L 83 (Justitsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om våben og eksplosivstoffer. (Delvis lovliggørelse af peberspray).

Søren Pape Poulsen
Søren Pape Poulsen (48) Partiformand (K) & MF

Lovforslaget indebærer, at det lovliggøres at besidde peberspray i eget hjem for personer over 18 år.

Det foreslås desuden at skærpe straffen for personer, som tidligere er idømt fængselsstraf for overtrædelse af våbenlovgivningen eller straffelovens bestemmelser om f.eks. vold eller røveri, og som bærer eller besidder peberspray på steder eller under omstændigheder, hvor der er en nærliggende risiko for, at der kan opstå tilspidsede situationer af potentielt voldelig karakter.

I forlængelse af lovforslaget vil regeringen ændre våbenbekendtgørelsen og våbencirkulæret, således at det bliver muligt for visse personer at opnå tilladelse fra politiet til at bære peberspray i det offentlige rum, hvis vedkommende kan dokumentere et særligt behov herfor.

Endelig forudsættes det, at peberspray alene kan forhandles af våbenhandlere og andre forhandlere, som er godkendt af politiet.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. januar 2019.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar

Afstemning


Følg L 83
(Justitsministeriet)

11/12
2018
11/12
2018
4/12
2018
26/10
2018
Forrige artikel B 58 (Skatteministeriet) Næste artikel B 68 (Finansministeriet)
Uffe Elbæk: Jeg er ikke sikker på, at Alternativet overlever

Uffe Elbæk: Jeg er ikke sikker på, at Alternativet overlever

INTERVIEW: Alle kan se, at Alternativet står på sammenbruddets rand. Men hvordan havnede partiet der så få år efter, det stormede ind i Folketinget? Uffe Elbæk fortæller her om partiets fløje, om den skæbnesvangre beslutning om at melde sig som statsministerkandidat, og hvorfor partiet kan ødelægge det hele for sig selv.