretnings højtid. Ophidselsen tilsidesatte dog jødekager, brunkager, julekager, Berliner-van-kuchen og Walesstænger. ....
  Og....
  Inger Støjbergs ophidselse og heftige advarsler om, at hvis man ikke spiste og drak nok (væske), .. som vi danskere gør i julen,..., så var man uansvarlige og farlige på arbejdsmarkedet.
  Men nok om det.
  ....
  Noget skal et parti jo opfinde, hvis man ikke kan finde ud af at løse alvorlige problemstillinger. Så jagter man mindretallene for at hævde egen eksistensberettigelse.
  Det er kendt og beskrevet som mobning i skolegården, hvilket forøvrigt er strengt forbudt for børn , hvilket man har vedtaget på Slotsholmen....?
  I psykiastrien er fænomenet også velkendt, idet angst og neuroser kan udløse aggressivitet. Men det er da nok en anden sag ?
  Tror ærligt talt ikke, jeg åbenlyst tør give en DFer fingeren, som du anbefaler, Flemming Christian Nielsen. Vil i stedet anvende "adfærdsregulerende pædagogik" ved tydeligt og bestemt at afvise ved a vende ryggen til og derved kraftigt signalere en afvisning af den uhensigtsmæssige adfærd. Derved undgår jeg også håndtrykket....!
  ....
  PS:
  I 30erne og 40erne havde et stort parti i Europa stor fremgang, fordi man lovede befolkningen, at hvis de arbejdede hårdt, så ville de få en Folkevogn, og hvis nationen blev raceren, så ville både sociale og økonomiske problemer forsvinde "helt" af sig selv.
  Alvorligt stof til eftertanke.

 • Anmeld

  Erling Askjær Jørgensen

  Ingen muslimsk adfærd i Danmark

  Hvis disse muslimer der ønsker at bo i Danmark og suge penge ud af vort velfærds system, ikke vil indordne sig og opføre sig helt efter vore sædvaner og normer, så må de finde et andet sted at bo og leve. Ingen kan tage skade af at give et ordentligt håndtryk, og dette er altså vor levevis og sædvane i Danmark, Vi vil ikke have nogen som helst muslimsk livsform i Danmark. PUNKTUM:

 • Anmeld

  hans preben pedersen · Vi Grønne EUer !!!!!!

  " ALTING FÅR JO EN ENDE " !!!!

  Når man ser unge og børn i det DANSKE SAMFUND er slyngveninder og
  venner med unge og børn uanset hvor i Verden de kommer fra , så må
  man trøste sig med at fremmedhad er et forbigåede onde !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  I DANMARK !!!! Venligst hp.

 • Anmeld

  Erling Askjær Jørgensen

  Jeg hader ikke fremmede !

  Jeg er ikke racist og jeg hader ikke fremmede, men jeg hader alt det der muslimske og Koranens onde budskaber, kvinde undertrykkelsen og Koranens budskaber om at alle vi vantro skal dræbes.

 • Anmeld

  Per Faurholt Jensen · ud af bondeæt.

  Religiøs frihed i manglende håndtryk.

  Den danske Folkekirke har fritstillet de "gejstlige" i at håndtrykke med hinanden.
  De anerkendte trossamfund i Danmark har vel, ligeledes, en vis selvforvaltning af sæder og skikke.


 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  Fl. Chr. Nielsen mangler viden om håndtrykket blands Islamtroende

  Flemming Chr. Nielsen har åbenbart ikke erfaret, at et håndtryk er en bekræftelse på at de to personer er enige om noget fælles.

  Det gælder i "gammeldansk" kulturforståelse, og det sammen gælder i Mellemøstlig/islamisk kulturforståelse.

  Forskellen er blot, at i DK er der lige ret for kvinder og mænd og dem imellem på også dette kulturelle område, medens kvinder ikke rigtigt tæller som mennesker i Mellemøsten/Islamiske kulturområder.

  Det giver derfor god mening at indføre håndtrykket som en del af statsborgerskabstildelingen, da vi dermed samtidig introducerer undertrykte kvinder til et nyt og friere liv her i landet.

  Flemming Chr. Nielsen færdes åbenbart overhovedet ikke bland Mellemøstlige indvandrere. Hvis han gjorde, ville han jo ved selvsyn have erfaret håndtrykket i sådanne kredse (blandt mænd) som mere udbredt end blandt danskere.

 • Anmeld

  Isabella Balkert · Chefredaktør for Dagens Nyheder og Nej til EU

  Altinget kører med sit valg af kommentatorer en uanstændig hetz mod DF.

  Andre skriver, Altinget fralægger sig ansvaret ved at pege på at det handler om kommentators egne holdninger, men valget af kommentatorer der ensidigt kører tæt på injurierende hetz mod DF, taler sit eget sprog.

  Vi ser endnu engang, hvordan den Radikale agenda kører sit ensporede svar og sin hetz mod DF.

  Den Radikale agenda styrer og regerer hele den danske presse, og det gør den på trods af De Radikale har meget ringe opbakning i befolkningen. • Anmeld

  Erling Askjær Jørgensen

  Jeg er ikke Radikal.

  Som kommentator er jeg ikke udvalgt af nogen som helst, og hvis der er noget jeg ikke er, så er det tilhænger af det lands skadelige radikale i DK.


  Det er noget sludder, at den radikale agenda styrer DANSK PRESSE.

 • Anmeld

  Isabella Balkert · Chefredaktør for Dagens Nyheder og Nej til EU

  Jeg har ikike henvendt mig til dig Erling Askjær Jørgensen.

  Jeg har kommenteret at Altinget meget ofte, som resten af den danske presse, skriver overvældende mange artikler hvor hovedindholdet er voldsom kritik af DF eller holdninger der fremføres af DF, hvilket i høj grad er en Radikal agenda.

  Det siges at 80 % af danske Journalister er Radikale og at det nærmest er umuligt at blive ansat hos DR, hvis man ikke er Radikal eller foredrager Radikale synspunkter som skabsradikal.

  De voldsomme angreb på DF startede hos De Radikale, efter det var åbenbart at DF var imod EU, og at partiet stemte Nej til alle overførelser af dansk suverænitet til EU, men ikke mindst fordi DF stjal De Radikales ultimative plads som partiet der kunne tromle og styre det parti de, som loddet på vægtskålen, magtede at gøre til regeringsparti.

  Politiken er kendt som værende De Radikales helårige valgavis og JP er med den nye chefredaktør tydeligvis ved at være et ekko af Politiken.

  De fleste chefredaktører på DR og TV2 er Radikale, så det er langt fra vås, at den Radikale Agenda styrer Dansk presse, der også fører sig frem som fortaler for EU, til trods for halvdelen af den danske befolkning er imod EU og mere end halvdelen af stemmeprocenten var for et Nej til at afskaffe retsforbeholdet.

  Der er ikke løbende artikler i dansk presse eller udsendelser på DR og TV2 der taler for at forlade EU, tværtimod. De findes ikke i dansk presse, lige som man aldrig åler De Radikale for deres ekstreme holdninger til indvandring og EU.

 • Anmeld

  Erling Askjær Jørgensen

  DR er ræverødt.

  DR er ikke "radikal" de er ræverøde på DR !
  DF folkene behøver ikke at have mindreværdskomplekser på grund af, at partiet ikke altid roses i medierne. DF har en stor fejl, og det er at de ikke kan se at lavere skatter er vejen til bedre ældrevelfærd, finansieret af bedre vilkår for "det producerede Danmark"

 • Anmeld

  Isabella Balkert · Chefredaktør for Dagens Nyheder og Nej til EU

  DR var måske ræverødt engang.

  Men det er længe siden. DR har været Radikalt domineret meget længe.
  Jeg tror ikke DF har mindreværdskomplekser, og det er ikke hvad sagen drejer sig om.

  En presse der er politisk aggiterende, frem for neutral er bare ikke en fri presse.

  Din holdning til skatter er sagen uvedkommende.
  Det producerende Danmark er blevet bestukket og hjulpet ud af Danmark gennem EU fondsmidler. Det drejer sig om alle vores største virksomheder, der enten har flyttet hele eller dele af deres producitonsapparat ud af Danmark til Østeuropa.

  Det skaber et faldende skattegrundlag for velfærd. Hvilket EU tilhængerne ikke er kloge nok til at gennemskue eller forhodle sig til, med mindre de bare lyver om alle negative konsekvenser af EU medlemskabet.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Til Isabella Balkert

  Ærligt talt. Vi danskere,...vi læsere..... kan udmærket tænke selv.
  Dine voldsomme udfald og dit retoriske stilleje er ikke en chefredaktør værdigt....uanset hvilken politisk overbevisning vedkommende måtte have.
  Iøvrigt har du ikke ret. Jeg har læst artikler, klummer og debatindlæg fra mennesker med meget forskellige politiske holdninger og vidt forskellige synspunkter her på Altinget. Faktisk er det en af årsagerne til, at Altinget er et af de mange og meget forskelligartede medier, jeg dagligt læser og orienterer mig i for at blive klogere.
  At en journalist interesserer sig for samfundsmæssige problemstillinger må ligge lige for. Ellers var man vel ikke blevet journalist. At et dagblad forholder sig samfundskritisk ud fra bestemte måder at fortolke livet på er lige så indlysende. Og det ved en ganske almindelig dansk læser udmærket,...og sorterer i sit stille sind oplysningerne. Læserne er ikke dumme,....Og det er ikke aktid "de andres skyld", som du postulerer.
  Du skriver(citat): "En presse der er politisk aggiterende, frem for neutral er bare ikke en fri presse."....?....Jamen du forholder dig da som chefredaktør selv stærkt partipolitisk til tingene, Isabella Blankert....??
  ....
  PS: Til almindelig forståelse kunne jeg godt tænke mig at vide, hvad "en radikal agenda" i sig selv er.??
  Vh. I.R.Bertelsen

 • Anmeld

  Isabella Balkert · Chefredaktør for Dagens Nyheder og Nej til EU

  Hvornår er I.R. Bertelsen blevet talsmand for danskerne og læserne på Altinget?

  Og hvornår er det blevet den norm I.R. Bertelsen er talsmand for, der er "normen"?

  Du er glad for Altinget, fordi Altinget tilsyneladende tilfredsstiller dit behov for politisk oplysning, men du taler ikke på Danskernes vegne, du taler kun på dine egne vegne, og som sådan fylder du kun for en mand.

  Jeg finder at Altinget er ensidig. Altinget benytter sig også af nøjagtig de samme skribenter der huserer på JP, Politiken eller Berlingske. Folk med de tilsyneladende rigtige holdninger og meninger.

  På Altinget finder du ikke stærkt EU kritiske artikler og det gør du heller ikke i resten af den danske presse. Talsmænd fra Folkebevægelsen mod EU, har da heller aldrig fået antaget en EU kritisk artikel i dagbladene eller Altinget.

  Det er ikke fordi EU kritikken ikke findes, og det er ikke fordi Folkebevægelsens repræsentanter ikke kan ellerønsker at få deres artikler udgivet i dansk presse, det kan bare ikke lade sig gøre. Vil man give udtryk for EU kritik, så er man nødt til at gøre det i egne medier.

  Nej til EU melder rent flag. Og skriver kritiske artikler om EU, lige som vi viderebringer kritiske artikler om EU.

 • Anmeld

  Henning Petersen

  "Ud af EU´s" troværdighed eller mangel samme.

  Den manglende interesse for at bringe jeres artikler er nok, at de er ensidige og utroværdige. Jeg citerer fra en af jeres brochure for Daxit::

  "Udenfor EU kan vi spare store dele af de 21 mia DKK medlemsskabet koster." Hvorfor ikke fortælle, at vi netto kun betaler 9 miliarder kroner, fordi vi får største delen af pengene tilbage i form af f.eks, landbrugsstøtte eller støtte til trafikprojekter m.m .

  "Udenfor EU kan vi fortsat handle med landene i EU". Ja, men hvilke ?. Cirkus Brexit er anskuelsesundervisning i de problemer, der venter en Daxit

  "Udenfor EU kan vi øge samarbejdet med de nordiske lande". Det gør vi jo i forvejen. De skandinaviske lande er alle med EU (Norge godt nok uden at have indflydelse) Hvem siger de vil være med og hvorfor oprette en ny administration når den allerede findes EU. Det vil koste penge som skal hentes et sted. Velfærd?
  .
  I er simpelthen for ensidige og utroværdige. Læg dertil at sandheden er gået op for danskerne: Daxit betyder reduceret velfærd. Den går ud over
  de svageste grupper. De rige skal nok klare sig. Derfor er omkring 70% godt tilfreds med den aftale vi har nu.

  Og jeg er absolut ikke enig med dig i at Altinget er ensidigt. Det et politisk medie, der dækker bredt.

 • Anmeld

  Kurt Nielsen · Freelance

  Nettobidrag til EU: Brug folketingets EU oplysning.

  Du skriver at vi betaler 9 mldr. Netto Til Eu .....

  Det gjorde vi i 2013 iflg Danmarks statistik. ( En statistik de ikke laver mere ).

  Folketingets har lavet en opgørelse, der viser hvad danmark betaler og hvad de andre lande betaler eller bidrager med, så kan vi sammenligne EU landene. Ifølge den er er nettobidraget knapt 5 mldr. I 2016. ( 639 mldr Euro ).
  Folkebevægelsen mod EU bruger altid 2013 tallet, bl.a en pjece af Sven Skovmand. ( hvor han siget netto 13 mldr ). Og du siger netto 9 mldr.

  Lad os nu blive enige om at bruge EU kommissionens tal, som folketingets EU oplysning bruger.

  Her er linket til dem:

  https://www.eu.dk/da/fakta-om-eu/statistik/nettobidrag

 • Anmeld

  Isabella Balkert · Chefredaktør for Dagens Nyheder og Nej til EU

  Henning Petersen du er på galt spor.

  Jeres artikler? Jeg er ikke Folkebevægelsen mod EU, jeg repræsenterer "Nej til EU", som du åbenbart ikke har fulgt, men det er ikke min opfattelse at Folkebevægelsen mod EU ikke har styr på det de udtaler sig om.

  Det er vanskeligt at diskutere med dig Henning Petersen, fordi du tydeligvis er helt uvidende om EU, og hvad det betyder for Danmark at være medlemmer af EU.
  Din uvidenhed skyldes først og fremmest dansk presses forherligelse af EU og totale benægtelse af, at EU ikke har været godt for Europa og hermed også Danmark.

  Folkebevælgelsen mod EU, melder rent flag. Folkebevægelsen er skabt på EF og senere EU modstand, og de dokumenterer hvorfor.

  Nej til EU bringer artikler fra hele verden om EU og kritiske indlæg om forherligelsen af EU.

  Du vrøvler når du påstår at DAXIT vil betyde nedgang i velfærd. EF og senere EU betød en gradvis og konstant nedgang i velfærd og det har været tilfældet for de fleste EU lande, på nær Polen og Østeuropa, som storkapitalen og det storkapitalistiske EU har ønsket at investere i.

  Der er i Folkebevægelsen en fløj der er meget interesseret i at skabe en Nordisk Union, jeg deler ikke deres opfattelse, men jeg ved at vi i EFTA kan samhandle med Europa og at vi i frihandel kan samhandle med hele verden.

  Netop den ensidige nedgørelse af BREXIT og de løgne der har været båret frem om BREXIT, har Dansk Presse bakket op om, derfor ved de fleste danskere ikke, at BREXIT kun kan gøre UK rigere.

  England betaler et monster beløb til EU, og til gengæld mister de retten til at styre og regere deres eget land.

  England kan frit handle med hele verden efter BREXIT, og både USA og Australien står parat til at samhandle med England. Det er et langt større marked end EU.

  Der er storkapitalistiske kræfter i EU, der forsøger at forhindre BREXIT. George Soros er en af de mangemillionærer der på alle måder kører kampagne mod BREXIT, fordi storkapitalen mister magten over England.

  Tyskland vil tabe på BREXIT fordi Tyskland har en stor eksport af biler til England, så Tyskland kæmper også med næb og klør for at bevare England i EU og desuden er der angsten for at andre lande vil forlade EU, når de ser hvor godt det går for England uden for EU.

  Personligt fatter jeg ikke at nogen i dette land, eller i resten af Europa, kan tale for afdemokratiseringen af Europa til fordel for topstyring fra Tyskland, som jo stort set styrer og regerer EU.

  Vi er ikke enige om noget som helst Henning Petersen, og det har jeg det godt med.
  Din opfattelse af EU finder jeg baserer sig på uvidenhed og indoktrinering fra både Altinget og resten af dansk presse.
  Det er tydeligt at du ikke ved hvad du taler om.

 • Anmeld

  Erling Askjær Jørgensen

  Isabella Balkert er på galt spor

  USA består af mange stater der samarbejder og det har gjort USA rigere. Hvorfor skulle samarbejde mellem europæiske stater ikke ku7nne gøre os rigere i Europa ? Jeg er 85 år gammel og stemte i sin tid JA til at være med i EU. Som folketingsmedlem i en årrække, medlem af Folketingets finansudvalg og formand for Folketingets erhvervsudvalg, har jeg været langt inde i de økonomiske forholde for Dansk Erhvervsliv. Jeg har haft egen virksomhed i 40 år. Dette alt sammen fortalt for at oplyse om, at jeg ved at den mindste af 2 onder for Danmark, er at være med i EU. At stå udenfor ville være meget dårligere.. Og jeg medgiver, at De Radikales vilde argumenter for EU, er helt ude i skoven. Men det er de Radikale totalt hele vejen igennem. At stemme JA til Morten Østergaard er direkte landsskadelig.

 • Anmeld

  Henning Petersen

  Undskyld

  Kurt Nielsen.
  Jeg beklager unøjagtighed i mine tal. Men vi kan vist godt blive enige om at Folkebevægelsens tal er et forsøg på at sløre at udgiften i hvertfald kun er halvdelen.

  Set i det store perspektiv betalte vi i følge den opgørelse du henviser til 0,26% af BNI i 2007 og 0,22% i 2016 .

  Isabella Balkert

  Min uforbeholdne undskyldning for at have forvekslet dig med Folkebevægelsen mod EU. Men det er jo det der sker, når man vælger et navn, der ligger så tæt på et andet. ("Nej til EU" og "Ud af EU".)

  At der er sket en forringelse af velfærden må jeg som teenager i halvtredserne afvise, Du er en sand benægter af fakta. Her er lidt flere bemærkninger:

  Storkapitalen søger at hindre Brexit. Hvordan vil du så forklare at et førende konservativt parlamentmedlem - Jacob Rees Moog - står i spidsen for Brexit. Han er milliardær og kæmper for Brexit fordi, det vil hindre at UK kommer ind under det nye EU-direktiv om hindring af skattesnyd og offentliggørelse af skattely konti. Og at han iøvrigt går ind for at mere "fleksibelt" arbejdsmarked uden minimumsløn eller maksimum arbejdstid.
  Han indrømmer at Brexit kommer til at koste og at de fulde "Brexit-fordele" først vil blive synlige om 50 år. Han er jo også milliardær.

  Din påstand om at UK betaler et monsterbeløb modsiges af den rabat som UK får på sit bidrag takket være Tatcher.

  At UK frit kan handle med andre lande under WTO giver i følge engelske medier problemer og i Australien står en aftale med EU højere på ønskelisten end en med UK.

  Tyskland sælger mange biler til UK. Men UK sælger også mange biler til EU. Bilbranchen og Brexit er i det hele taget et indviklet problem. Men en ting er sikker: Problemet bliver større for UK end Tyskland og EU. Når vi taler om biler produceret i England, så er en mikroskopisk del fra engelskejede. Vi taler om mærker som Ford, Honda, Toyota og Nissan. De har allerede planer for hvornår og hvordan de skal flytte over Kanalen, hvis ikke Brexit lever op til deres krav som først og fremmest er toldunion og fællesmarked som UK har udelukket. Det vil koste et 6 cifret antal arbejdsløse.

  Nej vi er ikke enige. Jeg synes det er en uforskammethed at påstå, at jeg er uvidende og indoktrineret. Selvfølgelig har jeg ikke kendskab til så mange detaljer som en fuldtids enøjet EU-modstander propagandist. Til gengæld tror jeg på at enhver sag har fordele og ulemper. Det gælder også EU. • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Håndtryk og ritualer.

  Nu går mange mennesker ellers ind for religiøse ritualer, men så snart det drejer sig om noget så sekulært som et håndtryk, så er fanden løs i Laksegade.
  Især når det kommer fra DF, så skal den bare have en ekstra spand kul.

  Hvad ville man sige til, hvis man i et muhamedansk land begyndte at give hånd. Man ville slå syv halvmåner for sig.
  Hvis man bosætter sig i et fremmed land, må man nødvendigvis følge de skikke som hersker der. Det samme gælder muhammedanere som bosætter sig her. GIV HÅND.

 • Anmeld

  Frits Scjøtt · pens. speciallæge

  Det rene l... (undskyld mit franske)

  Kære Allen Gorm !
  Udveksling af bakterier og andre uhumskheder ved at famle på hinanden er hverken særligt umuhammedansk eller kristeligt. Det er faktisk bare svineri.
  Som læge undgår jeg såvidt muligt at gramse andre i hænderne - finder i stedet den orientalske hilsen med at lægge (sin egen) hånd på (sit eget) bryst langt mere respektfuld og - ikke mindst - hygiejnisk. Og jeg er ikke spor religiøs - tværtimod. Man skal vist være folkepartist for overhovedet at gå op i den slags bagatelagtige tåbeligtheder. Så jeg slutter mig til Flemming Chr. Nielsens forslag: Giv dem fingeren !

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Svar til Isabella Balkert: Hvornår er I.R. Bertelsen blevet talsmand for danskerne og læserne på Altinget?

  Svar til Isabella Balkert.
  Som det fremgår af mit indlæg ovenfor, så udtaler jeg mig helt på egne vegne om min vurdering af almindelige danskeres oplysnings- og vidensgrundlag samt om det indtryk, jeg har af de danske medier, herunder Altinget.
  Vær rar at læse indenad.
  Udtaler mig på ingen måde som talsmand for danskerne. Hvorfor i alverden skulle jeg dog det?
  Er stadig rigtigt interesseret i at blive klogere:
  Hvad betyder "radikal agenda". Lægger du noget partipolitisk i udtrykket radikal, eller anvender du blot i denne forbindelse ordet "radikal" i den betydning, der kan læses i "Den danske Ordbog"...bla..:. at tage fat ved roden /gennemgribende? Det er faktisk vigtigt at vide, hvis man skal forstå, hvad der ligger i dit budskab.
  Vh. I.R.Bertelsen

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Det rene....Frits Scjøtt....

  Du har fuldstændigt ret. Har lige brugt mange dage ved et familiemedlems sygeseng på hospitalet.
  Mødte de dejligste læger og sygeplejersker med hvem jeg ikke gav hånden. Selvfølgelig. Det, det handler om er øjenkontakten, kropssproget og kommunikationen. Ovenikøbet var flere af dem på kirurgisk iført huer, handsker og havde "masker", der tildækkede både mund og næse, ligesom deres almindelige beklædning var dækket af store kappelignende gevanter..........
  Og politiet kom ikke susende for at arrestere de tildækkede personer. Heldigvis.
  Ok. Bliver lidt sarkastisk, men det er helt grænseoverskridende, hvis andre skal bestemme, hvordan jeg hilser på andre mennesker. Den kommunikation er en sag imellem de mennesker, der hilser på hinanden.
  .....
  Stod i fredags og ventede på toget i en stor provinsby og så noget rigtigt positivt:
  Fire kvinder i pludrende, ivrig og glad samtale på dansk / engelsk. Alle fire var iført lange gevanter og stramtsiddende tørklæder på forskellig vis. Ved nærmere, nysgerrigt "eftersyn" viste det sig, at det var en katolsk nonne og tre arabisk udseende kvinder, der hyggede sig. Ganske almindelige mennesker finder ud af det sammen.
  Jeg slutter mig også helt til Flemming Chr. Nielsens forslag. Vi har ikke brug for Folkepartiske læremestre der vil regulere vores liv og adfærd i detaljer, for vi finder ud af det med hinanden i det daglige. Og det skal vi have vores frihed til.

 • Anmeld

  Isabella Balkert · Chefredaktør for Dagens Nyheder og Nej til EU

  @ Erling Askjær Jørgensen

  Hvis du vil påstå at jeg er på galt spor, så må du kunne underbygge den påstand og det gør du bestemt ikke ved at henvise til USA.

  Du kan ikke sammenligne EU og USA. De enkelte stater i USA har både særlovgivning og er underlagt en fælles lovgivning. Alle borgere med stemmeret, stemmer på deres præsident.

  Europa består af en række lande, der før EF var selvstændige lande, med en selvstændig lovgivning og et demokrati, som langsomt, men sikkert er blevet underlagt en lille selvbestaltet ikke folkevalgt kommission, der har eneret på at skabe love i EU, som alle EU landene er tvunget til at implementere uden om folketing. EU kommissionen og den fordrukne Juncker, der som præsident for Luxembourg, omskabte Luxembourg til at blive hele Europas hvidvask central af sorte penge fra rigmænd og storkapitalen.

  Hvordan man kan gå ind for at Danmark har mistet retten til alene at lovgive i eget land, og hvordan man kan gå ind for at Junckers kommission kan pålægge Danmark love der ikke nødvendigvis er til vores fordel, der fatter jeg simpelthen ikke.

  USA er ikke bare rigt. Enkelte rigmænd og storkapitalen tjener helt uforholdsmæssigt mange penge og mange er rigtig fattige.

  Vi har ikke bare et samarbejde mellem europæiske stater ii EU, faktisk har vi ikke et samarbejde i EU.

  Tyskland har endnu engang taget magten, og en Tysk kansler bestemmer mere over Danmark og dansk lovgivning end vi selv gør.
  Danmark er blevet fattigere i EU, vores velfærd er langsomt med sikkert afviklet, og folkepensionisterne der ikke har sparet op til deres aldersdom, kan dårligt leve af den folkepension de får udbetalt idag, og det kan de ikke fordi Niels Helweg afviklede dyrtidsportionerne for folkepensionen og fordi vi efter Ja til EF i 72, fik pålagt 25% i moms, og yderligere er folkepensionen så også udlulet af grønne afgifter og udgiften.til internettet.

  Efter Helle Thorning koblede os på Europagten har vi mistet muligheden for at devaluere vores krone, og som et næsten Euroland, på trods af befolkningens overbevisende Nej til Euroen flere gange, er alt hvad vi køber idag blevet dyrere, hvilket især kan mærkes på vores madvarer.

  Det er sagen uvedkommende at du er 85 år gammell og at du i 72 lod dig overtale af løgn og overdrivelser til at stemme Ja til EF og senere EU.
  Når man ser tilbage på kampagnerne for EF og truslerne om mindre velfærd og et ensomt liv uden for EU, så bør pressen og eventuelle folketingsmedlemmer skamme sig.

  Det er rigtigt at de største virksomheder i Danmark, har haft gavn af EU. De har fået million tilskud til at flytte deres virksomheder eller dele af deres virksomheder ud af Danmark og til Østeuropa, men det gavner jo kun den del af erhverslivet der har benyttet sig af skattefrihed og økonomisk støtte fra EU til at flytte ud. Det gavner bestemt ikke Danmark og danskerne at de har haft mulighed for at gøre det.

  Norge er et lysende eksempel på at Danmark og resten af Skandinavien havde stået sig godt ved at stemme Nej til EF og EU.

  EU toldmuren mod tredje verden og resten af verden, gavner ikke Danmark eller dansk eksport og med BREXIT mister vi en vigtig samhandelspartner.

  Hele den arabiske verden elsker vores mæleprodukter og vi kunne hurtigt skabe et endnu bedre samhandelsforhold med USA og resten af verden uden for EU.

  At stå uden for EU ville derfor langtfra være meget dårligere. Vores fiskeri blev hårdt ramt da vi gik ind i EF. Pludselig lå tyske trawl og overfiskede vores farvande og små landmænd måtte slå deres husdyr ihjel, for at give plads til Irsk landbrugs behov for at producere mere.

  EF og EU har ikke gavnet os på nogen måde. Hvordan du kan oppebære en sådan vildfarelse i så mange år, er mig en gåde.

  Hvis man ikke fatter at Tyskland igen, igen har taget magten i Europa, mens sydeuropa er på falittens rand og alle andre lande i EU har fået det dårligere, så følger man simpelthen ikke med.

 • Anmeld

  Frits Schjøtt · pens. speciallæge

  Flere sygdomme under bæltestedet . . ?

  ad Isabella B.
  I dit tilfælde er det ikke bare l... på hænderne, du er blevet smittet af, men regulær ord-diarhhoea.
  Er det en egentlig sygdom, eller har du aldrig lært at fatte dig i korthed?
  F.S.

 • Anmeld

  Erling Askjær Jørgensen

  Det er mig en gåde !

  Det er mig en gåde hvordan et menneske kan finde på at skrive påstande, som dem Isabella Balkert fremfører. Derfor er min debat med denne Isabella totalt slut.!!

 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  Isabella Balkert: En kort kommentar

  Deres mange besynderlige og modstridende påstande og sammenligninger vil jeg afholde mig fra at kommentere, da de fleste læsere uden tvivl selv kan se hvor lidt de egentligt vedkommer Danmarks forhold til EU.

  Men en enkelt af Deres bemærkninger vil jeg dog kommentere på. De skriver:
  "Norge er et lysende eksempel på at Danmark og resten af Skandinavien havde stået sig godt ved at stemme Nej til EF og EU."

  Her undlader De (vel med vilje !) at oplyse om, at netop Norge i et og alt implementerer al EU-lovgivning der vedrører det Indre Marked, og i øvrigt retter sig totalt og fuldstendigt efter alle regler og bestemmelser der gælder for alle EU-medlemmerne.

  Det gør Norge fordi de ellers ville være overladt til sig selv, hvilket de åbenbart ikke ønsker.

  Så den eneste forskel på Norge og Danmark er, at Norge IKKE har hverken taleret eller indflydelse i EU eller er medlem af Kommissionen, hvorfor det Norske EU-diplomatiske kontor i Bryssels er det måske allerstørste - de vil nemlig så nødig gå glip af de informationer som medlemmerne jo får !!


 • Anmeld

  Isabella Balkert · Chefredaktør for Dagens Nyheder og Nej til EU

  ad Bertel Johansen

  Det passer jo ikke. Norge er ikke bare et passivt land der har ladet sig underlægge EU. Norge og Schweitz implementerer ikke alt, det siger sig selv og både Schweitz og Norge taler på egne vegne i hele verden og alle sammenhænge.

  Norge har et samarbejde med EU. Norge har over 70 aftaler med EU og landet er dermed tilknyttet omkring 3/4 af hele EU-samarbejdet.

  Norge er på grund af forholdet til EU underlagt flere EU-regler for at være med.

  Siden 1994 har Norge indført mindst 10.000 love og regler bestemt i EU – uden at Norge selv har været med til at bestemme deres indhold, fordi Norge ikke er repræsenteret i nogen af EU-institutionerne som EU-parlamentet og EU-kommissionen.

  Norge kan dog lave lobbyarbejde og derigennem påvirke beslutningsprocesserne i EU, på samme måde som eksempelvis interesseorganisationer og virksomheder gør det.

  Norge indgår aftaler med EU 5 år af gangen og kan til hver en tid træde ud af samarbejdet, hvis de finder de kan samhandle på bedre vilkår med resten af verden.

  Norge er kun med i det samarbejde Norge finder er et gode for Norge, Norge kan altså vælge hvad de vil være en del af og samarbejde om og Norge rejser ikke konstant til Brussel for at få dikteret alt hvad de skal foretage sig eller implementere lige som Danmark.

  Norge overholder de samme fiskekvoter som EU, men andre lande ligger ikke i Norges farvande og tømmer Norges have for fisk.

  Hvis Norge og Schweitz mente det var en fordel for dem at være medlemmer af EU, ville de givetvis søge om medlemskab. Det gør de ikke.

  Hvis man i øvrigt er så naiv, at man tror det gør en forskel for Danmark at sidde med ved bordet, så tager man fejl. Danmarks stemme er som en spytklat i havet. Det er Tyskland der styrer og regerer EU imod mange andre EU landes interesser.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Orddiarré...??

  I pædagogikken og psykologien omtales fænomenet i daglig tale som "løbsk tale"....Også en slags diagnose.... :-)
  Men "orddiarré" er nu et både skarpt og underfundigt sprogligt billede.

 • Anmeld

  Isabella Balkert · Chefredaktør for Dagens Nyheder og Nej til EU

  I.R. Bertelsen

  Dit svar viser også din afmagt. Heller ikke du magter at svare, og andre bliver tøsefornærmede i deres uvidenhed.

  Du magter ikke at svare, og rotter dig sammen med en anden debattør, mens du foregøgler du dig selv, at det er morsomt og underfundigt, at gøre nar af et omfattende svar, men når man begynder at gøre nar af andre debattører, så er man barnagtig, og meget dummere bliver det nok ikke i en offentlig debat i en avis, hvor I sammen bringer debatten ned på sandkasseniveau.

 • Anmeld

  per faurholt Jensen · af bondeæt.

  Skal vi holde fast i tråden?

  Kære Isabelle Balkert.
  Man skal være indforstået, for forstå hvad du skriver- det er jeg ikke.
  Så jeg vil anbefale dig, at vende tilbage til udgangspunktet for debatemnet.
  Flemming Chr. Nielsen artikel er velegnet til en kommentar, så fortsæt endelig.

  Med venlig hilsen
  Per Faurholt Jensen
  Skagen

 • Anmeld

  hans preben pedersen · Vi Grønne EUer !!!!!!

  " LAD OS GÅ HÅND I HÅND " !!!!!!!!!

  Der er faktisk kun tre partier i Folketinget som ikke kan støtte en S. DR.
  REGERING / SAMARBEJDE !!!!! " HÆLERREN ER LIGE SÅ GOD SOM " !!!!!!!!!!!
  Venligst hp.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Balkert, når jeg skiller skidt fra kanel er du en guldmine af viden om EU.


  Fortsæt det gode arbejde med at skabe overblik om løgnene i EU!!

 • Anmeld

  hans preben pedersen · Vi Grønne EUer !!!!!!

  KUNNE MAN BLIVE NAZIST UDEN AT VILLE HEILE !!!!!!!!! ??????

  " To alen ud af et stykke " Nul Håndtryk !! kasseret !!!! Nul Heile !! Kasseret !!!!
  En samarbejdsaftale !!!!!!!! danmark uber alles !!!!! Venligst hp.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Til Isabella Balkert

  Tja. Man kan nu kun bruge de hjernevindinger, man fra naturens hånd er blevet udstyret med. Det er alles betingelser, når man faktuelt skal vurdere stort som småt. Og det har vi heldigvis vores Grundlovssikrede ret til.
  En god debat er altid givende, når den foregår i øjenhøjde og i respekt for modpartens andre synsvinkler. Den skal gerne føre til perspektiverende vidensudvidelse.
  Er nok ikke indforstået nok til at forstå dine udmeldinger, så herfra sluttes.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Håndtryk og ritualer.

  Hygiejne, med hensyn til håndtryk er kun et spørgsmål om, om man vasker hænder, efter toilet besøg. Det modsatte er noget svineri.
  Det er ligeledes noget svineri, som det praktiseres i nogle svømmehaller, hvor man tillader muhammedanske kvinder at gå i vandet med alle gevandterne på, som kan være smæk fyldte med bakterier.

Mai ville redde de svage – men blev overhalet af virkeligheden

Mai ville redde de svage – men blev overhalet af virkeligheden

PORTRÆT: Mai Mercado blev politiker for at tage hånd om de svage. Nu kan hun se socialpolitikken falde sammen om ørerne på hende med korruption i Socialstyrelsen og aflivning af satspuljen. Og de hjemløse, som hun brænder så stærkt for, vokser i antal. Alligevel er hun stadig optimist.