Live: Dimittendledighed i en krisetid

TV: Følg med i livestreamingen d. 5. oktober 13:00 – 15:00, når politikere fra de fire universitetsbyer – Aalborg, Odense, Aarhus og København – samt AC i samarbejde med Mandag Morgen præsenterer nyeste fakta om dimittendledighed og drøfter en række løsningsforslag med Beskæftigelsesministeren Peter Hummelgaard og en række ordfører fra de politiske partier på Christiansborg. 

Corona-krisen har sat sine spor i dansk økonomi og i andet kvartal af 2020 tyder alt på et fald i BNP på 7,4 pct – et historisk højt tal. Samtidig forventes ca. 40.000 dimittender fra de videregående uddannelser alene i år at træde ud på arbejdsmarkedet. Det er en farlig cocktail! For hvor går de mange dimittender uden nogen erhvervserfaring hen, når mange arbejdsgivere har begrænset eller helt stoppet for nyansættelser? Og kræver en ekstraordinær situation på arbejdsmarkedet og i dansk økonomi ikke en ekstraordinær indsats for at koble virksomheder og dimittender? Deltagerne kommer med forslag til, hvordan de mange ledige dimittender kommer i gang på arbejdsmarkedet, og til hvordan virksomheder får adgang til de relevante kompetencer til eksempelvis digital eller grøn omstilling.

Arrangementet finder sted i Altingets gård i det indre København med fysisk deltagelse af politikere fra Christiansborg og de fire universitetsbyer, samt repræsentanter for DI, SMV Danmark, universiteterne, de studerende, mv.

Program 5. oktober 13:00 – 15:00:
13.00 - 13.05 Velkomst til gården og streaming deltagerne
13.05 – 13.30 Oplæg: Udfordringen. Nyeste tal om udviklingen i dimittendledigheden
13.30 – 13.40 Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard kommer med sit syn på udfordringen
13.4014.00 Kommunerne og AC præsenterer deres forslag for Hummelgaard og går i dialog
14.00 – 14.50 Debat politikerpanel bestående af Katarina Ammitzbøl (K), Morten Dahlin (V), Astrid Carøe (SF), Kasper Sand Kjær (S) og onlinedeltagere om mulige løsninger
14.50 - 15.00 Afslutning og opsamling på dagen