Debat

Nyt debatpanel gør status over Kjers første dage

DEBAT: Det er godt fire måneder siden, at Eva Kjer Hansen (V) overtog ansvaret for miljøpolitikken fra Kirsten Brosbøl (S). Et nyt hold af debattører gør status. Mød panelet her. 

Det er godt fire måneder siden, at Eva Kjer Hansen (V) overtog ansvaret for miljøpolitikken fra Kirsten Brosbøl (S). Et nyt hold af debattører gør status. 
Det er godt fire måneder siden, at Eva Kjer Hansen (V) overtog ansvaret for miljøpolitikken fra Kirsten Brosbøl (S). Et nyt hold af debattører gør status.  Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Eva Kjer Hansen har haft godt fire måneder til at finde sig til rette i ministerstolen med ansvar for miljø- og fødevarer.

Det har været en travl periode, hvor en række miljøregler er blevet lempet for at skabe vækst. Og selvom de grønne tiltag har været sværere at få øje på, har miljøministeren blandt andet afsat 88 millioner kroner til at beskytte sjældne arter.

Miljødebatten benytter anledningen og har bedt et nyt hold af debattører om at gøre status for Kjers første tid som miljøminister. Hvad har præget de første dage? Hvad er gået godt, og hvad er gået mindre godt?

Mød panelet her.

Martin Merrild
Formand for Landbrug & Fødevarer. Martin Merrild er desuden formand for den fælleseuropæiske landbrugsorganisation, COPA. Han har været selvstændig landmand siden 1982 og har haft flere tillidsposter i landbrugets organisationer. Martin Merrild er oprindeligt uddannet landmand. Han blev i 1977 agrarøkonom og senere merkonom i finansiering.

Karin Klitgaard
Miljøpolitisk chef i DI. Karin Klitgaard har arbejdet med miljø, strategi og EU siden 1997 i forskellige stillinger i Miljøministeriet og siden 2009 i DI. Hun er uddannet cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet.

Christian Ege
Sekretariatsleder i Det Økologiske Råd. Han har tidligere arbejdet i Miljøstyrelsen og Casa. Christian Ege er medlem af Det Miljøøkonomiske Råd og Det Nationale Bioøkonomi-panel. Han er uddannet cand.tech.soc.

Egon Østergaard
Formand for Dansk Ornitologisk Forening (DOF). Egon Østergaard har siddet i Hovedbestyrelsen siden 1998. Han sidder desuden i Naturpolitisk Udvalg, Forretningsudvalget og i bestyrelsen for Fugleværnsfonden

Claus Lind Christensen
Formand for Dansk Jægerforbund. Claus Lind Christensen er desuden formand for Nordisk Jægersamvirke og bestyrelsesformand i Jægernes Naturfond.

Rasmus Ejrnæs
Biolog og seniorforsker ved Aarhus Universitet. Han forsker i betydningen af naturlig variation og menneskets påvirkninger for vores biodiversitet. Han har desuden forsket og rådgivet om naturovervågning og måling af naturtilstand. Rasmus Ejrnæs er ph.d. i biologi ved Københavns Universitet.

Carsten Bach (LA)
Miljøordfører. Carsten Bach har været medlem af Folketinget siden valget i juni. Han er tidligere fagchef og afdelingsleder, Dansk Miljørådgivning A/S. Carsten Bach er uddannet cand.scient. i anvendt kvartærgeologi, Aarhus Universitet.

Christian Poll (ALT)
Miljøordfører. Christian Poll har været medlem af Folketinget siden valget i juni. Han er uddannet civilingeniør ved Danmarks Tekniske Universitet.


    Politik har aldrig været vigtigere

    Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion