Tesfaye opretter ny styrelse for hjemsendelser

ORGANISATION: En ny Hjemrejsestyrelse skal sikre, at flere udlændinge uden lovligt ophold skal rejse hjem. Tidligere departementschef konstitueres som direktør.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye får en ny styrelse under sit ministerium, Hjemrejsestyrelsen.
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye får en ny styrelse under sit ministerium, Hjemrejsestyrelsen.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Sine Riis Lund

Regeringen opretter ny Hjemrejsestyrelse, der vil få ansvar for, at flere udlændinge uden lovligt ophold rejser hjem.

Til august overtager styrelsen de fleste af sine opgaver, skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye pointerer, at man i mange år har haft Udlændingestyrelsen, der blandt andet giver opholdstilladelser til flygtninge og familiesammenførte.

"Nu opretter vi så Hjemrejsestyrelsen, der skal sikre, at folk også kommer hjem igen, når de ikke længere har ret til at være i Danmark. En myndighed, der kun arbejder med hjemrejse. Det, synes jeg, giver god mening,” udtaler Mattias Tesfaye i pressemeddelelsen.

Nu opretter vi så Hjemrejsestyrelsen, der skal sikre, at folk også kommer hjem igen, når de ikke længere har ret til at være i Danmark. En myndighed, der kun arbejder med hjemrejse. Det, synes jeg, giver god mening.

Mattias Tesfaye
Udlændinge- og integrationsminister

I dag ligger opgaverne på udsendelsesområdet hos flere aktører. Formålet er at samle det hos én myndighed. De opgaver, som ikke er forbundet med tvang eller magtanvendelse, vil derfor fremover blive varetaget af Hjemrejsestyrelsen.

Konstitueret direktør
Tidligere departementschef Claes Nilas konstitueres som direktør for den nye styrelse. Han kommer fra en stilling som vicedirektør i Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Claes Nilas er desuden ekstern lektor i jura på Københavns Universitet samt formand for Nordisk Administrativt Forbund.

Som konstitueret direktør kommer han til at stå i spidsen for cirka 250 medarbejdere i den nye styrelse, der får hovedsæde i Birkerød.

Omorganiseringen betyder, at Nationalt ID-center og sekretariaterne for Udlændingenævnet og Flygtningenævnet rent organisatorisk overføres fra ministeriet til den nye styrelse.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00