Ny udvikling i ældre-forhandlingerne: Centrale møder aflyst

Forhandlingsmøder fredag og mandag blev aflyst, og det nu usikkert, hvornår forhandlerne atter samles for at forsøge at lande en ældre-aftale. LA opfordrer regeringen til at bruge tiden i tænkeboks på at komme frem til løsninger, så SVM kan indfri løfterne om at sætte ældreplejen fri.

Ældreministeren har aflyst de forhandlingsmøder, der skulle være gennemført fredag og mandag. 
Ældreministeren har aflyst de forhandlingsmøder, der skulle være gennemført fredag og mandag. Foto: Arthur J . Cammelbeeck
Rasmus Dahl Løppenthin

Ældreforhandlingerne har de seneste dage taget en ny drejning.

De planlagte forhandlingsmøder fredag i sidste uge og mandag i denne uge blev aflyst, og det har i skrivende stund ikke været muligt at få oplyst, hvornår forhandlerne mødes igen.

Altinget har rakt ud til ældreminister Mette Kierkgaard (M) for at få et interview om den seneste udvikling i ældreforhandlingerne. Men hun har ikke ønsket at medvirke.

Ifølge Altingets oplysninger tyder alt dog på, at forhandlingerne er sat midlertidigt på pause, fordi SVM internt skal klappe af, om man er klar til at honorere nogle af ønskerne fra oppositionen.

{{toplink}}
Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

LA håber, regeringen bliver mere forhandlingsvillig, når den igen inviterer parterne tilbage til forhandlingsbordet.

"Vi er langt fra at lande en aftale," siger Liberal Alliances ældreordføer, Pernille Vermund.

"Det er bedre, at regeringen får styr på, om den er klar til rent faktisk at levere på det, den har lovet danskerne frem for, at vi sidder og spilder hinandens tid. Så på den måde er det fint nok, at de går i tænkeboks. Og så må de jo vende tilbage til oppositionen, når de færdige," fortsætter hun.

Ifølge Altingets oplysninger var det på et tidspunkt planen, at mødet mandag skulle være det afsluttende forhandlingsmøde. I stedet ser det nu mere end svært ud at nå i mål inden påske, som ellers var regeringens ambition. Der sker formentlig intet inden Kommunalpolitisk Topmøde i Aalborg i slutningen af denne uge, og Altinget erfarer, at der nu opereres med tanker om først at indkalde til nye forhandlinger efter påske.

0:000:00