Debat

Martin Henriksen: Nej, at generalisere og at diskriminere er ikke det samme

REPLIK: Muneeza Rosendahl kalder det diskrimination, når vi siger, at ikkevestlige indvandrere er et problem. Men det er fuldkommen rationelt at generalisere, når gruppen jo udgør en kæmpe udfordring for vores samfund, skriver Martin Henriksen (DF).

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Martin Henriksen
Udlændinge- og integrationsordfører for Dansk Folkeparti

Talsperson for Feministisk Initiativ, Muneeza Rosendahl, er dybt forarget over, at man udpeger gruppen af personer med ikkevestlig baggrund som et særligt problem. Det er ren diskrimination og propaganda, mener hun.

Dét er til gengæld det rene vås. Og i dén grad imod bedre vidende.

Lige så indlysende rigtigt det er, at der i gruppen af ikkevestlige indvandrere og efterkommere naturligvis også befinder sig retskafne og gode, lovlydige borgere, lige så uomtvisteligt sandt er det, at ikkevestlig indvandring udgør en kæmpe udfordring for vores samfund på en måde, som andre grupper ikke gør.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Får tallet 36 milliarder en klokke til at ringe? Det burde det. Det er det beløb, som ikkevestlig indvandring koster de offentlige danske kasser ifølge Finansministeriets beregninger. Hvert år!

Dertil kommer alle de sociale, kulturelle og kriminalitetsmæssige problemer, som er en direkte konsekvens af ikkevestlig indvandring.

Der er også mange situationer, hvor det eksempelvis giver fortrinlig mening at tale om ”studerende” eller ”landmænd”, selvom der i sagens natur også er store forskelle fra person til person i disse grupper.

Martin Henriksen
Udlændinge- og integrationsordfører for Dansk Folkeparti

Man kan ikke tale virkeligheden væk
Muneeza Rosendahl synger i virkeligheden blot samme gamle sang, der gennem årtier har været brugt til at forsøge at lægge låg på indvandringsdebatten:

”Hvis vi nu bare lader være med at navngive og tale om problemet, så eksisterer det nok slet ikke eller forsvinder af sig selv.”

Men den strategi har aldrig virket og kommer aldrig til det. For man kan ikke bare tale virkeligheden væk.

Naturligvis er det fuldkomment rationelt og lødigt at generalisere på dette område. Der er også mange situationer, hvor det eksempelvis giver fortrinlig mening at tale om ”studerende” eller ”landmænd”, selvom der i sagens natur også er store forskelle fra person til person i disse grupper.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Henriksen

Formand, Nye Borgerlige, kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, spidskandidat til EP-valget 2024 (NB), fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)

0:000:00