L 98 (Udlændinge- og Integrationsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der er fordrevet fra Ukraine, og lov om Udbetaling Danmark. (Tilskud til forsørgelse af børn, der forsørges af andre end forældrene, og sidestilling af gifte, men praktisk set enlige, forsørgere med reelt enlige i forhold til forsørgelsesydelse m.v.).

Forslaget lægger op til en række lovændringer om midlertidig opholdstilladelse til personer, der er fordrevet fra Ukraine (”Ukraine-særloven”) og lov om Udbetaling Danmark.

Forslaget har hovedsageligt til formål at øge adgang til tilskud til forsørgelse af fordrevne mindreårige fra Ukraine. Der lægges i den forbindelse bl.a. op til, at der kan ydes tilskud til visse voksne forsørgere af mindreårige med ophold i landet efter særloven uden forældre. Derudover lægges der op til, at en forælder med mindreårige børn med ophold efter særloven, hvis ægtefælles befinder sig i Ukraine, i visse tilfælde sidestilles med andre enlige forsørgere i henhold til udbetaling af nogle ydelser.

Forslaget lægger desuden op til at forlænge fristen for kommunernes overtagelse af ansvaret for fordrevne fra Ukraine, efter der er truffet afgørelse om, i hvilken kommune den fordrevne skal tage bopæl (visitering). Der lægges op til, at fristen forlænges fra 4 hverdage til 15 hverdage med mulighed for undtagelse efter udlændinge- og integrationsministerens nærmere bestemmelse.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 31. marts 2024.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kaare Dybvad Bek

Udlændinge- og integrationsminister, MF (S)
cand.scient. i geografi og geoinformatik (Københavns Uni. 2012)

0:000:00