Her er regionernes 24 anbefalinger til et nært sundhedsvæsen

Danske Regioner præsenterede i forbindelse med sit politiske topmød torsdag et udspil med 24 konkrete forslag til en styrkelse af fremtidens nære sundhedsvæsen. Se de enkelte punkter her.

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det nære sundhedsvæsen var omdrejningspunktet i Danske Regioners optakt til foreningens årlige politiske topmøde, der løb af stablen torsdag og fredag.

Med et nyt udspil lægger regionerne op til 24 konkrete tiltag, som skal være med til at forbedre og fremtidssikre det nære sundhedsvæsen.

Udspillets titlen er 'I en nær fremtid' og ligger i forlængelse af regionernes indspark til den sundhedspolitiske strukturdebat fra november 2023, hvor organisationen argumenterede for at samle ansvaret for hele det nære sundhedsvæsen hos regionerne.

Du kan læse hele udspillet her.

Herunder kan du se de 24 nye anbefalinger om det nære sundhedsvæsen fra Danske Regioner. Forslagene er inddelt i fire temaer

Alle sengepladser i det nære sundhedsvæsen (herunder midlertidige sengepladser o.lign.) skal reguleres i sundheds­loven, og der skal fastsættes klare faglige krav til kvalitet, funktioner og kompetencer.

Samtidig skal vi sikre, at der er nok akut-pladser, så alle borgere, der har behov for det, kan komme på akutplads uden ventetid.

Ophold på senge­pladser i det nære sundhedsvæsen være gratis for borgerne, uanset hvilken type sengeplads der er tale om. Ligesom der skal gælde samme regler om gratis befordring.

Sundhedspersonalets vurdering af, hvilken hjælp og opfølgende indsatser i det nære en patient har behov for efter udskrivelse fra sygehuset, skal vægte langt tungere, end den gør i dag. Vurderingen skal den vurdering være retningsanvisende.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00