L 16 (Social- og Indenrigsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af handicap. (Tydeliggørelse af retten til rimelig individuel tilpasning af ydelser til børn og unge i dagtilbud, i folkeskolen og i friskoler og private grundskoler (frie grundskoler)).

Formålet med lovforslaget er at tydeliggøre, at børn og unge med handicap har ret til rimelig individuel tilpasning i dagtilbud og folkeskolen. Tilpasningen skal ske, med henblik på at børn og unge med handicap kan opnå samme muligheder for deltagelse som andre børn og undgå forskelsbehandling og dermed få bedre muligheder for inklusion og ligebehandling i samfundet.

Forslaget indfører klageadgang til Ligebehandlingsnævnet, der giver mulighed for at få tilkendt en godtgørelse. Forslaget medfører ikke, at der sker en skærpet proportionalitetsvurdering eller et retskrav, ud over hvad der er reguleret i sektorlovgivningen. Der er således alene tale om en tydeliggørelse af gældende ret.

Lovforslaget udmønter dele af aftalen mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi for 2020.

Loven forventes at træde i kraft den 1. januar 2021.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Astrid Krag

MF (S), fhv. social- og ældreminister
student (Tørring Amtsgymnasium. 2001)

0:000:00