Rasmus Jarlov: Regeringen vil ikke forbyde 1000-kronesedlen

SAMRÅD: Det er godt, at 500-eurosedlen udfases, men det er en skrue uden ende, hvis vi forbyder en dansk 1000-kroneseddel, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov.

Sebastian Risbøl Jacobsen

Nationalklenodiet Solvognen er trykt på den ene side, Storebæltsbroen er trykt på den anden side, og så er det landets mest værdifulde pengeseddel.

Men skal 1.000-kronesedlen fremover forbydes?

Ja, mener finans- og skatteordfører Rune Lund (EL), der vil forhindre, at man kan veksle, udlevere eller betale med sedlen.

Nej, mener regeringen.

Det sagde erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), der torsdag var kaldt i samråd med hvidvask som tema.

Grænsen er ved 500 euro
Folketinget har i forvejen tilkendegivet, at det i fremtiden ikke længere skal være muligt at betale, veksle eller få udleveret en 500-euroseddel i Danmark, som har en værdi af omtrent 3.700 kroner. Den Europæiske Centralbank har ligeledes bebudet, at den vil stoppe produktionen af sedlen. Alt sammen for at bekæmpe kriminalitet og terrorfinansiering.

Men Enhedslisten vil altså tage skridtet videre og gøre det samme gældende for 1.000-kronesedlen og 200-eurosedlen. Sidstnævnte møder opbakning fra Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby.

Regeringen har imidlertid ingen planer om forbud mod flere sedler, for så vil det blive en skrue uden ende, sagde Rasmus Jarlov. Ministeren hæfter sig i øvrigt ved, at Nationalbanken ikke har nogen bekymringer i forhold til 1.000-kronesedlen.

Snittet er derfor, som det skal være, sagde ministeren.

Hele samrådet kan ses her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Jarlov

MF (K), fhv. formand for Folketingets Forsvarsudvalg
cand.merc. (Handelshøjskolen i København 2003)

Rune Lund

Fhv. MF (EL)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2007)

0:000:00