SF’ere: Messerschmidts 10 krav er ødelæggende for Danmark

KOMMENTAR: Morten Messerschmidts (DF) ti krav til udlændingepolitikken vil gøre op med nogle af de allervigtigste danske principper og værdier, skriver SF'erne Carl Valentin og Serdal Benli.

Morten Messerschmidts (DF) ti krav til udlændingepolitikken er i modstrid med de principper, vi har bygget vores samfund på, skriver SF's Carl Valentin og Serdal Benli.
Morten Messerschmidts (DF) ti krav til udlændingepolitikken er i modstrid med de principper, vi har bygget vores samfund på, skriver SF's Carl Valentin og Serdal Benli.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Carl Valentin (SF) og Serdal Benli (SF)
Folketingskandidater i hhv. København og Københavns Omegn, landsledelsesmedlemmer i SF

15. oktober stillede Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti 10 krav til udlændingepolitikken i BT.

Kravene vil gøre op med nogle af de allervigtigste danske principper og værdier. I Danmark tror vi på internationalt samarbejde, plads til mangfoldighed, religionsfrihed, og at alle er lige for loven. Det er rettigheder, som vi er sikret i Grundloven og ved Den Europæiske Menneskerettighedserklæring. Det er rettigheder, som Morten Messerschmidt vil tage fra os.

Det er i modstrid med de principper, vi har bygget vores samfund på, og vi vil derfor gerne forklare, hvorfor alle hans forslag, med undtagelse af ét, er forkastelige:

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler. Du kan kommentere indlægget i bunden. Vi opfordrer til en konstruktiv og ordentlig tone i debatten.
Debatindlæg kan sendes til: [email protected]

1. Messerschmidt foreslår, at flygtningekonventionen opsiges. Der er god grund til at være kritisk over for det nuværende asylsystem, som alt for ofte beskytter dem, der har råd til at betale en menneskesmugler. Men løsningen kan ikke være at opsige helt fundamentale rettigheder for de mest udsatte mennesker i verden. I stedet skal vi arbejde sammen for en reform af asylsystemet, som bevæger sig væk fra spontan asyl og i stedet genopliver det langt mere retfærdige kvoteflygtningesystem.

2. Messerschmidt ønsker at melde Danmark ud af menneskerettighedskonventionens artikel 8. Desværre forholder han sig kun til en lille del af den – nemlig dens påvirkning på muligheden for at udvise kriminelle.

Det er meget bekymrende, hvor meget DF i kampen mod islamisme er villige til at ofre de frihedsrettigheder, som deres udpegede ærkefjender også hader. 

Carl Valentin (SF) og Serdal Benli (SF)
Kandidater til Folketinget, København og Københavns Omegn

Artikel 8 handler om ret til respekt for familie- og privatliv og beskytter eksempelvis homoseksuelles ret til at leve, som de vil. Den sikrer også fraskilte retten til samvær med deres børn. Det er mildest talt besynderligt, at en politiker fra Dansk Folkeparti, der ellers ofte hævder at værne om familien, vil underminere den internationale institution, der garanterer familielivet.

3. Messerschmidt vil opsige statsløsekonventionen. At være statsløs er at være uden rettigheder. En eksistens, vi i 2018 ikke kan byde andre mennesker.

Forslaget vil hensætte uskyldige i en tilværelse præget af lovløshed. Vi mener i stedet, at alle børn skal have ret til statsborgerskab, hvis begge forældre har permanent opholdstilladelse. Danmark skal ikke være et land, der lader folk uden nogen som helst andre muligheder i stikken.

4. Messerschmidt mener ikke, at Saudi-Arabien skal finansiere eller drive skoler i Danmark. Heri kan vi kun være enige. Men vi vil gå længere. Vi skal arbejde for en statslig imamuddannelse, så vi får gjort op med det problem, der ligger i, at mange religiøse lærde og forkyndere kommer til Danmark fra lande, som ligger langt fra noget, der harmonerer med dansk demokrati i 2018.

Vi får herved slået to fluer med et smæk: demokratisk funderede imamer og samtidig anerkendelse af den muslimske minoritetsgruppe som del af Danmark.

Derudover kan vi godt undre os over, at Danmark efter næsten 17 år, hvor DF har haft afgørende indflydelse på dansk politik, endnu ikke er stoppet med at købe deres olie eller samarbejde med dem. Dansk Folkepartis isolationisme svækker vores internationale indflydelse, når der er brug for, at vi og vores allierede presser Saudi-Arabien i stedet for at støtte dem både direkte gennem aftaler og indirekte gennem handel.

5. Messerschmidt vil forbyde halalslagtning og giver udtryk for, at han virkelig kerer sig om dyrene. Det er absurd, hvordan et krav, han påstår handler om dyrevelfærd, er endt i en oversigt over 10 krav til en ny udlændingepolitik. Det siger jo nok lidt om, at det i virkeligheden mere handler om at genere muslimer end om en pludselig optagethed af dyreetik.

Skal vi gå ind i den debat, adskiller halalslagtning under danske forhold sig dog ikke væsentligt fra traditionel slagtning. Ja, faktisk bliver alle kyllinger i Danmark slagtet under præcis samme metode – den eneste forskel på halal og traditionel slagtning er her, om der bliver afsagt bøn.

Vi kender Messerschmidt som en særdeles vidende herre, så vi tror egentlig godt, at han er klar over det her. Er Messerschmidt virkelig optaget af dyrevelfærd, skulle han hellere rase mod de kummerlige forhold, danske slagtesvin lever under, hvor intet mindre end 24.000 pattegrise p.t. dør om dagen, primært af kulde, tørst eller ved at blive klemt af soen. Men dem er der selvfølgelig ikke så mange muslimer, der sætter på gaflen.

6. Messerschmidt vil forbyde muslimske tørklæder på offentlige skoler, gymnasier og for alle, der arbejder i den offentlige sektor. At diskutere, hvor meget religiøse symboler skal fylde i det offentlige rum, kan være fint, men at ophæve religionsfriheden, bare fordi Messerschmidt ikke bryder sig om tørklædet, er fuldstændig absurd.

At gå på kompromis med religionsfriheden og som stat slå ned på en bestemt religion hører ingen steder hjemme i et oplyst demokrati. At blande sig i, hvilket tøj kvinder går med, og hvordan de praktiserer deres religion, er noget, man ser i lige præcis de islamistiske samfund, som Dansk Folkeparti gør så meget for at bekæmpe.

7. Messerschmidt vil stoppe optagelsesforhandlingerne mellem EU og Tyrkiet. Tyrkiets lemfældige omgang med menneskerettighederne kender vi alt til, og der skal selvfølgelig stilles strenge krav, hvis Tyrkiet skal optages i EU, så vi ikke opgiver vores principper.

Men udelukker man fuldstændig at opretholde en konstruktiv samtale med Tyrkiet, så har de kun ét sted at vende sig: De reaktionære lande, som Messerschmidt med rette kritiserede for at finansiere skoler for tre punkter siden. Danmark har al mulig interesse i, at Tyrkiet fortsat nærmer sig Europa, og det sker kun, hvis vi holder dialogen åben og står fast på vores værdier.

8. Messerschmidt synes også, at kriminelle udlændinge skal ud på røv og albuer. Heri kan vi kun være enige. Sidste år viste en rapport fra Institut for Menneskerettigheder, at de danske domstole er alt for milde over for kriminelle udlændinge og burde udvise flere.

Derfor har SF faktisk fremsat et forslag, der skal understøtte den udvikling. I Danmark skal der være plads til dem, der vil, som Oskar Hansen sagde, men ikke til dem, der underminerer samfundet. At vedtage ved lov, at folk skal smides ud af landet for et begrænset antal betingede domme, som Messerschmidt foreslår, er dog alligevel at gå for langt. Det må aldrig blive sådan, at vi risikerer at smide folk ud af landet for småkriminalitet.

9. Messerschmidt vil gøre grænsekontrollen permanent. DF taler meget og længe om politiet, og hvor vigtigt det er at bekæmpe kriminelle. Alligevel foreslår Messerschmidt og hans parti med dette forslag at opretholde et af de største spild af politiets ressourcer lige nu. Mens banderne skyder i vores gader, og borgerne har svært ved at få øje på tryghedsskabende betjente, står et betragteligt antal og fryser på grænsen til Tyskland til ingen verdens nytte. Det er overflødigt at bevogte en lille strækning i Sønderjylland, når Danmark har 8.750 km kystgrænse.

10. Messerschmidt vil gøre Muhammed-tegningerne til obligatorisk pensum i folkeskolen. Personligt kan vi forestille os adskillige situationer, hvor Muhammed-tegningerne kunne indgå som fint undervisningsmateriale, men vi forestiller os ikke, at det er politikernes opgave at pådutte de fagpersoner, der har taget en lang uddannelse for at tage vare på vores unge, præcis hvilke specifikke ting de skal inddrage i deres undervisning. Hvis Messerschmidt virkelig har ild for fædrelandet, som Grundtvig betegnede det, så burde han sætte sig lidt ind i vores frie skoletradition.

Dansk Folkeparti og Morten Messerschmidt mangler bestemt ikke idéer, som fører Danmark i en isolationistisk retning, svigter vores internationale forpligtelser og gør livet surt for en bestemt gruppe mennesker. Det er meget bekymrende, hvor meget DF i kampen mod islamisme er villige til at ofre de frihedsrettigheder, som deres udpegede ærkefjender også hader. Man kan ikke beskytte et samfunds grundlag ved at nedbryde det.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carl Valentin

MF (SF)
BA, samfundsfag (Københavns Uni. 2019)

0:000:00