Om  
Violeta Bulc

Juncker ændrer på poster i EU-Kommissionen

Den kommende formand for EU-kommissionen, Jean-Claude Juncker, har indstillet slovakiske Maroš Šefčovič som ny næstformand for Kommissionen med ansvar for energiunionen. Šefčovič stod ellers til at få posten som transportkommissær, men den overtages nu af slovenske Violeta Bulc. 

Anne Justesen

EU-kommissionens kommende formand, Jean-Claude Juncker, har foretaget en lille rokade i sin nye EU-Kommission. Det oplyser Kommissionen i en pressemeddelelse.

Ændringen kommer, fordi Alenka Bratusek, som Slovenien havde indstillet til en kommissærpost, ikke blev godkendt af EU-Parlamentet efter sin høring i sidste uge. Derfor har Slovenien nu indstillet Violeta Bulc som ny kandidat. 

Det betyder en lille ændringen i fordelingen af kommissærposter. Juncker har valgt at indstille Bulc til posten som transportkommissær. 

Slovakiets  Maroš Šefčovič, der egentlig stod til at få posten som transportkommissær, er nu indstillet til at blive næstformand for Komissionen med ansvar for energiunionen i stedet for Alenka Bratusek. 

Šefčovič og Bulc skal igennem en høring, inden Parlamentet kan godkende Junckers nye EU-Kommission. 

Ved begge de seneste kommissærhøringer i 2004 og 2009 blev der skiftet ud på holdet, inden den nye EU-Kommission kunne godkendes af Europa-Parlamentet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Violeta Bulc

Fhv. EU-kommissær for transport (Miro Cerar, Slovenien)
cand.scient. i informationsteknologi (Golden Gate Uni.), MBA (Bled)

0:000:00