L 158 (Erhvervsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om forbrugslånsvirksomheder.

Rasmus Jarlov
Rasmus Jarlov (43) MF (K)

Lovforslaget indfører krav om, at virksomheder, der udbyder forbrugslån til forbrugere, skal have en tilladelse hos Finanstilsynet og underlægges en række forbrugerbeskyttende regler. Finanstilsynet skal endvidere føre tilsyn med forbrugslånsvirksomhederne.

Forbrugerombudsmanden vil få samme tilsynsbeføjelser over for udbydere af forbrugslån, som Forbrugerombudsmanden har over for finansielle virksomheder i dag.

Lovforslaget har til formål at styrke tilsynet med udbydere af forbrugslån, der ikke har en tilladelse som enten finansiel virksomhed eller som ejendomskreditselskab. Det styrkede tilsyn skal understøtte, at udbydere af forbrugslån foretager en reel kreditværdighedsvurdering af de forbrugere, der ønsker at optage et lån.

Lovforslaget gennemfører initiativet "Øget tilsyn med kviklån" fra regeringens forbrugerpolitiske strategi "Forbrugere i en digital verden".

Loven skal træde i kraft den 1. juli 2019.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.

Afstemning


Følg L 158
(Erhvervsministeriet)

9/4
2019
9/4
2019
4/4
2019
14/3
2019
18/3
2019
19/2
2019
6/2
2019
Forrige artikel L 74 (Justitsministeriet)(Vedtaget) Næste artikel L 225 (Skatteministeriet)
Et halvt år efter finansloven fremlægger regeringen klimaberegningerne

Et halvt år efter finansloven fremlægger regeringen klimaberegningerne

SAMRÅD: Regeringen løfter nu sløret for beregningerne bag finanslovens klimaeffekt. Det sker et halvt år efter, at aftalen blev indgået med politisk pres på for at få konkrete tal på bordet. Regeringen anerkender, at svaret har været usædvanligt længe undervejs.