Thulesen falder tungt i partiledermåling

PARTILEDERMÅLING: Vælgerne bedømmer DF-formanden meget hårdt efter valget, mens Mette Frederiksen og Jakob Ellemann kan være godt tilfredse.

<br>For ikke så længe siden fik DF-formand Kristian Thulesen Dahl den bedste karakter blandt alle partilderne. Men efter valgnederlaget har han taget et dybt dyk.<br>

For ikke så længe siden fik DF-formand Kristian Thulesen Dahl den bedste karakter blandt alle partilderne. Men efter valgnederlaget har han taget et dybt dyk.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Han har klaret sig fremragende i målingerne, lige siden han blev formand i 2012, og så sent som i februar lå han på en klar andenplads. Men nu er det slut.

Efter Dansk Folkerpartis to katastrofale valgnederlag i foråret er bedømmelsen af formanden blevet meget hård, og Kristian Thulesen Dahl er dumpet helt ned på en syvendeplads. Det viser en ny Norstat-måling udført for Altinget og Jyllands-Posten.

I undersøgelsen har svarpersonerne haft mulighed for at give de ti partiledere karakterer fra plus fem til minus fem, og spredningen viser sig ganske stor.

1.-2.-pladsen

Mette FrederiksenMette Frederiksen (S): 1,8

Mette Frederiksen lå også på en førsteplads i sidste måling, og selvom hun denne gang må dele placeringen med den nye Venstre-leder, kan hun kun være tilfreds. Hun får et imponerende snit på 3,5 hos egne vælgere og pluskarakterer fra samtlige partiers vælgere.

Mens Frederiksen og Ellemann spiller lige op med hinanden som partiledere, vinder Mette Frederiksen klart, hvis man måler på de to politikere som statsministerkandidater.

1.-2.-pladsen

Jakob Ellemann-JensenJakob Ellemann-Jensen (V): 1,8

En flot debut i partiledermålingen for Jakob Ellemann-Jensen, der allerede fra start placerer sig langt bedre end forgængeren, Lars Løkke Rasmussen. Med en karakter på 2,8 er Venstres vælgere dog ikke helt i ekstase over den nye formand, der stadig mangler at udstikke et klart politisk projekt. Til gengæld får Ellemann pæne karakterer i resten af blå blok, selv fra DF-vælgerne, der giver ham 1,7. Ellemann er mere populær end Mette Frederiksen blandt de radikale vælgere.

3.-pladsen

Dokumentation

Sådan har vi spurgt: Hvordan bedømmer du følgende politikeres evner som ledere for sit parti?
Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget og Jyllands-Posten blandt 1.205 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 24.10-28.10.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00