Grønt overblik: Det skal du holde øje med i den kommende uge

Ugen byder på en ny stor klimaaftale, en strøm af grønne lovforslag i Folketinget og en god portion konferencer og debatmøder. Få overblikket her.

Mange nye folk er kommet til siden grøn fond blev etableret i 2022. Nu bliver de første midler fordelt. Kassemesteren i midten, finansminister Nicolai Wammen (S), er dog den samme.
Mange nye folk er kommet til siden grøn fond blev etableret i 2022. Nu bliver de første midler fordelt. Kassemesteren i midten, finansminister Nicolai Wammen (S), er dog den samme.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Godmorgen, og velkommen til endnu en uge i dansk politik. Det vil ikke være nogen overdrivelse at kalde det en halvtravl omgang.

Her følger et overblik over denne uges begivenheder på det grønne område.

Mandag:

Vi starter ugen foran Finansministeriet, hvor regeringen og et bredt flertal af Folketinget i dag præsenterer en aftale om den såkaldte grønne fond.

Med fonden skal regeringen, SF, Radikale, Enhedslisten og Konservative blive enige om at prioritere penge fra det såkaldte grønne råderum, som for 2024 lyder på 1,5 milliarder kroner og fra næste år og frem til 2040 lyder på 3,25 årlige milliarder kroner.

Landbruget og PFAS er blandt de emner, der har været diskuteret mest heftigt under forhandlingerne.

Herfra går turen til Herning, hvor Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, og fødevareminister Jacob Jensen fra Venstre skal debattere en CO2-afgift på landbruget. I debatten deltager desuden Helene Bløcher, Nordeas direktør for erhvervskunder. Det er Nordea, der er værter for arrangementet, som begynder klokken 16.30 i Herning Folkeblads lokaler.

Tirsdag:

Tirsdagen begynder med et par konferencer, men er herudover en særdeles travl dag for Christiansborgs grønne politikere.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00