L 143 (Beskæftigelsesministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension og forskellige andre love. (Indførelse af obligatorisk pensionsordning for overførselsindkomstmodtagere og tillæg til refusion til arbejdsgivere samt ændring af satsregulering af forskellige overførselsindkomster).

Med lovforslaget indføres en obligatorisk pensionsordning af overførselsindkomster, der hidtil har bidraget til finansieringen af satspuljen.

Bidraget til obligatorisk pensionsordning udgør i 2020 0,3 pct. af den pågældende overførselsindkomst, og bidragsprocenten stiger hvert år med 0,3 procentpoint til og med 2030, hvor bidragsprocenten er 3,3 pct.

Arbejdsgiveren indbetaler ikke bidrag til obligatorisk pensionsordning i de tilfælde, hvor arbejdsgiveren udbetaler løn under sygdom eller barsel eller under uddannelse med statens voksenuddannelsesstøtte, og der udbetales refusion til arbejdsgiveren svarende til ydelsen til personen. I stedet udbetales et tillæg til refusion til arbejdsgiveren, som modtager refusion.

Det foreslås også, at lov om en satsreguleringsprocent ændres, således at tilførsler til satspuljen ophører med virkning fra 2020.

Loven udmønter aftalen om en ny regulering af folkepensionen og indførelse af obligatorisk pensionsopsparing for overførselsmodtagere mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti, som Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Alternativet siden har tilsluttet sig.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

0:000:00