Offentlige ledere glade for kommission

REAKTION: Topledere i den offentlige sektor tager godt imod nyheden om, at regeringen vil nedsætte en kommission om ledelse i det offentlige.

Placeholder image
Sophie Løhde (V), minister for offentlig innovation, vil straks få sat skub i den nye ledelseskommission, der bliver godt modtaget af lederne selv. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix

Det er godt med øget fokus på ledelse i den offentlige sektor.

Det er samstemmende meldingen fra en række topledere, der er aktive i den offentlige ledelsesdebat, som Altinget har talt med oven på nyheden om, at regeringen vil nedsætte en ledelseskommission.

Kommissionen skal understøtte god ledelse i hele den offentlige sektor og skabe grundlaget for, at god ledelsespraksis og erfaringer vandrer, fremgår det af regeringsgrundlaget.

Desuden skal kommissionen være med til at sørge for, at rekruttering og udvikling af offentlige ledere fremover sker mere systema­tisk og at der bliver en større udveksling af ledere mellem den offentlige og private sektor.

“Det er rigtig fornuftigt med øget fokus på ledelse i den offentlige sektor,” siger Henning Thiesen, formand for Offentlige Chefer i Djøf.

“Jeg synes jo ikke, at den offentlige sektor er dårligt ledet, men det kan altid blive bedre,” fortsætter han og tilføjer, at Djøf gerne deltager i arbejdet.

Tiden er moden
Så sent som for to år siden afsluttede Produktivitetskommissionen sit arbejde, der indeholdt en analyse af og anbefalinger om ledelse i den offentlige sektor. Desuden foregår der allerede en debat om offentlig ledelse inden for både det offentlige og i forskerkredse. Alligevel mener Henning Thiesen fra Djøf, at det er godt at gøre yderligere i form af en ny kommission.

“Den debat, der er i samfundet – blandt andet på jeres medie – om New Public Management contra New Public Leadership, viser, at der begynder at tegne sig en konsensus om, at vi skal have kigget på, om der er rum nok til de fagprofessionelles arbejde. Jeg tror, at tiden er moden til at få tygget det emne godt og grundigt igennem,” siger Henning Thiesen, der imidlertid påpeger, at det vil være oplagt at inddrage erfaringer fra Produktivitetskommissionen i den nye kommissions arbejde.

Han byder desuden målsætningen om en større grad af udveksling mellem det private og offentlige velkommen.