Skatteministeren vil undersøge ekstraregning til seniorer

FRADRAG: Skattestyrelsen har bestemt, at seniorer ikke må trække deres a-kasse-kontingent fra i skat. Morten Bødskov vil undersøge mulighederne for at ændre reglerne og seniorernes arbejdsvilkår.

Skatteminister Morten Bødskov (S), der ankommer til regeringsseminaret, vil undersøge mulighederne for at ændre seniorers skatteregler.
Skatteminister Morten Bødskov (S), der ankommer til regeringsseminaret, vil undersøge mulighederne for at ændre seniorers skatteregler.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Jacob Pedersen

Skatteministeren vil give en hjælpende hånd til arbejdende ældre.

Morten Bødskov (S) vil i hvert fald undersøge mulighederne for at ændre seniorers skatteregler. Det skriver Bødskov i en mail til Fagbladet 3F.

"Det er vigtigt for regeringen, at vi ikke har unødvendige barrierer for de ældre, der fortsat gerne vil have en tilknytning til arbejdsmarkedet. Derfor vil jeg her i det nye år se på mulighederne for at ændre reglerne."

Udmeldingen fra Bødskov kommer, efter Skattestyrelsen kort før jul besluttede, at de omkring 900 seniorer, der er tilmeldt deres a-kasse som seniormedlemmer, ikke må trække deres kontingent fra i skat. De arbejdende ældre står derfor nu til en ekstra skatteregning.

Danske A-kasser: Smålig tolkning
Skattestyrelsens beslutning fra december kommer, efter antallet af seniorer i a-kasser er firedoblet fra 214 til 855 medlemmer siden sommeren 2017. I 2017 blev det nemlig muligt for pensionister at fortsætte i deres a-kasse som seniormedlemmer – uden mulighed for dagpenge, men dog med mulighed for hjælp til det stigende antal ældres fortsatte tilstedeværelse på arbejdsmarkedet, blandt andet jobsøgning.

Den manglende fradragsret for arbejdende ældre, der ellers kunne have valgt pensionstilværelsen, vækker forundring hos Verner Sand Kirk, direktør i Danske A-kasser. Han glæder sig derfor over Bødskovs udstrakte arm.

"Jeg håber, at Morten Bødskov holder fast i, at han vil revurdere reglerne. Skattestyrelsens tolkning er både restriktiv og smålig," siger Verner Sand Kirk til Fagbladet 3F og henviser til, at en genindførelse af fradragsretten vil koste staten et beskedent beløb, fordi a-kassernes seniormedlemmer ikke kan få dagpenge og betaler et særligt lavt medlemskontingent.

Høringskritik fra Advokatrådet
Inden Skattestyrelsen traf beslutningen om at droppe fradragsretten, sendte man idéen i høring hos blandt andre Advokatrådet.

Dengang forsvarede Skattestyrelsen forslaget med, at seniorer kan få gratis hjælp til jobansøgning hos jobcentrene. Skattestyrelsen mente derfor ikke, at seniorerne skal have en økonomisk gevinst for at betale for den samme ydelse gennem deres a-kasse-medlemskab.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00