Ugens uddannelse: Nationale test, opsang fra Bondo og forvirring i FGU-sektoren

OVERBLIK: Hovedparten af rød blok gik til angreb mod de nationale test. Lærerforeningen varslede et nyt folkeskoleideal, og fraværsreglerne har skabt forvirring blandt lederne i FGU-sektoren. Her er ugens uddannelsespolitiske overblik.

Ligesom størstedelen af rød blok ønsker Anders Bondo Christensen et opgør med testniveauet i folkeskolen. Det gjorde han klart til SF's landsmøde sidste weekend.&nbsp;<br>
Ligesom størstedelen af rød blok ønsker Anders Bondo Christensen et opgør med testniveauet i folkeskolen. Det gjorde han klart til SF's landsmøde sidste weekend. 
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Niels Frederik Rickers

Velkommen til endnu et tilbageblik på en begivenhedsrig uge i dansk uddannelsespolitik. Vi lægger ud med sidste weekends landsmøder.

Altinget: uddannelse var til stede på SF’s landsmøde i Kolding, da formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen indtog talerstolen.

Først og fremmest benyttede formanden taletiden til at løfte sløret for elementer i det nye folkeskoleideal, som Lærerforeningen brygger på.

Heriblandt ønsker foreningen et opgør med antallet af test i folkeskolen, som de mener har en stærk negativ effekt på især eleverne i de små klasser.

Som Bondo med tydelig spydighed i stemmen påpegede:

”En stor del af dem (eleverne, red.) får at vide år efter år, at de ligger under middel. Det skal nok gøre dem til begejstrede unge mennesker, der kan tage hånd om deres eget liv.”

Dernæst understregede formanden også behovet for opbakning hos SF på Christiansborg i forhandlingerne om fremtidens folkeskole.

Læs flere punkter fra Anders Bondo Christensens tale her:

{{toplink}}
Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

0:000:00