Martin Henriksen: Nej, at generalisere og at diskriminere er ikke det samme

REPLIK: Muneeza Rosendahl kalder det diskrimination, når vi siger, at ikkevestlige indvandrere er et problem. Men det er fuldkommen rationelt at generalisere, når gruppen jo udgør en kæmpe udfordring for vores samfund, skriver Martin Henriksen (DF).

Af Martin Henriksen
Udlændinge- og integrationsordfører for Dansk Folkeparti

Talsperson for Feministisk Initiativ, Muneeza Rosendahl, er dybt forarget over, at man udpeger gruppen af personer med ikkevestlig baggrund som et særligt problem. Det er ren diskrimination og propaganda, mener hun.

Dét er til gengæld det rene vås. Og i dén grad imod bedre vidende.

Lige så indlysende rigtigt det er, at der i gruppen af ikkevestlige indvandrere og efterkommere naturligvis også befinder sig retskafne og gode, lovlydige borgere, lige så uomtvisteligt sandt er det, at ikkevestlig indvandring udgør en kæmpe udfordring for vores samfund på en måde, som andre grupper ikke gør.

Får tallet 36 milliarder en klokke til at ringe? Det burde det. Det er det beløb, som ikkevestlig indvandring koster de offentlige danske kasser ifølge Finansministeriets beregninger. Hvert år!

Dertil kommer alle de sociale, kulturelle og kriminalitetsmæssige problemer, som er en direkte konsekvens af ikkevestlig indvandring.

Man kan ikke tale virkeligheden væk
Muneeza Rosendahl synger i virkeligheden blot samme gamle sang, der gennem årtier har været brugt til at forsøge at lægge låg på indvandringsdebatten:

”Hvis vi nu bare lader være med at navngive og tale om problemet, så eksisterer det nok slet ikke eller forsvinder af sig selv.”

Men den strategi har aldrig virket og kommer aldrig til det. For man kan ikke bare tale virkeligheden væk.

Naturligvis er det fuldkomment rationelt og lødigt at generalisere på dette område. Der er også mange situationer, hvor det eksempelvis giver fortrinlig mening at tale om ”studerende” eller ”landmænd”, selvom der i sagens natur også er store forskelle fra person til person i disse grupper.

Forrige artikel Ekspert i beredskab: Er Danmark klar, når katastrofen rammer? Ekspert i beredskab: Er Danmark klar, når katastrofen rammer? Næste artikel Debat: Foreningslivet har svigtet indvandrerkvinderne Debat: Foreningslivet har svigtet indvandrerkvinderne
 • Anmeld

  Christian X

  Hvad folk ikke ved, har de ikke ondt af

  Finansministeriets konservative skøn over årlige nettoudgifter til ikke vestlige indvandrere på 36 mia. indeholder ikke engang udgifter til ghettoer, terrorforebyggelse, kriminalitet m.m.

  Hvis vi anslår, at ca. 3,6 mio. skatteydere skal finansiere de 36 mia. kr. p.a., vil det svare til, at de hver betaler 10.000 kr. p.a. for mennesker, der ovenikøbet skaber utryghed og belaster politi, sundhedsvæsen, skoler, socialforvaltninger m.m. så den offentlige sektor aldrig har haft flere stressramte end nu.

  https://politiken.dk/indland/art6654485/Flere-og-flere-f%C3%B8ler-sig-stresset-p%C3%A5-jobbet-p%C3%A6dagoger-og-l%C3%A6rere-er-h%C3%A5rdt-ramt

  https://ditoverblik.dk/indvandrere-og-efterkommere-doemmes-for-hver-anden-voldtaegt/


 • Anmeld

  Thomas Krag · Trafikekspert og debattør

  Problematisk problematisering

  Der er immervæk et stykke vej fra at konstatere, at der er en øget andel af visse typer problemer med en given befolkningsgruppe, til at befolkningsgruppen som sådan er et problem. Men vi har hørt den før (fx "ældrebyrden" og de overvægtige). En sådan problematisering lukker for at se muligheder og er derfor dybt problematisk.

 • Anmeld

  Henrik V Blunck · Blogger og kommentator

  Henrik V Blunck

  Nu er det så heldigvis således, at ikke alle er lige så negative som Martin Henriksen. Hvis man *generaliserede* alle MF'ere ud fra MH ville det være diskriminerende over for dem, der rent faktisk KAN forholde sig konstruktivt til emnet.

  Det er ofte således, at man kun finder det, man søger. Når MHs eneste perspektiv er alle de dårlige ting, så farves hans udtalelser også - og det er således også sket i denne replik. Det ville være meget mere konstruktivt hvis man talte integrationen op, og søgte løsninger frem for alene at gentage de udfordringer, som alle er ganske bekendt med. Der hvor uenigheden opstår er, at vi fanger flere fluer med honning end med fluepapir og fluesmækkere. Dén uenighed kan vi få afgjort på valgdagen, og så er den bare ikke længere...

  Ang. kommentarer: det nærmer sig majestætsfornærmelse når en bruger antager "Christian X" som identitet. Særligt fordi han ikke viste nogen tolerance over for det "frø af ugræs" som i sin tid indvaderede landet under krigen. Man kan IKKE tage anonyme kommentarer alvorligt, og så kan han linke lige så tosset han vil. Når han tydeligvis ikke kan stå ved sine kommentarer med sit virkelige navn, så er det nok fordi der ikke er så hulens meget troværdighed... Almindelig kildekritik invaliderer argumentet når denne bruger også ene og alene fokuserer på det *negative*...

 • Anmeld

  J. Jensen

  Jamen så generalisere vi lidt

  Det er ikke overraskende, at Henriksen anser partiets racepolitik for at være helt legimint. Det er sikkert derfor man heller aldrig gør rigtig meget ud af det, når enkelte partimedlemmer bøvser over med hvad hjertet er fuld af.
  Det kan vel også forklare den glidende overgang til de facistlignende grupperinger, der altid kredser rundt om og ud og ind af partiet.
  Grupperinger af fortrinsvis vrede mænd med underlige tatoveringer, der når de ikke afsoner et eller andet samles i skovkrat med deres ølposer og lytter til musik af æreblod, mens der drømmes om et samfund kun for de hvide.
  Altså kun de hvide, der forstår de rigtige nationalistiske værdi, ikke har en alt for lang uddannelse, som ikke er ateister, ikke er homoseksuelle, og som ved at partiets repræsentanter godt kan finde på at stikke fingrene ned i fælleskassen

 • Anmeld

  T. Nedergaard

  Snakken udenom

  Hvad har I at sige om de 36 mia, som allerhøjest er en angivelse af nettoudgifterne for den ikke-vestlige migration, - alle I virkelighedsfornægtere med jeres beskidte fordømmelse af MH og jeres uværdige racisme-kort?
  Hvad med alle statistikkerne om de ikke-vestlige indvandreres kriminalitet, bander, arbejdsløshed, voldelige undertrykkelse af ikke mindst kvinder, stamme- og æresnormer? Osv. osv.

  Betal dog selv for alle jeres u-integrerbare venner, eller flyt til et land i Mellemøsten eller Nordafrika.
 • Anmeld

  Karl Rølle

  Svar til T. Nedergaard!

  Det ville klæde de der nævner 36 Mia. at de også tager de plusser med som ikke vestlige indvandrere tjener til samfundet. De mange tusinde der arbejder, betaler skat og lægger pengene hos erhvervslivet.

 • Anmeld

  Ib Heinisch

  Lige lovligt strengt

  Karl Rølle, det er lige lovlig strengt, at du forlanger, at racesister og fremmedhaderne også skal bygger deres "meninger" på faktuelle forhold.

 • Anmeld

  John Zederkof Jessen

  Og det næste bliver ....

  DF er et uvederhæftigt parti, men de er politiske dyr, og så er alt jo godt, de har ligeledes kæmpet sig ind i magtens korridorer, og har dermed cementeret deres berettigelse, godt hjulpet af Fogh Rasmussen regeringen, og senere Løkke Rasmussens ditto, og så er alt jo godt, og alle der ikke er enige, de våser og er uvidende. Eller sandsynligvis forvirrede små mennesker, piger måske.

  I dag har partiet trods alt kun har ca. 17 % af stemmerne, hvilket betyder hos os de uvidende, at der er 83 % der stemmer på noget andet. Det er i kommentatorernes blevet til dygtighed, og måske er det, det.

  Det vil vi sande lige om lidt, når Danmark følger Donald Trump i klimadebatten, med de seneste udmeldinger fra de mestvidende i Danmark, eller er det verden.

  Dygtigheden ved partiet består i at de formår at klemme uvederhæftigtigheden ud mellem sidebenene - og når så de ser, de er gået for langt, så kommer udglatningerne og bortforklaringerne, og det bliver gjort til dygtigt politisk håndværk, af kommentatordanmark. Men, det er det der kommer ud mellem sidebenene, der er partiets sande politik. Det er det de mener, det er det de står for hos DF, og ikke det, der senere i bedste sendetid bliver udglattet som værende tudser.

  Det næste bliver at Danmark melder sig ud af klimaaftalerne, fordi DF ikke vil være med, og øvrige partier - bortset fra enkelte - hopper med på vognen, fordi politik handler om at have magt, magt til hvad?

 • Anmeld

  Krister Meyersahm

  Folketinget bærer skylden.

  Indvandring og blanding af forskellige kulturer, er ikke i sig selv fundamentet for social urolighed og splid mellem forskellige grupper omend der findes erklærede fremmedhadere og racister. Det er heller ikke nødvendigvis årsag til store udgifter eller negativ samfundsøkonomi i forholdet mellem indvandrer og stat. Det er frygten for, som “indfødt” borger, at skulle bidrage med skat til indvandrere, som ikke forsørger sig selv. Og det er frygten for at miste sit job til indvandrede konkurrenter. Det mener jeg er en helt legitim frygt at have og noget politikerne skal respektere og derfor sørge for ikke er et problem.

  Indvandring i “gamle” dage var funderet på det fornuftige grundlag, at lykkedes man som indvandrer og blev selvforsørgende, så blev man i landet og blev også stille og roligt accepteret. Klarede man sig derimod ikke, ja så rejste man hjem. Hvad kunne man i øvrigt andet, når der ikke var hjælp at hente fra “velfærdssamfundet”. Vi skal tilbage til denne tilstand.

  Jeg skyder hele ansvaret for den mislykkede indvandringspolitik på de skiftende folketingsflertal – de seneste, mindst, 30 år. Politikerne har ikke levet op til Grundlovens krav til dem som lovgivere for Grundlovens § 75 tillader ikke indvandring til offentlig forsørgelse.

 • Anmeld

  Jens Ole Mortensen

  En troes sag

  Finansministeriet anslår udgiften til 33 milliarder på minus siden og 14 milliarder på indtjenings siden.
  https://www.b.dk/nationalt/indvandring-gevinst-eller-byrde
  Men en svensk forsker fundet frem til at Sverige har tjent 900 miliarder på indvandringen siden 50erne. Så der er forskere som mener noget, og andre noget andet.
  Som Mikkel Dencker siger- Det er en troessag, og det hører hjemme i kirken.
  Eller som Søren Espersen siger. - Det er på tide at debatten iIKKE skal præges af fanatisme.

 • Anmeld

  Christian X

  Til de hvæsende hyæner

  Nettoudgifter = skatteindtægter - udgifter til forsørgelse:

  https://www.b.dk/politiko/rapport-ikke-vestlige-indvandrere-og-efterkommere-koster-36-milliarder-kroner

 • Anmeld

  Christian X

  Jens

  IKKE-vestlig indvandring koster 36 mia.
  Mens vestlig indvandring bidrager
  Er det bevidst, at du manipulerer

 • Anmeld

  J. Jensen

  Christian X

  Kan det tænkes, at der hvor nogle ser udgifter ser andre en samfundsinvestering i fremtiden.
  Med mindre der indføres tvungen svangerskab for hvide kvinder.

 • Anmeld

  Karen Helveg Petersen

  Generalisering og diskrimination

  At generalisere er en mental manøvre ud fra visse fælles karakteristika. At bruge fælles karakteristika som en kategori i lovgivningen, der hæver fællestræk op til grundlag for tvang for alle med de træk, er diskrimination. Kategorien 'en studerende' er en funktionel kategori (en, der studerer, hvad der vil føre til visse job i samfundet), en landmand ligeledes. Det er endog registerkategorier. Ikke-vestlig indvandrer er ikke en funktion, men en historisk identitet, der kan være knyttet til mange forskellige økonomiske og andre kategorier, ja som alle andre. I udøvelsen af erhverv og borgergerning skal der ikke diskrimineres på disse baggrunde, ligesom vi også har religionsfrihed (om ikke religionslighed) i dette land. Nogle gange bruges identitetsmarkører for netop at undgå fortidig diskrimination og skabe lighed, altså give en ekstra fordel, men de fleste identitetspolitiske tiltag går blot ud på ikke at diskriminere på baggrund af f.eks. køn og seksualitet, hvor grænserne udvider sig. Martin Henriksen og hans parti gør det modsatte: identiteten hives ud for at blive udsat for negativ diskrimination: forskellige former for tvang, økonomisk forskelsbehandling og forskelle i stilling til dommes længde.

 • Anmeld

  Jens Ole Mortensen

  Beklager

  https://www.fm.dk/nyheder/pressemeddelelser/2018/05/ikke-vestlig-indvandring-og-efterkommere-koster-varigt-33-milliarder kr.
  D. 10-5-18 anslog finansministeriet at ikke vestlig indvandring vil være en udgift på 33 milliarder frem til 2100. Og vestlig indvandring en indtægt på 14 mill. kr.
  Jeg mener stadig det er forkert at stille det op på den måde.
  Jeg må arbejde lidt ved siden af pensionen, men ikke tjene så meget. At gøre det op i, hvor meget jeg betaler i skat af mit arbejde, som hvor meget jeg bidrager til fælles kassen er forkert.
  Jeg kan forestille mig at firmaet jeg arbejder for ville få en stor udgift , hvis de skulle finde en anden til mit job, da det jeg laver er hunde dyrt at få lavet Der i mod ville de som skulle lave mit arbejde få mere skattepligtig indtjeningen, men jeg ville ikke have råd til det samme forbrug som også bidrager til fælles kassen.
  Jeg er ikke økonom, men jeg tror at enhver økonom ville give mig ret i at det ikke er så enkelt at gøre op i penge.
  Desuden syntes jeg tankegangen er forkert og skadelig at gøre mennesker op i penge.
  Jeg må alligevel nævne at der snydes i skat for langt større beløb., end de 33 milliarder indvandring koster årligt. Og skattesnydere tager røven på ærlige og dygtige virksomheder som følger reglerne. De er , sådan en slags, finansverdens dopingsnydere.
  Det er dem som truer, at der er velfærd nok til at sikre mig når jeg bliver så gammel. Og ikke så meget at der kommer nogle flygtninge til landet, som søger beskyttelse.

 • Anmeld

  Tommy Henningsen · Lagerarbejder

  Udgifter til DF-vælgere

  Jeg må ifølge Martin Hansen/Henriksen gerne generalisere, så vi kan jo fastslå, at DFerne er den samfundsgruppe som ligger samfundet mest til last. DFeren er enten arbejdsløs, førtidspensionist eller kriminel. Disse sølle eksistenser føler sig presset på brødet af mere kvalificeret arbejdskraft, som de mener har presset dem ud af arbejdsmarkedet og har taget de gode boliger. I virkeligheden er DFerne så ukvalificerede og dovne, at de vil være en økonomisk belastning for en hvilken som helst arbejdsgiver, og selv en analfabetisk, afrikansk indvandrer fungerer bedre på arbejdspladsen, da han ikke automatisk forventer at blive passet i hoved og røv. DFerens drøm om arbejde og et bedre liv er en illusion.

 • Anmeld

  Christian X

  Drømmere bliver ved med at drømme...

  Ovenstående glansbillede dyrkere kan kun intimidere eller finde nye halmstrå at klamre sig til.

  Rigsstatistiker Jan Plovsing, der i flere årtier var leder af Danmarks Statistik: »Det er meget bekymrende, at det går så dårligt med integrationen, som disse tal viser.« jf.:
  https://jyllands-posten.dk/indland/ECE9643223/tredje-generation-af-indvandrere-haenger-ogsaa-med-karaktererne-i-folkeskolen/

  Som i resten af den vestlige verden lykkedes det ikke engang i 3. generation at rette op på noget - det eneste der er sikkert er, at udgifterne, problemerne, trækket på dansk økonomi, den offentlige sektor og de offentligt ansatte fortsætter. Men det er de frelste komplet ligeglade med – de er jo de gode. Inkvisitionen terroriserer stadig - de fromme har blot fundet nye vantroende.


 • Anmeld

  J. Jensen

  Chrstian X

  Men det går fremad viser en undersøgelse fra 2017.

  39 procent af de unge med ikke-vestlig baggrund, der er bosat i et ghettoområde, har studentereksamen, når de er fyldt 20 år, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, som organisationen Danmarks Almene Boliger (BL) har beregnet. For danske og vestlige unge er andelen 37 procent.

  Så der er et lille lys i dit mørke

 • Anmeld

  s.andersen

  36 milliarder +

  Acceptër nu bare det faktum, at ikke vestlige indvandrere ( læs muslimer ) medfører kæmpe store udgifter, uanset i hvilket land, de vælger at stikke deres nassesnabel i de offentlige kasser.
  Udover overførselsindkomster er der endnu større følgeudgifter til politi, retsvæsenet, fængslerne og sagsbehandlere. For slet ikke at nævne de livslange skader muslimerne påfører deres ofre og udgifterne til at helbrede disse.
  Stattestikker kan læses som man selv syntes det passer bedst ind i ens egen opfattelse - fakta kan man ikke misfortolke.
  Faktum er at muslimerne bidrager negativt - alle andre indvandrere positivt. Kan de blåøjede væmmeligboere og promuslimere ikke få det ind i knolden, bør de tvangsindlægges til grundige undersøgelser af den øverste etage.

 • Anmeld

  Christian X

  Årsagen til privatskolernes succes:

  https://jyllands-posten.dk/premium/indland/ECE10792841/andelen-af-indvandrere-i-klasserne-kan-aflaeses-paa-boernenes-livsloen

  Det truer ikke bare børn af enlige mødre og socialt udsatte - det truer hele sammenhængskraften og Danmarks fremtidige velstand.

  Det bedste man kan gøre for sine børns fremtid, er derfor at lade dem gå på private internationale eliteskoler, så de kan emigrere - når det er løbet løbsk. Det er vi flere og flere der gør - for vi har opgivet.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  ?....Grundloven....Martin Henriksen....?

  Ovenstående , skrevet af folkevalgte,
  folketingsmedlem Martin Henriksen, vurderer jeg som et helt forfejlet forsøg på at fordreje den kendsgerning, at det er gået op for ham og for partimedlemmer i DF, at generaliserende heksejagter nok ikke som forventet har fundet grobund i den danske vælgerbefolkning,....Så noget skulle der gøres: Røgslør og bortforklaringer.
  I mine ører lyder Martin Henriksens argumenter i ovenstående hule, når vi borgere på alle medier kan følge debatten.
  At Martin Henriksen i en debat i Folketinget smilende kan udtale, at han ønsker, at man ikke blot går til kanten af Grundlovens Bestemmelser, men meget gerne ud over Grundlovens bestemmelser, når det drejer sig om flygtninge,....det viser, at man ikke som folketingsmedlem kender og slet ikke respekterer sine egne forpligtelser. Som folketingsmedlem har man skrevet under på, at man vil overholde Grundloven. DET skal vi vælgere kunne stole på !
  ?**Hvor er vi ellers henne**?
  Samme parti påstår
  ..at have en dyb social forståelse og hensigt. Men hvor er bundlinjen, når et partimedlem om flygtende mennesker udtaler, at æselkærrerne kommer rullende...og et andet medlem taler om "flodbølger" at flygtninge?
  ..at EU er en Rotterede jfr. selveste Folketingets DF-formand Pia Kjærsgaard..?
  ..at EU er udueligt og skal nedlægges jfr. Danmarks DF-Parlamentsmedlem i EU, Morten Messerschmidt, der selv bestrider en velbetalt, ansvarsuld stilling samme sted...?
  ..at DF går ind for, at kriminalitet skal straffes hårdt og konsekvent, samtidigt med, at Morten Messerschmidt trækker afklaringen af påstandene imod ham fra i Meld og Felt ud ved at nægte at aflevere det ønskede materiale til sagens opklaring....?
  ..at DFs medlem i Grønlandsudvalget omtaler grønlændere som uvidende og naive....?
  ..at Marie Krarup hylder Putin....?
  ....
  Nå, men selv om man undres dybt over ovenstående eksempler, så vil det være urimeligt generaliserende at påstå, at ALLE Folketingsmedlemmer agerer uforståeligt, uhensigtsmæssigt og på kanten af Grundloven...
  ....
  **Så vi vælgere må lede efter mennesker, hvis udsagn, holdninger og handlinger, vi mener signalerer ansvarlighed og respekt for den tillidspost, vi vælgerne giver dem ved valgurnen.**
  Vi må tænke os rigtigt godt om.


 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Er der et talgeni til stede?

  Ved i hvert fald, ar regneark kan manipuleres...og at man kan vælge at trække de tal ud af sine beregninger, som er formålstjenlige i en bestemt hensigt.
  ....
  Det kunne være interessant, hvis et eller andet regnegeni ville fremlægge beregninger på, hvilke offentlige midler, der i årenes løb er brugt på en nu 37-årig voksen jurist, der pt bestrider en politisk tillidspost i EU:
  Barselsorlov til moder, sundhedssygeplejerske, sundhedsvæsen, vuggestue, børnehave, folkeskole, SFO, Fritidsklub, idrætstilbud o.lign. gymnasie, studierejser, .9 års jurastudie SU, ..samt løn og tillæg i Folketinget og i EU-Parlamentet incl. orlovbetaling og eventuelle sundhedsudgifter. Summa, summarum på en voksen, mand på 37 år.
  Beregningerne kan selvfølgelig så vælges at blive offentliggjort UDEN at fratrække forældrenes eller den pågældendes indbetalinger til fælleskassen via skat og moms.,...altså som en ren udgift.
  For det er sådan, Finansministeriet har fremlagt tallene vedr. flygtninge?

  ****Findes der ikke et sådant regnegeni et sted, så der kan komme perspektiv i påstandene om de mange millioner og milliarder?****

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Skattely

  Det kunne også være interessant at få oplyst, hvor meget statskassen er blevet snydt for via transaktioner til skattely i eksempelvis Schweitz ....blot i en 5-årig periode.....

 • Anmeld

  Max Tranebæk · Flymekaniker

  Ja til vores gode friheden og Et stort nej til islam.

  Kære:
  Egohumanister, Venligboer, politisk-korrekte og andet godtfolk. Se virkeligheden som den er.

  Jeg syntes i agerer lige som i kejserens nye klæder.
  Bortset fra at det guld i sælger, er byttet ud med vores gode velfærd og demokrati.

  Jer er meget glad for, at der er noglen Politikere der nu kan se problemerne.

  Det er kærligt ment

  Og nej tak: til den negative sociale arv, som skaber muslimske indvandrer bander.
  Vi skal have indvandre kvinderne ud af lejlighederne
  Det siger sig selv, at hvis en familie vender samfundet ryggen, gør børnene det også.
  Her i Helsingør kommune, har vi nogle indvandre kvinder der har gået hjem på overførselsindkomst, i over 20 år.
  Det siger sig selv, at det ikke er godt for nogen.


  Et stort nej til islamisk monokultur som bruger vold og social kontrol.
  Overførelse indkomsten stoppes øjeblikkelig hvis man ikke vil integreres

 • Anmeld

  J. Jensen

  Tranebæk

  Når du sætter fingeren på et reelt problem, så tvister du det alligevel så meget, at det ikke rigtig giver reel mening. Det er ikke kun indvandre kvinder, der har modtager overførelsesindkomster i årtier. Det er der både mænd og kvinder af dansk oprindelse, der er sluppet afsted med.
  Hvornår vores velfærdsamfund skred så meget ud, at mennesker der i praksis foretrækker, at være hjemmegående har opnået en ret til at modtage en borgerløn, det har jeg ikke overblik over, men det var vist ikke en ydelse, der var tiltænkt fra starten af. Er man hjemmegående og reelt ikke ønsker at være tilknyttet et arbejdsmarked, så burde man selv finansierer sin tilværelse uanset om man er ny eller gammel danskere.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J.Jensen du er da en asocialt sikkerrik

  Det er besynderligt at du kan tillade dig at skriver om mennesker, der mange år har levet på kontanthjælp enten på grund af de har andre problemer end ledighed ikke kan få førtidspension på grund af det udemokratiske. EU s anbefaling om at begrænse mennesker med næsten ingen erhvervsevne at få førtidspension, at det er de sluppede afsted med
  Du bekræfter hvad jeg tidligere har skrevet til dig at Radikale er kun humane over for flygtninge og ikke for herboende medborgere
  Din udtalelse vindner meget om du ikke er i besiddelse af solidarité og empati over for andre mennesker.
  Det passer jo meget godt på en profil af en EU - tilhænger

 • Anmeld

  J. Jensen

  Kim Nielsen

  Nu ved jeg jo fra din tidligere indlæg, at din negative holdning til EU bundet i at Rusland af gode grunde er holdt uden for det demokratiske samarbejde,. Når man ved at du i samme øjeblik Rusland måtte blive optaget straks vil skifte din opfatte til EU og i så fald betragte det som et fredens projekt, så kan det godt blive trættende, når du vedbliver med at fremføre dine vanvittige postulatet,

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J. Jensen -.du burde søge hjælp med dine tvangstanker om Rusland

  Jeg tror helt ærligt du er et eller galt med dig - måske burde der være et hjem for dig, der kan hjælpe dig med at læse. Også med dine tvangstanker om Rusland
  Jeg har ikke nævnt noget om Rusland i forbindelse med konstateringen af , at du ikke har empati og solidaritet med de svageste økonomisk stillede i vores samfund.

 • Anmeld

  Finn Dalgård

  Uværdigt sludder for en politiker

  De 36 milliarder i udgift til ikke-vestlige indvandrere "hvert år" er ren fiktion. Der er så mange fejlslutninger involveret, at en seriøs politiker aldrig burde bruge tallet til noget som helst.
  - Opgørelsens tal stammer fra et usædvanligt år.
  - Mange faktorer er udeladt, og irrelevante offentlige udgifter regnes med (fx infrastruktur og forsvar).
  - Gennemsnitsdanskere giver også underskud.
  - Gruppen af ikke-vestlige indvandrere er aldersmæssigt og socioøkonomisk anderledes end befolkningen generelt. Der er fx mange børn
  - Tallet afhænger af de voksnes erhvervsfrekvens, som er stigende.
  - Erhvervsfrekvensen afhænger af landets evne til at integrere nye borgere.
  - Martin Henriksen modarbejder integrationen og gør dermed udgiften større end nødvendigt.

  Det diskriminerende i Henriksens generalisering er, at man ikke kan fravælge at være "ikke-vestlig". Hvorimod man godt kan fravælge at være studerende eller landmand eller arbejde sig ud af ledighedsstatistikken.

  De ikke-vestlige indvandrere tilhører hver for sig de grupper, som Henriksen henviser til, at man godt kan generalisere om. De kan være studerende, arbejde i landbruget, være arbejdsløse, selvstændige, kriminelle osv. I disse grupper deler de skæbne med danskere, som heller ikke kan forklare deres livssituation med deres egen eller forældrenes etniske oprindelse.

  Det er ikke indvandrenes, men Martin Henriksens udanske kultur, der er hovedproblemet her.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Uværdigt sludder fra en politiker,

  Tak for info, Finn Dalgård, ....Selv om det er rystende læsning, så håber jeg da, at Martin Henriksen læser informationerne...og forstår dem....?
  Er helt enig i dine præcise konklusioner.
  Vh. I.R.Bertelsen

 • Anmeld

  Soeren Jensen · Politisk aktiv pensionist SF

  Imponeret over at Martin Henriksen kan kende forskel på generaliserer og diskriminerer

  Hvis man er i tvivl på om DF og Martin Henriksen har racistiske holdninger kan man bare læse Martin Henriksen DF frontløber for rendyrkede racistiske verbale udgydelser. Martin Henriksen Df er gang på gang prøvet at fordreje hans racistiske udtalelser, som om racistiske udtalelser er helt okay. Dansk Folkeparti og ikke mindst Martin Henriksen har forført rigtig mange danskere til at stemme på DF, på at sige et og gøre det stik .
  modsatte. Derfor bliver det super interessant, hvormange stemmer DF for ved det kommende folketingsvalg. Df har vist nogle ret uhyggelige holdninger bl.a. unge menneskers adgang til cigaretter. Df vil ikke fordoble cigaret prisen, og helder ikke give cigaretpakkerne neutrale omslag og lægge cigaretpakkerne ned under disken. Som nordmændene allerede har gjort de sidste 10 år, der har bevirket et markant fald i cigaret forbruget til Ca 1 % for kvinder og 2,1/2% for mænd. I Dk er det 14% for kvinder og mænd 17 % for mænd. Det er en dødsens farlig holdning DF her er talsmænd for.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  ....Om at kunne vælge til og fra....

  Finn Dalgård, sidder faktisk og bliver mere end rystet.
  Du skriver (citat): "Det diskriminerende i Henriksens generalisering er, at man ikke kan fravælge at være "ikke-vestlig". Hvorimod man godt kan fravælge at være studerende eller landmand eller arbejde sig ud af ledighedsstatistikken."
  De er jo sagens kerne.
  Tænker på vores ældste datter, der har været svært handicappet hele sit liv og har lidt af svært behandlelig epilepsi. Hun er en stærk personlighed, som desværre ikke har kunnet fravælge sine handicaps og tilvælge job, mand og børn.
  Hendes svækkelser og svære fysiske hæmninger ville hun og vi bestemt meget, meget gerne have haft mulighed for at kunne fravælge. Men det lader sig desværre ikke gøre.
  Hun har heldigvis et trygt og udviklende liv i et godt bofællesskab med særdeles dygtige medarbejdere. Et værdigt liv.
  Samfundsøkonomisk har hun været særdeles dyr. De udgifter ville vi gerne have kunnet skåne hende og samfundet for. Men det kunne desværre ikke fravælges.
  Til gengæld er vi dybt taknemmelige over at bo et sted i verden, hvor man respekterer hende og har givet hende nogle gode, trygge og værdige livsbetingelser uden at stikke hverken hende, os eller hendes søskende de økonomiske regnetal i næsen.
  Vi er dybt taknemmelige over, at hun ikke er født midt i forrige århundrede, hvor man politisk, ..og desværre også i praksis.... forsøgte at rendyrke en udvalgt race.
  Alvorligt stof til eftertanke, synes jeg.
 • Anmeld

  Christian X

  Finn fup og I.R.s sædvanlige søgte halmstrå om, at verden er en Disney forestilling

  Alt hvad Finn remser op er enten direkte forkert eller grov manipulation:

  file:///C:/Users/admin/Downloads/Indvandreres%20nettobidrag%20til%20de%20offentlige%20finanser%20i%202015_oekonomisk%20analyse.pdf

  Læs side 62

  Finn remser så meget sludder op i håb om, at ingen er så dumme at spilde kostbar tid på at tjekke og kommentere det - formålet er at give alle vildrådige trosfæller det halmstrå, de ukritisk famler efter, så de fortsat kan bevare deres dyrebare tro.

  Ad 1)
  Usædvanligt år? udgiften ventes at være på 36 mia. kr. p.a. i hele finansministeriets prognosehorisont.
  Ad 2)
  Vås, omkostninger til retsvæsen, sundhedsvæsen etc. regnes med som forholdsmæssig brøk af udgifterne, selv om alle statistikker viser, at ikke vestlige migranter er signifikant overrepræsenteret.
  Ad 3)
  Ja - og derfor vokser udgifterne, da problemerne er de samme for 3. generation jf. Danmarks statistik.
  etc...

  Efter mange år som lektor i den højere ende af undervisningssektoren, må jeg konkludere, at parrer man fjolser med kloge bøger, får man blot endnu større fjolser.

  https://jyllands-posten.dk/premium/indland/ECE10792841/andelen-af-indvandrere-i-klasserne-kan-aflaeses-paa-boernenes-livsloen

  Om et par generationer vil vi succesfuldt være lykkedes med at skabe et samfund på niveau med dem syd for middelhavet.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Christian X

  Har du egentlig læst Krakas rapport eller har du bare læst om den.
  Kan se at du uddannelses til at forstå indholdet. Jeg må nok desværre læse den tre/fire gange for at hitte rede i det volapyk

  http://kraka.org/sites/default/files/public/baggrundsnotat_klassekammerateffekter.pdf

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J. Jensen - et virkelig godt initiativ som fortjener ros og anerkendelse

  Det kan jeg godt forstå at du skal læse noget flere gang for. som du skriver hitte redde i det volapyk
  Øvelse gør til mester og jo flere gange du læser noget, jo større chance fremstår det ikke som volapyk og måske i de tider, hvor det er populært at anbefale om at jorde folk som EU Kommissionen gjorde, vil jeg bare nøjes med at rose dig for det positive tiltag, og kunne fristet mig til opfordre dig til at læse EU traktaten flere gange, således at du undgår at gøre dig til grin ved at skrive at EU er demokratisk

 • Anmeld

  Finn Dalgård

  Christian

  Er det forkert, at borgeres regnskab i forhold til det offentlige primært afgøres af deres erhvervsfrekvens?

  Er det forkert, at gruppen af ikke-vestlige indvandrere består af flere børn og unge, som endnu ikke bidrager til Skat?

  Det var ellers hovedpointerne i Finansministeriets rapport.

  Ministeriet beskriver dog ikke, hvad vi skal bruge usammenlignelige tal til...

 • Anmeld

  Soeren Jensen · Politisk aktiv pensionist SF

  Flygtninge koster væsentlig mindre ind de nye jetjægere

  Martin Henriksen siger hellere overdrive max ind være kedelig. De 34 milliarder det evt. koster at have flygtninge, mangler at trækkende penge fra som de 25% syriske flygtninge der er kommet i arbejde. De bidrager ganske væsentlig til deres ophold. Hvor stor er deres indkomst? Martin Henriksen DF f.eks Ca. 10 milliarder som skal fratrækkes de berømte 34 milliarder - 10 milliarder er 24 milliarder. De 10 milliarder disse syrisk flygtninge indtjene, gør det væsentlig billigere at have flygtninge, og der kommer endnu flere syrisk flygtninge i arbejde fordi det danske arbejdsmarked hungre efter arbejdskraft. Så den belastning Martin Henriksen taler om, vil blive en gevinst i det lange løb. Så Martins H.manipulation og forvandskning af de faktiske kendsgerninger. Syriske flygtninge er en gevinst for Danmark. Martin Henriksen DF er fyldt med løgn og manipulerende udsagn.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Kim Nielsen

  Jeg har forstået, at du ikke anser direkte valg og demokratiske beslutninger for et demokrati. Dit populistiske vrøvl og din tyrkertro på at såfremt Rusland måtte ønske sig optaget i EU, så. ville det forbedre demokratiiet er heldigvis ikke noget, der ligger lige til højrebenet.
  Men har du bemærket, at den populistiske folkestemning i GB, så småt er blevet langt mere realistisk efterhånden som den yderste højrefløjs falske løftet og løgnehistorierne er faldet fra hinanden. Også her står den yderste venstrefløj med hårerne i postkassen, og ved nu ikke om man forsat skal omklamre højrefløjen for at skabe spild i samfundet, eller om man høste stemmer på fornuften

 • Anmeld

  Niels Poul Dreyer · Debattør

  Uden DF havde vi Demografisk haft demografisk og social nedsmeltning ligesom i Sverige

  Man kan bruge alle argumenter imod Martin Henriksen, men han har ret i en ting. Vi I Danmark skal gøre alt hvad der står i vores magt for at undgå i vores fædreland bliver multikulturelt. Det er vejen til total udslettelse af vores traditioner og kultur. I Sverige er der demografisk nedsmeltning fordi man ikke har haft et DF i tide, nu får de noget der er langt værre! Denne artikel fortæller os at hvis typer fra Sveriges Feministisk initiativ havde mere magt, så var DK endt i ragnerok. https://www.vox.com/science-and-health/2017/1/26/14340542/white-fear-trump-psychology-minority-majority

 • Anmeld

  Finn Dalgård

  Social nedsmeltning?

  Niels Poul: Svenskerne har skaffet sig et sundere arbejdsmarked ved at importere flygtninge som arbejdskraft. Det giver øget økonomisk vækst i forhold til os.
  Svenskerne har sociale problemer i de meget store boligbyggerier - men ikke kulturelle. Arbejdsløse unge mænd har altid udgjort en problematisk gruppe i alle samfund, og det gælder også i Sverige. Det har ikke noget med deres (forældres) oprindelse at gøre.
  I Norge, hvor byerne er anderledes og jobmulighederne bedre, har andengenerationsindvandrerne lige så stor erhvervsfrekvens som etniske nordmænd.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J. Jensen klø på der er stadigvæk stor plads til fiorbedring af dine tilsyneladende manglende evner

  Nu blev jeg så optimistisk at du begyndte at læse tingene flere gange så du bedre kunne forstå hvad der blev skrevet
  Det var åbenbart en kort glæde, du er åbenbart faldet tilbage på det niveau, at når du ikke kan argumenter for din meget pro,EU holdnning, så,er samme person på en gang højreorienterede nationalist og en yderlige gående vensterorienterede
  Nu når du igang med at lære at læse og forstå kunne du tage kursus på 9 klasses niveau i samfund og historie - hvor en lærer kan undervise dig i forskellen mellem politiske partier og idelogier.
  Derved kunne der værre et håb at du kan tale med sammen med voksen mennesker
  Som jeg skrev til dig at øvelse gør mester måske skulle jeg have tilføjet ROM bliver ikke bygget på en dag, derfor er jeg ikke skuffet over dit nuværende udviklingstrin
  Held og lykke med læringsprocessen

 • Anmeld

  Niels Poul Dreyer · Debattør

  svar til Kim Jensen

  Man kan god være patriot og venstreorienteret på samme gang. Velfærdsystemet er betinget af at man har en homogen stamme uden stor løn konkurrence udefra. Det er typisk at dem, der synes, at vi skal være en Humanitær Stormagt, også går indfor vækst og konkurrence. Det er faktisk patriotisk og rødt at være imod disse ting - jeg tror på en ny form for konservativisme, som sætter nationalstaten og lønarbejderen i centrum!

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Niels

  Man kan ikke både være venstreorienterede og højreorienterede
  Det er svært at forene en liberalistisk økonomisk politik med en socialistisk
  Jeg er godt opmærksom på, at tingene kan være flydende , at nogle på nogle områder deler opfattelse med de venstreorienterde og på andre område med de højre orienterede
  Når man er kritisk over for EU - er det lidt uforståeligt at man beskyldt for både at være venstreorienterde og højreorienterede på samme tid, selvom der er forskel på grundlaget for kritkken af EU

 • Anmeld

  J. Jensen

  Kim Nielsen

  Kim Nielsen
  J. Jensen Rusland i EU ville løfte denokratiet i EU

  Jeg er bare ikke enig i dit synspunkt, men til gengæld fik vi aldrig debatteret DFs racepolitik.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J. Jensen

  Det er ikke svært at løfte noget der er meget lidt af
  EU bliver også solgt som fredens projekt, og der ville det give gode mening at Rusland og Tyrkiet og deres nabolande bliver optaget i EU.
  Det er ikke en tankegang der er fremmet for Radikal Venstre, der i forbindelse med debatten om optagelse af Tyrkiet argumentererde for at nabo lande til EU s medlemslande skulle kunne blive medlem af EU.

  Jeg opererer ikke med begrebet racer - bortset fra miljø og kulturelle forskelle ligner mennesker hinanden.
  Spørgsmålet om udlændinge er alt for nuanceret - og i øjeblikket er der en gruppe som ville gøre livet sur for udlændinge og der er en anden gruppe der er så positive uden at forholde sig kritisk.
  Det kan konstateres, at hvis der nogen som med rette kan følge at blive ramt af udlændinge politikken er de økonomiske svageste stillede i vores samfund - fx indgåelse af ægteskab med en borgere fra et andet land uden for EU, at ikke kan få en almenbolig -.samt de økonomiske mere udgifter og serviceforringelse rammer dem.
  Radikale Venstre taler meget om at få flere flygtninge til Danmark, men jeg har ikke hørt forslag fra samme parti på hvordan de bedre og bedste stillede skal være mrdfinsnsierende af udgifterne.
  Jeg deler ikke den form for humanisme at man kun taler en svag gruppes interesser og er bedøvende ligeglad med en anden svag gruppes problemer.
  Du skriver om svagtstillede herboende at du ikke forstår, at de slipper afsted med at leve af det laveste social sikkerhedsnet, selv om der plausibel grunde til det
  Jeg tror ikke på at det skal være uhæmmet adgang til Danmark -

 • Anmeld

  J. Jensen

  Kim Nielsen

  Jeg har vist aldrig stillet spørgsmålstegn til de dårligst stillede offentlige ydelser. Birtset fra at jeg har rost den tidligere socialdemokratiske ledet regering for at have afskaffet V ig DFs fattigdomsydelser.
  Men hvis du bladre tilbage til Tranebæk indlæg, hvor det lige skulle ud mellem sidebenene, at indvandre kvinder bare kunne gå derhjemme i årtier og få offentlige ydelser, hvorfor jeg i sandhedens tjeneste oplyste om, at det var der skam også både mænd og kvinder af dansk oprindelse, der var sluppet af med.
  Jeg gav i den anledning klartudtryk for, at såfremt der var mennesker som, uanset hvilken herkomstde de måtte have, foretrak at være hjemmegående, så burde de finansiere denne livsform af egne lommer, men her er vi åbenbart heller ikke enige i fortolkningenen af det gamle socialdemokratiske motto om at gøre sin pligt og kræve sin ret i den rækkefølge. Og bladre du videre op til mit første indlæg, så ved du hvorfor jeg skriver om DFs racepolitik

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J. Jensen mottoet om ret og pligt er både analysetiske og historisk forkert

  Socialdemokratiets motto om ret og pligt er analytisk og historisk forkert.
  Motto bliver brugt til dunke de svageste medborgere -.og jeg har ikke til dato hørt eller set at mottoet er anvendt over for den rigeste del af befolkningen.
  Du har f.eks . ret til at stemme til valg, men ikke en pligt til at stemme.
  Du har pligt til stå til rådighed for et arbejde, hvis du skal have kontanthjælp, men du har ikke ret til at få et arbejde - det kan udledes af grundlovens § 75, stk. 1 og 2
  Det er dybt kritisabelt og uetisk at tage eksistensgrundlaget kan tages for den gruppe, der ikke ønsker at deltage i et imaginært arbejfsmarkedet.
  Det er dit ordvalg at sluppet af der er kritisabelt og det ville jeg også mene hvis det kun ramte mennesker med en anden etnisk oprindelse.
  Det er blevet således i vores tid, at mange samfunds problemer bliver skjult ved at påstå det er den enkelte borgeres eget ansvar.
  Den hetz og mistænkeliggørelse samt forringelser af levevilkårene for et stort mindretal er medvirkende årsag at både fremme en uvilje mod flygtninge og give styrke til højre krærfterne

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger i virkelighedens verden.

  ?...."At tale virkeligheden væk"....?

  "Man kan ikke bare tale virkeligheden væk", skriver Martin Henriksen....
  Se det har han da trods alt ret i, ....Og det synes jeg bestemt, at Martin Henriksen skal gøre sig umage med at efterleve.
  ....
  **Generaliseringer er ukyndig overfladebehandling med spraydåse**
  ....
  Ubehagelige, miskrediterende og generaliserende udtalelser om mennesker i mindretal er i min optik en ren og skær selvpromoverende virkelighedsflugt og fordrejning.. Et forsøg på at skjule eget manglende engagement, sin indsigt og sin forståelse for de problemstillinger, man eksempelvis som folkevalgt har forpligtet sig til at finde velfungerende løsninger på.
  Ren og skær overfladebehandling.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger i virkelighedens verden.

  ?? Disneyforestilling, Christian X ??

  Kan betro dig, at det absolut ikke har meget med hverken "halmstrå eller at verden er en Disney forestillinger" (citat) at gøre, hvis man befinder sig i en mindretalsgruppe...bl.a. fordi ens barn er anderledes end de fleste.
  Du oplyser, at du har undervist på en højere læreanstalt i en årrække. Håber for elevernes skyld, at du har opdaget, at alle elever er levende mennesker, selv om de har forskellige evner og kompetencer.