Podcast om Støjberg-sag: Jakob Nielsen samler op efter to dramatiske afhøringsdage

AJOUR: Inger Støjbergs afhøringer søndag og mandag byggede på et hidtil ikke-offentliggjort dokument, og så tog sagen endnu en drejning. Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, forklarer i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Ifølge Inger Støjberg handlede ministeriet efter reglerne, selv om man kommunikerede noget andet udadtil.

Internt blev adskillelsen af de unge asylsøgende par gjort på baggrund af en individuel vurdering af hvert par, fortalte den tidligere udlændinge- og integrationsminister, da hun blev afhørt af Instrukskommissionen søndag og mandag.

Det underbyggede hun med et internt ministerdokument, der skulle bakke op om netop det. Det var kun udadtil, at ministeriet kommunikerede noget andet.

Udspørgeren under afhøringerne forholdt sig dog fortsat kritisk til den forklaring, og til sidst i afhøringerne kom en ny drejning på sagen, da ministeren måske har givet forkert svar til Folketinget.

I dagens udsendelse samler Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, trådene efter to dages afhøringer af den tidligere udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Coronakrisen får regeringen til at udskyde klimaslagsmål Podcast: Coronakrisen får regeringen til at udskyde klimaslagsmål Næste artikel Podcast: Stadig vold og trusler på Sjælsmark – vil det hjælpe, når børnefamilierne snart flytter? Podcast: Stadig vold og trusler på Sjælsmark – vil det hjælpe, når børnefamilierne snart flytter?