Regeringen sætter ekstra millioner af til danske virksomheder i Ukraine

Regeringen afsætter nu nye midler af til Ukraine Fonden, som skal sætte skub i danske virksomheders investeringer i Ukraine.

"Jeg er stolt over det store engagement, vi ser fra dansk erhvervsliv i Ukraine", lyder det fra erhvervsminister Morten Bødskov.
"Jeg er stolt over det store engagement, vi ser fra dansk erhvervsliv i Ukraine", lyder det fra erhvervsminister Morten Bødskov.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Der er nye millioner på vej til Ukraine Fonden, som skal hjælpe danske virksomheder med at lave investeringer i Ukraine.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Helt konkret vil staten stille en ny tabsramme på 100 millioner kroner til Danmarks Eksport- og Investeringsfond, som skal bruges til at generere nye investeringer i danske erhvervsprojekter i Ukraine.

”Ukraines kamp for frihed er vores kamp for frihed. Med de ekstra midler i Ukraine Fonden understreger vi endnu engang Danmarks støtte til Ukraines utrættelige kamp for frihed. Jeg er stolt over det store engagement, vi ser fra dansk erhvervsliv i Ukraine," udtaler erhvervsminister Morten Bødskov i pressemeddelelsen.

Ukraines første vicepremierminister og økonomiminister, Yulia Svyrydenko, fremhæver, at dansk erhvervsliv spiller en afgørende rolle for landets genopbygning.

"Danske virksomheder er allerede i gang med at gøre genopbygningen mulig. Over 100 virksomheder er engagerede i kommercielle aktiviteter med Ukraine og er hermed med til at støtte vores økonomi og vores befolkning," siger hun i pressemeddelelsen.

DI hilser nye midler velkommen

Ukraine Fonden blev oprettet af et bredt flertal i Folketinget i 2023 og havde forrige år en ramme på syv milliarder kroner, der gik til civil, militær og erhvervsmæssig støtte. Heraf gik 400 millioner kroner til erhvervsmæssig støtte.

Ifølge Dansk Industris viceadministrerende direktør for drift og industri, Thomas Bustrup, er det positivt, at regeringen nu poster nye penge i at få danske erhvervsprojekter i Ukraine op og køre.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00