L 108 (Kulturministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om film. (Gennemførelse af direktivet om audiovisuelle medietjenester m.v.).

Hovedformålet med lovforslaget er at gennemføre dele af direktiv (EU) 2018/1808 af 14. november 2018, der reviderer og opdaterer direktivet om audiovisuelle medietjenester (direktiv 2010/13/EU).

Lovforslaget indebærer bl.a. en pligt for videodelingsplatformstjenester til at træffe foranstaltninger til at imødegå skadeligt og ulovligt audiovisuelt indhold på deres tjenester, regler om registrering af udbydere af on demand-audiovisuelle medietjenester hos Radio- og tv-nævnet, krav til udbydere af tv og on demand-audiovisuelle medietjenester om mærkning af programmers egnethed for mindreårige og pligt for udbydere af tv og on demand-audiovisuelle medietjenester til gradvis at gøre programindholdet mere tilgængeligt for personer med handicap.

Lovforslaget træder i kraft den 1. juli 2020.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Joy Mogensen

Fhv. kultur- og kirkeminister, borgmester (S), Roskilde Kommune
BA i kultur- og sprogmødestudier (Roskilde Uni. 2005)

0:000:00