Tidl. DR-chef får nyt job i international medievirksomhed

JOBNYT: Naja Nielsen, der i sommer stoppede som nyhedschef i DR, bliver redaktionel chef i nonprofit-organisationen Orb Media, der har base i Washington DC.

Foto: DR Presse
Peter Pagh-Schlegel

En af DR's tidligere topchefer Naja Nielsen bliver redaktionel chef for den internationale medieorganisation Orb Media, der har hovedsæde i USA's hovedstad. Det oplyser Orb Media i en pressemeddelelse.

Her skal Naja Nielsen lede det redaktionelle hold i udvælgelsen af journalistisk indhold og produktion af multimedieprojekter til et globalt publikum, skriver organisationen.

"Naja kommer til at bidrage med energi, ekspertise og erfaring i udbygningen af Orbs newsroom og produktionen af fantastisk journalistik om emner, som berører milliarder af mennesker," lyder det fra Molly Bingham, der er grundlægger og ceo i Orb Media.

I sommer forlod Naja Nielsen sin stilling som nyhedschef i DR i forbindelse med ansættelsen af Sandy French som ny nyhedsdirektør efter Ulrik Haagerup. Dengang sagde hun til fagbladet Journalisten, at "jobbet som nyhedsdirektør havde været et superspændende job, men nu skal jeg noget andet".

Fakta

BLÅ BOG

Naja Nielsen, 49 år

Har arbejdet i Danmarks Radio siden hun blev færdiguddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1996.

Seneste stillinger i DR:
  • 2015-2017: Nyhedschef på DR Nyheder
  • 2012-2015: Tv-chef på DR Nyheder
  • 2009-2012: Chef for TV Avisen, DR
  • 2004-2006: Programchef, DR

"Vi tror på, at Orb kan gøre en ægte forskel med faktabaseret, balanceret, nysgerrig og velfortalt journalistik om de fælles udfordringer, vi som et globalt samfund står over for," siger Naja Nielsen i pressemeddelelsen.

0:000:00