Uddeler flere milliarder end Danmarks ulandsbistand: Se debatten om fondes rolle for verdensmål

Tilsammen uddeler Danmarks fonde 26 milliarder kroner om året, og det gør dem til en magtfaktor, lød det fra en fondsekspert til en debat om fondenes samfundsansvar. Fondene skal være risikovillige og give penge til projekter, der understøtter den folkelig forankring, sagde ngo. Se hele debatten her.

Samler man de danske fondes årlige donationer, når man op på et beløb, der overgår de offentlige kulturbevillinger, Danmarks årlige ulandsbistand og de årlige forskningsbevillinger.

Samlet set giver de omkring 10.000 eksisterende danske fonde nemlig omkring 26 milliarder kroner ud årligt til alverdens projekter og initiativer.

Og derfor er det ikke til at komme udenom: Fonde i Danmark er en magtfaktor, som spiller en central rolle i arbejdet med verdensmålene.

Sådan lød vurderingen fra fondsekspert Christian Edelvold Berg, der deltog i en debat om fondenes samfundsansvar tirsdag eftermiddag under verdensmålsugen.

Sammen med generalsekretær af Greenpeace Norden, Mads Flarup Christensen, og Chief Operating Officer hos Novo Nordisk Fonden, Søren Nedergaard, diskuterede fondseksperten fondenes samfundsansvar, deres rolle og udfordringer med at bidrage til verdensmålene.

Og her lød et opråb fra Greenpeace Nordens generalsekretær:

"Fondenes rolle er at stille risikovillig kapital til rådighed, der hvor der er brug for det. Men det mangler jeg stadig lidt at se."

Se hele debatten her.

Deltagere:

0:000:00