L 20 (Kulturministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om scenekunst. (Udmøntning af stemmeaftale om ændringer på scenekunstområdet af 20. marts 2019).

Lovforslaget udmønter dele af den politiske stemmeaftale af 20. marts 2019 vedrørende scenekunstområdet. Aftalen blev indgået mellem den daværende regering og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.

Formålet med aftalen er at sikre mere teater til flere. Med lovforslaget bliver der indført en ny kategori af teatre, der skal varetage særlige opgaver regionalt på tværs af flere kommuner. Udvidelsen skal sikre, at også teatre med mere snævert afgrænset geografisk virkeområde kan blive optaget i ordningen. Teatrene, der er omfattet af den nye bestemmelse, vil modtage et supplerende statsligt tilskud.

Forslaget indeholder også en bestemmelse om kulturministerens forhandlingsforpligtelse vedrørende refusionsordningen, hvad angår børneteater og opsøgende teater. Ændringen betyder, at kulturministerens forhandlingsforpligtigelse begrænses til at være med Kommunernes Landsforening.

Lovforslaget træder i kraft januar 2020.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Joy Mogensen

Fhv. kultur- og kirkeminister, borgmester (S), Roskilde Kommune
BA i kultur- og sprogmødestudier (Roskilde Uni. 2005)

0:000:00