Ugens EU-podcast: Farvel til det gamle Europa-Parlament og goddag til valgkampe i 28 lande på én gang

PARLAMENTET#62: Hvad fik parlamentarikerne udrettet i løbet af fem år med krise på krise? Og hvad mislykkedes for dem? Podcasten gør status over den europæiske parlamentsperiode 2014-2019 og skyder gang i en valgserie, hvor vi begynder med at høre om debatterne i Sverige og Polen.

Klik her, og abonnér på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Mens de svenske politikere lover vælgerne, at de vil være ”de nærigste” i hele Den Europæiske Union, så har de polske oppositionspartier slået sig sammen for at true landets EU-kritiske regeringsparti.

Så forskellige er debatterne i to af Danmarks nabolande ved Østersøen, her hvor valgkampene begynder at varme op fire uger før valget til Europa-Parlamentet 23.-26. maj.

I denne uges europæiske podcast kan du høre Teresa Küchler, korrespondent for Svenska Dagbladet og podcaster for Altinget i Sverige, fortælle Thomas Lauritzen om Sveriges debat op til parlamentsvalget.

Vi ringer også til den store avis Gazeta Wyborcza i Warszawa, hvor indlandsredaktør Roman Imielski udlægger nogle af de vigtigste tendenser i Polens valgkamp.

I næste uge tager vi fat i Tyskland og Frankrig, og sådan fortsætter podcasten med at tage pulsen på debatterne i forskellige EU-lande helt frem til europaparlamentsvalget om en måned.

Inden vi når så langt, så gør denne uges udsendelse også status over, hvad det afgående Europa-Parlament har opnået og fået vedtaget af ny lovgivning siden sidste valg i 2014.

Og så kan du høre den fremtrædende britiske politolog Simon Hix, professor ved London School of Economics, levere sin korte og fyndige analyse af udsigten for Storbritanniens EP-valg.

Foreløbig ser det nemlig ud til, at briterne også skal stemme om kandidater til Europa-Parlamentet, selv om landet er på vej ud af Unionen.

 

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Tema: Podcast: Hør Altinget: Parlamentet

Forrige artikel Dagens podcast: Derfor vil S stramme donationsreglerne for friskolerne Dagens podcast: Derfor vil S stramme donationsreglerne for friskolerne Næste artikel Dagens podcast: Derfor droppede en splittet regering naturmålene Dagens podcast: Derfor droppede en splittet regering naturmålene
Podcast: Klimakrisen er kun toppen af isbjerget

Podcast: Klimakrisen er kun toppen af isbjerget

AJOUR: I 2050 er der 9-10 milliarder mennesker på Jorden, og hvis klodens ressourcer skal dække de behov, det medfører, er der behov for at tænke på mere end kun klimaet. Det mener professor fra Københavns Universitet, Katherine Richardson.