Kommentar af 
Lars Aslan Rasmussen

Lars Aslan: Tænk, hvis vi droppede alle integrationsprojekter

KOMMENTAR: Hvis man i stedet for de sidste årtiers mange fejlslagne integrationsprojekter havde investeret i skoler og daginstitutioner, havde vi nok været et bedre sted i dag, mener Lars Aslan.

<div>Tidl. bygge- og teknikborgmester i København Søren Pind (V) sætter Stop Graffiti-kampagnen i gang på ydre Nørrebro.</div>
Tidl. bygge- og teknikborgmester i København Søren Pind (V) sætter Stop Graffiti-kampagnen i gang på ydre Nørrebro.
Foto: Jørgen Nørgaard Larsen/Scanpix Ritzau
Lars Aslan Rasmussen

Han er født 1978 og blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet i år (2016).

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Kontrafaktisk historie er altid interessant. At tænke tanken om, hvis nu tingene var gået anderledes.

Ofte er det kun sjovt som tankeeksperiment, men når noget er gået så skævt, som integrationen er her i landet, ja så kunne det være interessant at tænke på, om vi fremover skulle lade være med at gentage fortidens fejltagelser.

Vi er efterhånden blevet enige om, at der er ghettoproblemer, at antallet af folk med ikkevestlig baggrund betyder noget, og at der er udprægede problemer med social kontrol i indvandrermiljøer, samt at det er et faktum, at ikkevestlige indvandrere er overrepræsenteret i både kriminalstatistikken og i antallet af kontanthjælpsmodtagere.

Tallene taler jo deres tydelige sprog, og derfor kan jeg ikke lade være med at tænke: Hvad nu, hvis vi aldrig havde brugt en eneste krone på diverse integrationsprojekter. På fædregrupper, bydelsmødre, integrationskonsulenter, exittilbud, mangfoldighedspersoner, etniske unge, og hvad det nu alt sammen hedder.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Du kan kommentere indlægget i bunden – vi opfordrer til en konstruktiv og ordentlig tone i debatten.

Debatindlæg kan sendes til: [email protected].
Søren J. Damm, debatredaktør.

Jeg har besøgt rigtig mange af de her projekter gennem et snart langt liv i både kommunal- og landspolitik, og hvis jeg skal være ærlig, så er mange af dem ren hat og briller.

Lars Aslan

Jeg har besøgt rigtig mange af de her projekter gennem et snart langt liv i både kommunal- og landspolitik, og hvis jeg skal være ærlig, så er mange af dem ren hat og briller.

Hvad om de mange milliarder, vi gennem tiden har brugt på integrationsprojekter, i stedet var gået til de institutioner, der er selve rygraden i vores samfund: skoler og daginstitutioner.

Tænk, hvis der nu var personale nok, og det var vores dygtige medarbejdere, der har deres faglighed i orden, som i stedet havde fået pengene til at løfte integrationen?

Tænk, hvis der nu var personale nok, og det var vores dygtige medarbejdere, der har deres faglighed i orden, som i stedet havde fået pengene til at løfte integrationen?

Ja, vi ved ikke med sikkerhed, hvordan det så var gået, men jeg har oprigtigt svært ved at se, at de mange milliarder, vi har hældt ud til diverse såkaldte konsulenter og projekter, har gjort en væsentlig forskel for en bedre integration og sammenhængskraft i vores samfund.

Og skulle man være i tvivl om, hvorvidt vi har integrationsproblemer eller ej, kan man jo med fordel slå efter i de triste tal fra Danmarks Statistik.

Der er muligvis enkelte integrationsprojekter, der gør en positiv forskel, men de, der for alvor løfter integrationsopgaven i det her land, er vores dygtige pædagoger og lærere. Det er dem, der fortjener ros og anerkendelse for deres arbejde, og som jeg tror ville kunne nyde godt af de mange milliarder, som kommunerne bruger på talrige projektmagere med tvivlsomme resultater.

-----------

Lars Aslan Rasmussen er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Aslan Rasmussen

Fhv. MF (S)
lærer (Blågaard Seminarium 2005)

0:000:00