Podcast: Hvem skal bestemme, når den næste epidemi rammer?

AJOUR: Skal sundhedsmyndighederne og deres anbefalinger have mere magt, eller skal de politisk valgte i sidste ende kunne overtrumfe eksperterne? Altingets sundhedsredaktør fortæller om forhandlingerne om en ny epidemilov i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Når kalenderåret rammer marts 2021, skal en ny epidemilov være vedtaget.

Den hastelov, som Folketinget vedtog sent om aftenen 12. marts, udløber nemlig på grund af en solnedgangsklausul. Det betyder, at Danmark står uden epidemilovgivning, hvis ikke en ny lov er på plads inden marts 2021. Regeringen har derfor sendt et udkast til en ny lov i høring. 

Et centralt stridspunkt i de igangværende forhandlinger ser ud til at blive, om regeringen skal have magten til at afgøre, hvornår en sygdom er samfundskritisk - eller om sundhedsmyndighederne eller Folketinget skal afgøre dét.

Altingets sundhedsredaktør Signe Løntoft er i studiet for at forklare om den sag i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Hvordan i alverden skal Biden samle USA? Podcast: Hvordan i alverden skal Biden samle USA? Næste artikel Podcast med Holstein om finanslov: Ingen har længere lyst til at true med et valg Podcast med Holstein om finanslov: Ingen har længere lyst til at true med et valg
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.