TV: Søren Søndergaard i EU-løgnedetektor

RETSFORBEHOLD: Vi har udsat fire af Folketingets EU-debattører for en løgnedetektor-test for at afklare, hvornår de taler sandt og falsk i debatten om retsforbeholdet. I dette afsnit svarer Søren Søndergaard på spørgsmål om Europol-samarbejdet. 

Toke Gade Crone Kristiansen

Sandt eller falsk? Hvor meget af debatten om retsforbeholdet er løgn og skræmmekampagner?

Det tester vi i denne serie, hvor fire politikere svarer på spørgsmål om EU, samtidig med at de bliver udsat for en løgnedetektor-test.  

I dette afsnit svarer Enhedslistens Søren Søndergaard blandt andet på, hvor nemt det bliver at få en ny aftale med Europol, hvis det bliver et nej ved afstemningen på torsdag. Søndergaards svar er ikke helt sort-hvidt. Men er hans svar sandt? 

Spørgsmålene til Søndergaard var udtænkt af socialdemokraten Jens Joel, mens journalist Mette Walsted Vestergaard stod for selve interviewet. Debatten blev overvåget af en certificeret polygrafist som målte på åndedræt, blodtryk, nerver og andre bevægelser under svarene. 

I den utraditionelle debat blev svarene ganske nuancerede.

”Som på så mange andre punkter i livet, så er det her jo komplekst. Der er argumenter for, og der er argumenter imod, og når man har beskæftiget sig så meget med det, som jeg har, så kan man også se argumenterne fra den anden side,” lød det efter testen fra Søndergaard.

Se afsnit 2 med Jens Joel i løgnedetektoren her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion