Partnerskaber - svaret på verdens vilde problemer?

Hvordan får vi plads til vild natur, landbrug og vedvarende energi samtidig med, at vi beskytter vores grundvand? Og hvordan løser vi verdens vilde problemer? Se en samtale og en debat her.

Fremtidens bæredygtige landskaber - Kampen om arealerne

Hvordan kan klimakrisen, biodiversitetskrisen, fødevarekrisen og energiforsyningskrisen bekæmpes med lokale projekter til gavn for en grønnere fremtid? Og hvordan får vi plads til vild natur, landbrug og vedvarende energi samtidig med, at vi beskytter vores grundvand?

Det spørger vi Søren Møller, der har stået i spidsen for collective impact arbejdet Fremtidens Bæredygtige Landskaber, hvor parter på tværs af sektorer i otte år har arbejdet sammen om at vende en kamp om arealer til meningsfulde løsninger, der kan skabe samfundsgevinster for både klimaet, landbruget og det lokale liv.

 

Hvordan løser vi verdens vilde problemer? 

Den globale klimakrise, arealfordeling, hjemløshed, ulighed i sundhed. Alt sammen komplekse, vilde problemer, som vi som samfund skal blive bedre til at løse – og det haster. Omvendt er det også problemer, som ikke kan løses med quick fixes.

Spørgsmålene er, om vi har tid til tålmodighed, når det gælder om at løse for eksempel klimakrisen og sociale problemstillinger? Om gammeldags tænkning fylder mere end nytænkning? Og om aktivisme er nødvendig for at ruske op i hæderkronede demokratiske institutioner, som har svært ved at levere svar på nutidens problemer?









0:000:00