Venstrekvinde: Julens budskab og udlændingepolitikken

DEBAT: Jeg håber, vi får skabt et land med en stram og fair udlændingepolitik, der også er baseret på medmenneskelighed og ordentlighed, skriver venstres Anni Matthiesen.

Af Anni Matthiesen
MF for Venstre

Julen betyder kvalitetstid med vores nærmeste. Og julen giver os plads til eftertanke. Den minder os om nogle af de vigtige budskaber, som julen er bundet op på.

Budskaber om medmenneskelighed, næstekærlighed og ordentlighed.

Budskaber, som ikke kun gælder i julen – men hele året rundt. Budskaber, som både gælder derhjemme, på arbejdet eller i skolen – og også bør gælde i politik.

Det er budskaber, som jeg sommetider er bekymret for, om vi glemmer i vores hverdag. Når vi som vælgere vælger hvilken type politiker, vi vil stemme på. Eller når vi som politikere sidder med vigtige beslutninger om, hvilken retning Danmark skal trækkes i. Da er det vigtigt at huske disse budskaber.

Som landspolitikere har mine kollegaer og jeg et stort ansvar for at bevare medmenneskelighed og ordentlighed. Det forsvinder desværre nogle gange i den store, hektiske debat. Og det forsvinder desværre særligt ofte i vores udlændinge- og flygtningedebat.

Jeg tror, det er vigtigt, vi husker at hæve os over den debat, som sommetider bliver meget formudret og simplificeret.

Vi kan ikke sætte alle mennesker i én boks.

Alt for ofte er debatten styret af enkelttilfælde og skræmmebilleder. Alt for ofte tænker vi på udlændinge og flygtninge som én gruppe, når de i virkeligheden er lige så forskellige som alle os andre.

Ja, der er nogle udlændinge og flygtninge, som begår kriminalitet. Og ja, der er nogle udlændinge og flygtninge, som ikke lever i overensstemmelse med danske værdier.

Men der er så sandelig også mange udlændinge og flygtninge, som gør det stik modsatte. Udlændinge og flygtninge, som succesfuldt integrerer sig og tager danske værdier til sig. Mennesker, som tager arbejde i Danmark. Som betaler skat og bidrager til vores samfund.

Men dem hører vi ikke så meget om.

Det er selvom, de er en helt uundværlig del af vores samfund. Se bare på dansk landbrug. Hvad skulle det gøre uden udenlandsk arbejdskraft? Ja, så måtte flere landbrug gå nedenom og hjem.

Eller se på de danske universiteter. Hvad ville de være uden topprofessionelle udenlandske professorer, som kommer til Danmark og bidrager med viden fra nogle af de bedste universiteter i verden? Ja, det ville forringe vores universiteter – og vores studerendes viden helt dramatisk.

Vi glemmer alt for ofte meget af det, som den frie bevægelighed har bragt til Danmark og os danskere.

Vi danskere har gennem generationer rejst ud og nydt gavn af andre kulturer. Vi er blevet taget godt imod – og vi har lært af andre lande. Et lille land som Danmark kan og skal ikke lukke sig om sig selv.

Det er forkert at forvente, at vi som danskere kan få del i alt det, som et åbent verdenssamfund har at tilbyde os – hvis vi samtidig lukker alle andre ude.

Jeg mener bestemt godt, at man kan føre en udlændinge- og flygtningepolitik, som er stram og fair – men som samtidig også er ordentlig.

Hvordan hænger det sammen med alt det, julen står for? Hvis vi på den ene side gerne vil værne om vores traditioner, vores kirke og vores kristne kerneværdier som næstekærlighed og ordentlighed, så duer det ikke, hvis vi på den anden side handler med lukkethed, fjendtlighed eller racisme. Det duer ikke, hvis vi lægger budskaberne på hylden, når det ikke bare handler om vores egen familie – men måske handler om en udlænding, der kommer her til Danmark. Budskaberne er universelle – og derfor bør vores næstekærlighed også omfavne alle. Både danske og udenlandske.

Jeg håber, at vi ikke vil glemme julens budskaber, når arbejdet går i gang igen i det nye år. Jeg håber, at julen giver anledning til eftertanke om, hvordan vi får skabt et land med en stram og fair udlændingepolitik – men en udlændingepolitik, der også er baseret på medmenneskelighed og ordentlighed. Hvordan vi får skabt et Danmark, hvor der er plads til andre end os selv.

Jeg håber, at vi holder fast i ordentligheden og husker næstekærligheden. Også når den ikke kun skal gives til mennesker med samme nationalitet eller hudfarve som vores egen.

Forrige artikel Forsker: Fodfejl tvang Ryanair til forhandlingsbordet Forsker: Fodfejl tvang Ryanair til forhandlingsbordet Næste artikel Debat: Udlæg landbrugsarealer til græs og høst gevinsten i fremtiden Debat: Udlæg landbrugsarealer til græs og høst gevinsten i fremtiden
 • Anmeld

  Hans-Georg Nielsen

  Stram, fair - og ordentlig

  Kære Anni
  Du skriver: "Jeg mener bestemt godt, at man kan føre en udlændinge- og flygtningepolitik, som er stram og fair – men som samtidig også er ordentlig".

  Betyder det, at du er uenig med Inger S. - og regeringen - eller prøver du blot at at hælde sukkersnak ud over Udlændinge- og Integrationsministerens p.t. 67 populistiske stramninger?

  Og betyder det, at du vil stemme imod yderligere DF inspirerede tiltag?

  S.U. og godt nytår.
  Hans-Georg Nielsen

 • Anmeld

  Thomas Krag · IT-udvikler og debattør

  Smukke ord

  Det er smukke ord, som klinger dårligt med den politik, som Venstre aktuelt lægger stemmer til.

 • Anmeld

  Chr. Bruun

  Sympatisk indlæg

  Jeg er bange for, at Annie Mathiessen får det svært som medlem af V’s folketingsgruppe i det nye år.
  Med mindre - selvfølgelig - hun retter ind og lader julebudskab være julebudskab.
  Ellers, - hvad med at begynde med de 500 kvoteflygtninge? De mest udsatte og dermed de der i vore dage kommer tættest på den kristne fordring om at hjælpe medmennesker i nød.

 • Anmeld

  Steen Olesen

  Kvoteflygtninge

  Jeg savnede i dit indlæg din holdning til FN's Kvoteflygtninge, som din tidligere formand for Venstre, statsminister og flygtningehøjkommisær for FN, Poul Hartling, fik indført i hans tid.
  Det er fint nok at tale om medmenneskelighed, julens budskaber og meget mere, men et samfund som Danmark er for alvor først blevet fattigt, når vi som det eneste land i verden nægter at modtage 500 kvoteflygtninge om året.
  Det er bare så uforståeligt og lavt, at der ikke kan sættes de rette ord på.

 • Anmeld

  Birgit Brunsted

  Venstre står for det modsatte

  Med de synspunkter, hvordan kan du så være medlem af Venstre, Anni Matthiesen?

 • Anmeld

  Birte Strandby · bogvægten.dk

  Kvoteflygtninge

  Smukke ord - det er forhåbentligt et udtryk for en holdningsændring hos folketing og regering, så vi fremover kan opføre os anstændigt overfor medmennesker i nød. Fint at begynde med 500 kvoteflygtninge.

 • Anmeld

  Henning Dam · Selvstændig

  Sympatisk julebudskab - husk ordentligheden i de kommende flygtningeforhandlinger

  Jeg håber Venstre står fast overfor DF i de kommende flygtningen forhandlinger inden for følgende områder:

  1) Den stramme flygtningepolitik skal være inden for de internationale konventioner.

  2) Fastholdelse af integrationsgrunduddannelsen (IGU) for flygtninge med opholdstilladelse og deres familiesammenførte familiemedlemmer. IGU'en er integrationspolitik som virker, og et godt resultat af trepartsforhandlingerne .

 • Anmeld

  Peder Kruse

  Lad de næste generationer takle udfordringerne

  Hvordan kan vi praktisere en ordentlig og menneskelig indvandrer- flygtninge-politik uden at lukke alle dem ind, som gerne vil ? Det er vist kun muligt for dobbeltmoralske superhumanister med sterile hænder og store færdigheder inden for selvbedragets vanskelige kunst. Debatten er stærkt forurenet af gloriepolerende selvgode feel-good no-good ignoranter uden reelle bidrag til løsninger på udfordringerne. Tak for ingenting.

 • Anmeld

  Steen Olesen

  Spørgsmål til Peder Kruse

  Mener du i fuldt alvor, at det kun er dobbeltmoralske superhumanister med sterile hænder osv., der synes, at stoppet for 500 kvoteflygtninge om året til Danmarks, som det eneste land i verden, der har den opfattelse?
  Og sikken du kan slå om dig med fine nedgørende ord om de, som ikke deler dine højreforskruede meninger. FLOT.

 • Anmeld

  Peder Kruse

  Svar til Steen Olesen

  Mit argument er egentlig bare, at de 500 kvoteflygtninge handler mere om din nattesøvn end om at gøre noget godt for verdens millioner af flygtninge.

 • Anmeld

  Poul Sloth Petersen · U-landskonsulent

  Lad holdning blive handling!

  Kære Anni,
  Tak for et udmærket indlæg. Vi ved godt der er ordentlige liberale mennesker i venstre med udsyn og højt til loftet. Problemet er blot, at det nationalkonservative tidehvervskalifat, som misbruger kristendommen politisk er blevet den støttestang som det gamle "højskolevenstre" har gjort sig selv afhængige af.
  Lad dog nytårsforsættet være at lytte til stærke kvinder som Britta Schall Holberg og lad så holdning blive handling.
  God Bless

 • Anmeld

  Peder Kruse

  Fra holdning til handling

  Drop grænsekontrollen. Ligestil nytilkomne med Danmarks nuværende indbyggere og sørg for husly, mad, mental og fysisk sundhed, undervisning, dagpenge, sygedagpenge, arbejde og underhold i øvrigt. Spred nyheden ud i verden og høst respekt fra det ganske udland. På den måde kan vi virkelig gøre en stor forskel i verden - for en tid.

 • Anmeld

  Kurt eriksen · Pens og fhv skoleleder

  Et godt indlæg fra venstre

  Det er et flot skrevet indlæg i debatten om stramninger og udvisninger
  Det er rigtigt at ikke alle kan skæres over en kam og at vi i dk er afhængige af folk fra andre nationaliteter.
  Vi kan ikke udvise og afvise os ud problemerne
  Jeg håber at Støjberg og andre i venstre toppen kan stå imod DF pres og ikke sjakre sig til skattelettelser

 • Anmeld

  Steffen Nielsen

  Klinger hult

  Har svært ved at tage et sådan indlæg fra en Venstrekvinde alvorligt. Hvor er Anni Matthiesen i den offentlige debat, når Inger Støjberg fester med kage over sine mange tiltag for at gøre flygtninge endnu mindre tilbøjelige til at søge sikkerhed i Danmark, eller når Marcus Knuth forsøger at overgå hende i modbydelige udfald mod flygtninge generelt.
  Hvad er Venstre for et parti, der både kan fejre og juble over at gøre livet sværere for de mest udsatte, medens de rask væk benytter enhver lejlighed til at bruge af de offentlige kasser til dem selv og så skal man oven i købet udsættes for at en politiker fra partiet snakker om humanisme og næstekærlighed i juletiden.
  Magen til bræk er sjældent set. Åben din mund, når det gælder og ikke i en sølle kronik, der kun læses af de få.

 • Anmeld

  Johanna Haas · cand. mag.

  Uden had og hetz, men også uden standpunkt...

  Efter min vurdering er der tale om uhyggeligt intetsigende ord fra "venstrekvinden." Ord der ikke forpligter sig på noget som helt, hverken etisk eller moralsk. Ord der fralægger sig ethvert ansvar for den førte udlændingepolitik og Venstres følgagtighed overfor DF.
  Hvis man virkelig som "venstrekvinde" eller "venstemand" har mod og hjerte og et etisk indre kompas samt øjne, der kan se længere end til Damnarks grænsebomme, og en hjerne, der er kvik nok til begribe, at Danmark bør tage sit interrnationale ansvar på sig, finde sit internationale udsyn frem af glemmeskuffen og bidrage til at løse de globale udfordringer konstruktivt, ja så må man virkelig lægge klart afstand til den udlændingepolitik, som Venstre fører. Og det gør venstre-skribenten netop ikke; det er blot forblommede ord i julepapirsindpakning, der hives frem.
  Det opmuntrende, de smukke og stærke ord med klare krav og fordringer, leverer majoriteten af kommentarene der imod - tak for dem. DE varmer om hjertet og giver håb om forandring....

 • Anmeld

  V. Hansen

  Skiftedag?

  Nu har regeringen jo siddet i mere end to år, så det må være på iide, at den del af Venstre, Anni Matthiesen tilhører, kommer til taburetterne.
  Der i i hvert tilfælde ikke meget ordentlighed og kristent menneskesyn i de ministre, der i øjeblikket blander alle reformer sammen i en uredelig sammensurium for at få skabt flertal for en politik, der aldrig ville overleve en afstemning i salen.

 • Anmeld

  Bjørn Asser Hansen

  Universel næstekærlighed.

  Kære Anni Matthiesen!

  Du har skrevet et ordentligt og medmenneskeligt julebudskab om migrationen. Men jeg er ikke sikker på, at det kan bruges til noget.

  Dine kvantitative budskaber om det gode og dårlige ved indvandring indskrænker til generalisering i retning af ”mange er” og ”der er nogle”. Puljen af headhuntet højt uddannet arbejdskraft til universitetet og industri slås i hartkorn med puljen af ikke vestlig arbejdskraft, ja, der er ingen skelnen mellem arbejdskraft af vestlig, asiatisk, afrikansk og mellemøstlig muslimsk og oprindelse. Den sidste gruppe er langt den største og mest problematiske.

  Der mangler desværre en hvidbog, som beskriver problemernes størrelsesorden i parallelsamfundet. Dine og Martin Henriksens semikvantitative slag på tasken giver ikke megen forudsigelse af, om vi er på vej til libanesiske tilstande eller om parallelsamfundet ender i en acceptabel integration og assimilation.

  Du skriver medmenneskeligheden gælder i hjemmet på arbejdspladsen og i skolen, ja naturligvis, til gengæld vil jeg mene, at universel næstekærlighed er en umulighed. Vi kan heller ikke holde til det, når moderne kommunikationsmidler uden forsinkelse kan vise en hel klodes forfærdeligheder. Et barnelig på stranden og alle forfærdes, 100 lig i vejkanten og alle går forbi.

  Mvh

 • Anmeld

  Peder Kruse

  Fra holdning til overvejelse

  I sidste ende handler det mere om at tage ansvar end at vise holdning. Mange af os har børn, hvis fremtid afhænger af vores villighed til at gøre noget ved de problemer, som hører vores tid til. De skal nok få deres egne udfordringer at tumle med, selv om vi tager ansvaret for en problematik, som udvikler sig eksponentielt skidt, hvis ikke vi tager status her og nu under seriøs overvejelse.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Skiftedag, politisk politur og bonevoks eller ærlig vilje?

  Ovenpå et så menneskekærligt og fredselskende budskab fra et folketingsmedlem fra Venstre, må man da håbe, at der vejres frisk morgenluft fra et parti, der ellers har stået for særdeles inhumane og ubehagelige nedsættende og miskrediterende udtalelser og holdninger bla.fra den ansvarlige ministers side overfor mennesker i nød.
  Udlændinge og Integrationsministeriets hjemmeside promoverer sig stadigvæk med et stort tælleapparat, der med energi optæller stramninger overfor flygtninge.
  Dejligt at opleve de mange klare krav og forventninger der er stillet fra størstedelen af kommentatorerne her på linjen. Tak.
  God arbejdslyst, Annie Matthiesen, med dit forhåbentligt ærlige budskab om ordentlige løsninger på vanskelige problemstillinger,....så man forhåbentligt igen kan begynde at være sig selv bekendt som dansker.
  Håber på forandring.


 • Anmeld

  Poul B. · Iagttager

  OK at udpege kvoteflygtninge, og undlade det rationelle at hjælpe den, og deres enorme store familier i deres hjemlande.......

  .....men en grundlæggende betingelse er, at der ikke udpeges folk med Islam som fundament. Muslimer duer ikke i ' ikke muslimske ' lande. De har ikke, og kan ikke, tilpasse sig det dekadente Vesten.
  Vi ser at -for at sige det med groft eftertryk - at sunnier vs aviser dræber hinanden indtil sidste mand er omkommet, og i mellemtiden vil islam, som helhed også ombringe de 'vantro'...... har jeg opfattelsen af. Er det rigtigt forstået?

 • Anmeld

  Poul B. · Iagttager

  Stavefejl

  aviser = shiaer

 • Anmeld

  Ivan Norling · Pensionist

  Er ordentlighed et kristent budskab?

  Nu er jeg ikke selv kristen, men jeg har da aldrig før set det uklare begreb "ordentlighed" fremhævet som et kristent budskab, tilmed et universelt kristent budskab.
  I øvrigt synes jeg ikke der er hverken hoved eller hale i indlægget.
  Fx står der et sted: "Vi kan ikke sætte alle mennesker i én boks." Og senere: "...og derfor bør vores næstekærlighed også omfavne alle. Både danske og udenlandske." Her er alle mennesker da sat i én boks - hvad man altså ikke kan, men kan alligevel. Religion fører sandelig til mærkelige paradokser.
  Jeg vil stærkt anbefale Anni Matthiesen at læse i koranen i 2018. Den er fyldt med tilsvarende paradokser. Og i 2018 bør hun også arbejde for den straksopbremsning som Lars Løkke lovede os, men aldrig gjorde noget ved.
  PS: Straksopbremsningen behøver ikke inkludere litauiske landarbejdere, amerikanske professorer eller norske fysioterapeuter mv.

 • Anmeld

  Johanna Haas · cand. mag.

  Hurra for sækulære samfund og menneskrettighederne

  Ivan Norlings kommentar sætter muslimer i bås med koranen: "jeg vil stærkt anbefale Anni Mathiesssen at læse koranen i 2018"
  SOS Racisme har haft en quiz på deres hjemmeside, hvor man skulle gætte, om et udsagn var fra bibelen eller koranen. Det var svært, for der var ingen forskel, hverken i tone eller indhold; et menneske kan hente det bedste eller det værste frem i sig selv med sin religion i hånden. Det gælder helt uanset hvilken religion man tilhører. Og selvom Anni Mathiessen har pakket sit indlæg til Altinget.dk ind i tyndt julepapir, må vi fastholde, at flygtninge- og udlændingepolitik, når man udtaler sig som politiker, hører til i den sækulære afdeling.
  Oet er moderne og i deres indretning sækulære samfund med respekt for menneskerettighederne, som har givet de bedste vilkår for udfoldelse i respekt for andre mennesker. Det moderne Danmark hviler på universelle menneske- og frihedsrettigheder, hvis institutioner og idealer har spilet en mgt. stor rolle for den enkeltes selvrespekt og respekt for andre mennesker. Det er et sæt fælles normer og rettigheder, som har den fordel, at de er tilgængelige for og omfatter alle mennesker. Det er mit håb, at politikerne vil besinde sig og stoppe den nedbrydning af respekten og forståelsen for menneskerettighedernes betydning, som de fleste pt. deltager aktivt i; i den evige jagt på stemmer forsimples tingene så meget, at vores samfund forråes og værdier, der burde være umistelige går tabt.
  Som modvægt kan jeg anbefale Anni Mathiessen og alle andre at læse ellet genlæse Stephane Hessels lillebitte, men vægtige bog "Gør oprør" fra 2010. Den er er smuk i sin tankegang. Og et mgt. vigtigt indspark til den oplyste samfundsdebat. Stephane Hessel var fransk modstandsmand, blev topdiplomat og var med til at udforme menneskerettighederne. Man kan også se og høre ham på fransk, tysk og engelsk. På U-tube ligger der en del interviews og en smuk portræt film om og med ham.

 • Anmeld

  Ivan Norling · Pensionist

  Er ordentlighed et kristent budskab?

  Nu er jeg ikke selv kristen, men jeg har da aldrig før set det uklare begreb "ordentlighed" fremhævet som et kristent budskab, tilmed et universelt kristent budskab.
  I øvrigt synes jeg ikke der er hverken hoved eller hale i indlægget.
  Fx står der et sted: "Vi kan ikke sætte alle mennesker i én boks." Og senere: "...og derfor bør vores næstekærlighed også omfavne alle. Både danske og udenlandske." Her er alle mennesker da sat i én boks - hvad man altså ikke kan, men kan alligevel. Religion fører sandelig til mærkelige paradokser.
  Jeg vil stærkt anbefale Anni Matthiesen at læse i koranen i 2018. Den er fyldt med tilsvarende paradokser. Og i 2018 bør hun også arbejde for den straksopbremsning som Lars Løkke lovede os, men aldrig gjorde noget ved.
  PS: Straksopbremsningen behøver ikke inkludere litauiske landarbejdere, amerikanske professorer eller norske fysioterapeuter mv.

 • Anmeld

  Ivan Norling · Pensionist

  Om sekulære samfund og menneskerettigheder

  Først vil jeg beklage at mit indlæg forekommer to gange; jeg ved ikke hvorfor.
  Dernæst vil jeg gerne have mig frabedt at jeg sætter muslimer i bås med koranen. Det gør jeg på ingen måde; jeg har slet ikke benyttet ordet muslim.
  Endelig vil jeg minde om at sekulære samfund og menneskerettigheder forudsætter rationelt tænkende medborgere, ikke religiøst tænkende, endsige religiøst følende mennesker.

 • Anmeld

  Poul Sloth Petersen · U-landskonsulent

  Rationalitet og religion

  Det er sandt at religion kan være en hæmsko for rationelt tænkning, men det er jo ikke det fremherskende. Tværtimod er såvel menneskerettigheder som rationel videnskabelig tænkning i høj grad vokset ud af religion.
  Når det er sagt, kan ordentlige ateister og kristne såvel som muslimer i fællesskab samarbejde om at skabe et bedre samfund, men det er da naturligt at Anni Matthiesen tager sit udgangspunkt i det som er hendes tradition, nemlig den kristne.

 • Anmeld

  hans preben pedersen · Vi Grønne EUer !!!!!

  BOM BOM BOM , BOM !!!!!!!

  VI TRÆNGER TIL STORE OMVÆLTNINGER !!!!!!! GODT VALG !!!!!!!

  Venligst hp.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger, vælger og pens. lærer

  Rationalitet og religion.

  Rent hjernemæssigt er vi mennesker udstyret med en højre og en venstre hjernehalvdel.(Prøv at Google).
  Om man primært bruger den ene eller den anden hjernehalvdel mest har absolut intet med intelligenskvotient at gøre.
  Venstre hjernehalvdel styrer den teoretisk / logiske sans (matematiske). Højre hjernehalvdel styrer det følelsesmæssige/sanselige (sproglige, kreative). Om man er mest venstre- eller højrehjernet er meget forskelligt. Nogle er i stand til at bruge begge hjernehalvdele lige godt. Vores danske atomforsker, Niels Bohr var eksempelvis i stand til at bruge begge hjernehalvdele, Han var jo en meget dygtig forsker, men også et meget troende menneske.
  ....
  Hvilken tro, man bekender sig til, har i stor udstrækning basis i, hvor man er vokset op: de omgivelser og den kultur, man er præget af....om man er opvokset i den sydamerikanske regnskov, i det indiske højland, i Kina, i den saudiarabiske ørken, i Italien, i København eller på den jyske eller den norske vestkyst. Man præges både kulturelt og holdningsmæsigt
  Tænk blot på forskellen på en nordjyde og en københavner. Nordjyden siger:"Det er godt nok ikke så godt". Københavneren siger."Det er ganske forfærdeligt, frygteligt og skrækkeligt." De mener det samme :-) . Og det er da godt at vide.
  Grundlæggende er man et menneske. Om det lykkes at blive et velfungerende og harmonisk menneske har intet med trosretning at gøre.
  Har i mange år arbejdet med børn og familier fra hele verden, danske og udenlandske.... med mange forskellige trosretninger og forskellige kulturelle og sociale ståsteder. Har drøftet mangt og meget med mange forskellige mennesker. I øjenhøjde og i gensidig respekt.
  **Ordentlighed og anstændig opførsel er absolut ikke et monopol, der kun har med kristne mennesker at gøre. **
  Nogle forældre var meget "ordentlige" og nemme at samarbejde med. Andre var det ikke. Det havde intet med hverken etnicitet eller trosretning at gøre.
  Det handlede om menneskelige værdier og rummelighed. Værdier, det også forudsættes, at vi alle....også vores politiske ledere respekterer jævnfør vores Danske Grundlovssikrede ret til at tro, tænke og ytre os frit....selvfølgelig i medmenneskelig respekt for hinanden.
  Havde jeg som offentligt ansat tjenestemand ikke behandlet alle anerkendende og respektfuldt, og havde jeg ageret miskrediterende i ord og handling, var jeg naturligvis blevet fyret på gråt papir.
  Mig bekendt har folkevalgte politikere i særlig grad et ansvar og en forpligtelserne i forhold til Grundlovens bestemmelser...
  Eller er der udviklet andre normer "indenfor murene" på Christiansborg, der trænger til en rationel revision ??


  .

 • Anmeld

  Max Tranebæk · Flymekaniker

  Vi skal ikke sælge vores gode demokrati

  Jeg syntes med al respekt ikke de flygtninge vi får til Danmark ser ud som relelle flygtninge
  Og jeg må beklage at konstatere, at en politisk koret presse fordrejer sandheden
  Jeg har således mistet min tillid til presse og er begyndt at søge oplysninger fra flere kilder

 • Anmeld

  Hans-Georg Nielsen

  Godt talt IRB

  Ros til dig I. R. Bertelsen for et solidt indlæg.

  Godt Nytår.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger, vælger og pens. lærer

  Hans-Goorg Nielsen

  Tak for din positive respons.
  Godt Nytår
  Vh I.R.Bertelsen

 • Anmeld

  Poul B. · pensionist, iagttager

  @Konglomeratet Hans-Georg Nielsen og I.R. Bertelsen. ! Hvad gavner det, at et godstog har afgang præcis til tiden ......

  ....... når 'nogen' ved, at en skrænt er styrtet ned og har revet sporet med sig, men ikke siger noget om det ?
  Væk med ros og følelse meninger. Forslag: Forhold jeg til realiteter. Luk øjnene op.
  Hørte I ikke, at det er ved at gå op for selv statsministeren, hvad migranter fra 'ikke vestlige lande'i sin nytårstale vil påføre Europa?

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger, vælger og pens. lærer

  Er enighed en fordel?

  Sagde statsministeren det? Ok. Så må jeg genhøre nytårstalen for 3. gang..:-) . Der er vist rigtigt mange synspunkter og oplevelser af den nytårstale.
  Men nå.
  ....Den dag, alle er enige om alt, er der noget galt....
  At gå efter bolden og ikke personen er i hvert fald absolut at foretrække....både i en dialog, en debat og i en fodboldkamp.
  Godt nytår til alle.

 • Anmeld

  Poul Sloth Petersen · U-landskonsulent

  Nej det sage statsministeren ikke!

  Det skal dog indrømmes, at vores statsminister er så god til at vælge sine ord, at der kan lægges meget forskelligt i hvad han sagde. Inderst inde er statsministeren vist liberal, men når han også skal stille " firbanden" bestående af Inger Støjberg, Marcus Knuth, Nasser Khader og Martin Henriksen nogenlunde tilfreds, er det svært at leve op til det, som venstre traditionelt har stået for.
  Også godt nytår til alle.

 • Anmeld

  Torben Snarup · demokratisk påvirkningsagent

  sammenblanding

  Dette indlæg er pjat.
  Citat: "Ja, der er nogle udlændinge og flygtninge, som begår kriminalitet. Og ja, der er nogle udlændinge og flygtninge, som ikke lever i overensstemmelse med danske værdier. Men der er så sandelig også mange udlændinge og flygtninge, som gør det stik modsatte. Udlændinge og flygtninge, som succesfuldt integrerer sig og tager danske værdier til sig. Mennesker, som tager arbejde i Danmark. Som betaler skat og bidrager til vores samfund. Men dem hører vi ikke så meget om."
  Men hvorfor skal der "høres" noget om dem? Intet nyt er jo helt oplagt godt nyt! At min nabo fru Olsen aldrig har fået en fængselsdom er jo udmærket. Men bør medierne beskæftige sig med, at hun er en lovlydig borger? Nej selvfølgelig ikke.
  Den evindelige pukken på, at et stort flertal af både indfødte og tilvandrede personer er opfører sig ordentlig, er en plat og forslidt aflednings- og forkludringsmanøvre. Og hvor mange professorer - i edb, kræftforsking eller rumfart - er ankommet med folkevandringen fra Somalia, Pakistan og Nigeria? Det er en ommer!

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger, vælger og pens. lærer

  Sammenblanding?

  Torben Snarup. Synes ikke, at dit eksempel med "fru Olsen" helt holder vand.
  Tænk, hvis een eller anden med efternavnet Olsen begår en forbrydelse og man derefter vælger offentligt at påstå, at alle med det efternavn er forbrydere og snyltere?. Det ville da være dybt urimeligt. Ganske, som når man påstår, at alle udlændinge er snyltere, røvere og banditter.
  ....
  Har faktisk mange gamle elever med anden etnisk baggrund, der har fået gode uddannelser og stabile voksenliv: der er sosu assistenter, sygeplejersker, læger, jurister, håndværkere, handelsuddannede, lagerarbejdere, ufaglærte, grønthandlere, pizariaejere, et par ingeniører....Tja, sågar også et byrådsmedlem og en journalist.
  Synes godt, at man i tale og skrift kan anerkende dem og deres forældre som gode borgere, der som alle andre bidrager såvel økonomisk som personligt i samfundet, selv om deres efternavn ikke ender på -sen, -lund, rup eller -strup Deres forældre kom hertil med meget forskellig baggrund. Mange knoklede en hvis legemsdel ud af bukserne med rengøringsarbejde, ufaglært arbejde og på pizariaerne, enten fordi de i begyndelsen ikke havde det danske sprog 'med sig', eller fordi de stod uden ordentlig skolegang og uddannelse hjemmefra.
  Synes, man skal have så mange vinkler som muligt med, når man skal vurdere problemstillinger. Både plusser og minusser.
  Men nå: Den dag, alle er enige, er der noget galt....
  Så hurra for vores allesammens ret til at ytre os og til at få vendt og drejet synspunkterne.
  ....Og: Nej. I vores familie har vi ingen forskningsprofessorer i hverken rumfart, eller edb. Når jeg kigger rund, har vi derimod en arkitekt, en smed, et par murere, landmænd, edb-teknikere, ingeniører, lærere, gartnere, sekretærer, bankfolk,regnskabsførere.osv...fordi vi er vokset op i et land, hvor vi fik den gode mulighed for at bruge vores meget forskellige evner til uddannelser.... og gode familieliv...også selvom ikke alles efternavne klinger rent danske.


 • Anmeld

  Max Tranebæk · flymekaniker

  Se virkeligheden, også selv om den ikke er politisk korrekt.


  Kære I.R.Bertelsen · Borger, vælger og pens. lærer

  Du skriver:
  Har faktisk mange gamle elever med anden etnisk baggrund, der har fået gode uddannelser og stabile voksenliv samt arbejde.


  Jeg vil blive uendelige glad, hvis du kan oplyse, hvor de flygtninge og indvandrere fra Mellemøsten, arbejder og bor.

  Jeg mener virkeligheden ulykkeligvis er, at de fleste i de politisk muslimske ghettoer, er uden for arbejdsmarked og at de desværre ikke socialisere med danskere.

  Det er kærligt ment, se virkeligheden, også selv om den ikke er politisk korrekt.

 • Anmeld

  Torben Snarup · demokratisk påvirkningsagent

  hvem slår alle over én kam ?

  @ I.R. Bertelsen
  "Ganske, som når man påstår, at alle udlændinge er snyltere, røvere og banditter. ....."
  Og hvem har påstået det?

 • Anmeld

  Poul Sloth Petersen · U-landskonsulent

  Tak til I.R. Bertelsen

  Dejligt at der er mennesker som dig, som har udsyn og ved, at nu gælder det.
  Hvis vort menneskesyn i Danmark ikke snart får noget af det tilbage som var der engang, så er vi for alvor truet. DF´s Søren Espersen har allerede begyndt at slå til lyd for, at vi skal stå sammen med de spirende udemokratiske kræfter i Østeuropa. Det er ikke blot trist, men i virkeligheden naivt at være ind kroget i sig selv.

 • Anmeld

  Torben Snarup · demokratisk påvirkningsagent

  to spørgsmål

  @ Poul Sloth Petersen.
  Hvad går det rigtige "menneskesyn" ud på? Og hvordan er det "urigtige"? Venligboere og andre globalistfanatikere fortæller, at da elle de såkaldte "flygtninge" er "mennesker, skal de have adgang til forsørgelse i Europa resten af livet. Desværre er alt for mange af dem voldtægtsforbrydere og religiøse fanatikere. Det går ud over europæerne. Er de ikke mennesker? Og hvorfor er det udemokratisk at den afroislamiske folkevandring nægtes adgang til central- og østeuropæiske lande?

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger, vælger og pens. lærer

  En stor forstadskommune med udfordringer.

  Max Tranebæk:
  Arbejdede som afdelingsleder for støttecenteret på en stor, tresporet skole i en forstadskommune i mange år og oplevede gæstearbejdernes ankomst primært fra Tyrkiet og senere flygtninge fra Pakisten, Indien, Vietnam, Libanon og øvrige arabiske lande. Derudover elever med sproglige udfordringer, hvis forældre var flyttet hertil fra Rusland, Amerika og Europa.
  Alt ialt en meget blandet flok.
  Dem, jeg mest tænker på og omtaler i ovenstående indlæg er gæstearbejdernes og flygtningenes børn. Det var dem, der havde størst støttebehov.
  Når børnene de første år startede i 0.klasse tvivlede vi helt uberettiget på deres intellektuelle niveau. Men de forstod jo ikke i begyndelsen et ord af, hvad der foregik og hvad, der blev sagt.
  Vores arbejde havde ikke kunnet bære frugt, hvis ikke kommunen var blevet klogere og intensivt havde arbejdet i familierne og bla havde sørget for, at børnene kom i vuggestue og børnehave, så de talte og forstod dansk fra 0. klasse....og hvis ikke man havde hjulpet til, så de større børn også kom i SFO, fritidsklub og ungdomsklub, hvor de havde en god fritid og fik gode venner og kammerater.
  Jeg er bekendt med, at man i den pågældende kommune i flere år heldigvis også har arbejdet med boligpolitisk, for indsatsen skal ske på mange niveauer.
  Forældrene kom ofte og bad om råd vedrørende dit og dat. Det var faktisk ret tidskrævende, men gav pote. (I dag er den tidsfaktor desværre blevet minimeret betydeligt for medarbejderne,.... og det er dyrt for samfundet i længden.)
  Torben Snarup:
  Du svarer faktisk selv i dit sidste indlæg på det, du spørger mig om. Og jeg kan supplere med, at Nye Borgerliges formand offentligt og med energi har omtalt udlændinge som røvere, banditter og voldtægtsmænd. Udtalelser, der efter min mening både er miskrediterende for afsenderen og modtageren af budskabet. DF har ligesom vores udlændinge- og integrationsminister i ord og handling bestemt ageret nedladende.
  Men som sagt: Den dag alle er enige, er der noget galt....
  GODT, vi har vores frihed til at tænke, tro og tale frit.


 • Anmeld

  Poul B. · pensionist, iagttager

  @ I.R.Bertelsen

  Jeg mener, at du læser Torben Snarup, som en vis herre (som i dagens religion måske er en hun?) læser biblen.
  Du bør forstå, at " fru Olsen" er gennemsnittet af > 100.000 mennesker.
  Sig mig. Hvad står der her?
  citat "Torben Snarup. Synes ikke, at dit eksempel med "fru Olsen" helt holder vand.
  Tænk, hvis een eller anden med efternavnet Olsen begår en forbrydelse og man derefter vælger offentligt at påstå, at alle med det efternavn er forbrydere og snyltere?. Det ville da være dybt urimeligt. Ganske, som når man påstår, at alle udlændinge er snyltere, røvere og banditter. " citat slut.

  I.R. Bertelsen. Du burde have skrevet:
  "Tænk, hvis een eller anden med efternavnet Olsen - IKKE - begår en forbrydelse og man derefter vælger offentligt at påstå, at alle med det efternavn - IKKE - er forbrydere og snyltere?. Det ville da være dybt urimeligt,( red. at fremhæve dem). Ganske, som når man - IKKE - påstår, at alle udlændinge er snyltere, røvere og banditter".
  Forslag: Hvis du ikke kan læse inden ad, så brug din tid bedre og undlad at kommentere , eller 'spamme' tråden, som det hedder i dag!.
  Noget andet:
  Jeg garanterer for, at 99,8% af dine muslimske antrufne, hvis de er danskgifte, at så er danskeren konverteret til islam.
  Godt gået af Torben Snarup (realist)

 • Anmeld

  Steffen Nielsen

  Politisk korrekthed

  Besynderligt at så mange forsøger at dække sig ind under "politisk ukorrekthed.
  For mig at se, er det et udtryk for en kujonagtig måde at agitere på.
  "Undskyld at jeg er politisk ukorrekt"
  Hvis man ikke mener, at man har selvrespekt nok til at sige hvad man mener, bør man holde sin kæft.
  I øvrigt kunne jeg godt lide at vide hvem der skal vurdere hvad der er politisk korrekt. Sidder der en overdommer og dømmer?

 • Anmeld

  Poul Sloth Petersen · U-landskonsulent

  2 svar

  @Snarup
  Jeg skrev at, det var på høje tid at vi genopfandt det menneskesyn vi tidligere havde i Danmark. Dengang vi var stolte af at kunne hjælpe chilenske, ungarske og vietnamesiske flygtninge. Dengang venstremanden Poul Harling som flygtningehøjkommissær kæmpede for at skabe hjerte og husrum til verdens flygtninge. Dengang vi var stolte af vores ulandshjælp og også af, hvad danske udsendinge, missionærer, u-landsfrivillige og DANIDA udsendinge udrettede, samtidig med at vi havde fædrelandskærlighed og holdt af Dannebrog uden at være nationalister. Det er det Danmark jeg ønsker tilbage. Hvad der rigtigt og forkert menneskesyn vil jeg ikke definere nærmere, det kan du vist selv klare, nu hvor jeg har givet udtryk for hvad jeg ønsker, men altså også mener er nødvendigt og alt andet end naivt.
  Angående de østeuropæiske lande er det ildevarslende, at de ikke vil gennemføre beslutninger som er demokratisk vedtagne i EU. Et EU som kuldsejler er, tror jeg den sikre vej til Europas deroute.

 • Anmeld

  Steffen Nielsen

  Politisk korrekthed II

  Max Tranebæk og flere andre
  Jeg er så pisse træt af høre folk undskylde sig med at de er politisk ukorrekte, efter de først har pisset på mennesker, der er på flugt fra død og forfølgelse og bagefter beskylder dem for at lugte.
  Giv dog udtryk for dine racistiske holdninger, men lad være med at beskylde andre for at du bliver undertrykt ved at dække dig ind under at være politisk ukorrekt.

  Hvis I ikke tør stå ved jeres fordomsfulde og racistiske holdninger, så hold jeres kæft. Vi er stadig mange, der tror på, at danskere er et folkefærd, der gerne hjælper andre akkurat som da vi selv havde brug for hjælp.

 • Anmeld

  Torben Snarup · demokratisk påvirkningsagent

  krystalklar forskel

  @ Steffen Nielsen -
  "Dengang vi var stolte af at kunne hjælpe chilenske, ungarske og vietnamesiske flygtninge......"
  Kan du slet ikke se forskel på de forskellige flygtninge, der er ankommet? De ungarske, chilenske og vietnamesiske immigranter var og er lovlydige og flittige personer, der ikke prøver at dominere de indfødte danskere eller snylte på dem. Er du slet ikke orienteret om det voldskaos, den afro-islamiske folkevandring medfører?

 • Anmeld

  Hans-Georg Nielsen

  Voldskaos?

  Hej Torben Snarup

  jeg synes, at du - og alle andre debattører - bør tjekke denne USA statistik offentliggjort af World economic Forum. https://goo.gl/i5bmVd

  2 dræbt af udenlandske jihadister men 11.737 dræbt af US landsmænd

  Happy reading :-)

 • Anmeld

  Poul Sloth Petersen · U-landskonsulent

  Tilbage til udgangspunktet

  @Snarup,
  Nu var udgangspunktet for denne diskussion Anni Mathiesens indlæg om julens budskab og udlændingepolitikken. Johannes Møllehave skrev engang følgende digt.
  " Vi trækker streger og sætter skel,
  imellem andre folk og os selv.
  Vi taler om børn, som vi kalder ægte,
  og andre, hvis ægthed, vi vil benægte.
  I evangeliet får vi at vide,
  han stillede sig på de uægtes side.
  Og alle dem, som faldt uden for stregen,
  dem slog han følge med hele vejen.
  Så ingen af dem, som Vorherre skabte,
  skal kaldes udenfor og fortabte.
  Han fjernede grænser og slettede skel,
  og derfor slog de ham også ihjel.
  Han satte en streg over hver en streg,
  som sættes imellem dig og mig.
  Det danner et kors, naturligvis,
  og det blev hans kærligheds høje pris.
  Hans kærlighed sletter julenat
  de streger og skel vi selv har sat""
  Så vidt Møllehave. Selv har jeg i 15 år arbejdet i såvel Mellemøsten, Asien og Afrika, både hvor der var muslimsk flertal, kristent flertal og stort set lige mange i begge religioner. Jeg er bevidst om, at vi mennesker er forskellige, også at vi har store udfordringer. Men så lad os tage udfordringerne op. Alternativet, at skubbe udfordringer væk tror jeg er særdeles naivt.

 • Anmeld

  Steffen Nielsen

  Krystalklar

  Torben Snarup

  Må jeg gøre dig opmærksom på, at det er langt fra flygtninge der står bag den kriminalitet som du påstår.
  Det er korrekt, at der er en hel del 2. og 3. generationsindvandrere, der er medlemmer af bander og begår kriminalitet, men hvor har du set, at det er f.eks. syriske flygtninge, der står bag den megen kriminalitet?

  I Sverige, der om nogen modtog flygtninge i 2015 kan du læse denne artikel:
  https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2016/02/09/195198781/sverige-svaert-lite-kriminalitet-skyldes-flyktninger

 • Anmeld

  Steffen Nielsen

  Krystalklar II

  I øvrigt gider jeg overhovedet ikke den diskussion, hvor man basere sig på usaglige påstande, der er avlet blandt racister.
  Debatten er meningsløs, for du / I vil med garanti blot fortsætte jeres usaglige hadkampagne, men fri mig for at I forsøger at dække jer ind under at kalde jer politisk ukorrekte. Det er blot tegn på en kujonagtig metode for at frasige jer et ansvar for jeres holdninger.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger, vælger og pens. lærer.

  Ja Møllehave var et klogt og indsigtsfuldt mnneske.

  Tak til dig Poul Sloth Petersen for at huske os på Møllehave.... og tak til alle I andre, der her på linjen på forskellig og indsigtsfuld måde giver udtryk for, at vi som mennesker skal møde hinanden i øjenhøjde, respektere hinandens forskelligheder og indgå i den dialog om svære ting, som vi gudskelov har mulighed for....jfr vores Grundlovsikrede rettigheder her i Danmark.
  Det er meget opløftende, at så mange, der kender problemstillingerne indefra, har grebet pennen. For vi skal gerne kunne bevare vores selvrespekt som danskere, der respekterer, at nogle mennesker er anderledes end os selv.
  Og Steffen Nielsen:....Bliver også "pisse træt" af, at nogle i debatten fremkommer med tilpassede, ikke dokumenterbare tal og med personrettede modargumenter, gemmer sig bag en påstået "politisk ukorrekthed" og udtaler sig stærkt nedsættende og generaliserende om mennesker, de tilsyneladende ikke selv har haft reel nærkontakt med.
  Tja. Men vejen frem er at spidse pennen og bevare jordforbindelsen. • Anmeld

  Steffen Nielsen

  Tak til I.R.Bertelsen

  Tak til I.R.Bertelsen for nogle indsigtsfulde kommentarer i et sobert sprog. Jeg skal gerne indrømme, at jeg har ladet min irritation skinne igennem, men jeg er så hamrende træt af tomme meningsløse fraser.
  Vi lever i et demokratisk land, hvor man kan give udtryk for sin mening, også selvom den baserer sig på fordomme og racisme og ikke på fakta. At man har udviklet disse holdninger bør man dog selv tage ansvar for.
  Jeg oplevede racisme her i Danmark i 60'erne, da min fars ven, der var afro-amerikansk desertør, hvor mennesker, som jeg troede jeg kendte, gav udtryk for ringeagt alene pga hudfarve, så lad være med at henvise til diverse undskyldninger om politisk ukorrekthed og at en alt for stor andel af kriminelle er 2. og 3. generationsindvandrer.
  Når man behandler andre mennesker med ringeagt, som vi har gjort lige så længe som vi har modtaget muslimske indvandrere og flygtninge, så skaber man også selv en kultur i det parallelsamfund, som vi selv var med til at henvise dem til og får en modreaktion.
  Det har vi gjort alle dage overfor mennesker, som resten af samfundet så ned på.
  I min barndom hed det "rabarberkvarterer", hvor samfundets laveste klasser levede under kummerlige forhold og hvor arbejdsløshed, misbrug, prostitution og kriminalitet var en naturlig reaktion på samfundets foragt.
  Disse miljøer findes stadig, men nu er de flyttet udenfor de store byer og har bosat sig i nedlagte landbrugsejendomme og små byer, der er ved at uddø.
  Det værste er, at netop DF og deres sympatisører har et direkte medansvar for at have skabt den kultur, fordi det har været umuligt at have en meningsfuld og konstruktiv debat om problemerne, fordi debatten med det samme bliver forurenet af et sort / hvidt menneskesyn.
  Der er absolut ingen, der betvivler kriminalitetsstatistikkerne, der tydeligt viser, at mennesker med ikke-vestlig baggrund er overrepræsenteret, men årsagerne kan vi takke den menneskeforagt, der bliver udvist overfor mennesker alene på baggrund af deres etniske oprindelse.

  Det er påfaldende at små samfund, der bliver pålagt at tage imod en gruppe flygtninge, i starten hyler op om at de ikke vil have dem i deres nabolag pga snak om kriminalitet, efter et stykke tid ændrer holdning og efterfølgende ikke vil af med deres flygtninge, fordi de har været en berigelse.
  Aktuelt kæmper et lokalsamfund for at beholde deres somliske flygtning, der står til udvisning. Et tydeligt eksempel på, at hvis man møder og respekterer en fremmed, så kan man få 10-fold igen.

 • Anmeld

  Torben Snarup · demokratisk påvirkningsagent

  ringeagt

  "Når man behandler andre mennesker med ringeagt, som vi har gjort lige så længe som vi har modtaget muslimske indvandrere og flygtninge, så skaber man også selv en kultur i det parallelsamfund, som vi selv var med til at henvise dem til og får en modreaktion...."
  Har du ikke opdaget, at det er de hårdkogle kriminelle og shariafanatikere, som behandler "vantro" med ringeagt - og f.eks. voldtager dem - eller brænder deres biler, og i ekstreme tilfælde ritualmyrder dem. Hvilken planet bor du på?

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Udvikling kommer i bølger. Fri os for tsunamier !

  Tak og i lige måde, Steffen Nielsen.
  Fattigdom, forarmelse og ydmygelse har altid kunnet føre til kriminalitet eller ekstreme reaktioner.
  Husker også 60'erne, hvor vi som unge med undren hørte om raceurolighederne i Amerika og med beundring fulgte med i Martin Luther Kings og i Sydafrika Mandelas langstrakte udholdenhed. Men det var så langt vær og var så fjernt. Nu er hele verden kommet nærmere, og vi hører om selv det mindste udefra. Dengang kunne vi slet ikke forestille os, at det senere ville komme så langt og godt, at Amerika senere ville få et statsoverhoved med afroamerikansk blod i årerne og at Kuk Kluk Klans fremfærd ville blive næsten helt minimeret, selv om de påstod at være kristne.
  ....
  I 70'erne fik vi en handicappet datter og besøgte derfor de uhyrlige centralinstitutioner for retarderede for at danne os et overblik over situationen og mulighederne. Heldigvis skabte dygtige politikere dengang Bistandsloven, så vi fik mulighed for at få hjælp og støtte, så hun kunne vokse op hjemme sammen med sine søskende. Senere nedlagde socialminister Eva Gredal i samarbejde med forsorgschef Bank Mikkelsen med ro og omtanke de lukkede institutioner. I dag bor vores datter i et bofællesskab i en mellemstor sjællandsk provinsby, hvor hun absolut mødes af indbyggerne med respektfuld og positiv imødekommenhed. Sikke et fremskridt for så mange.
  ....
  Så meget mere bliver man chokeret og afmægtig, når velbjergede, trygge danskere.... også dem i ledende, politiske tillidshverv....kan finde på at nedgøre og mistænkeliggøre andre mennesker, alene fordi de har et andet socialt ståsted, en anden hårfarve, en anden tro eller et andet sprog end man selv.
  I 1953 tvangsforflyttede vi danskere alle indbyggerne i Thule for at få plads til Thule-Basen. Meget beskæmmende og menneskeligt omkostningsfuldt.
  Ved årsskiftet proklamerede vores egen statsminister, at de reolbyggerier, hvor vores udsatte borgere...etnisk eller ikke etnisk danskere....bor, blot skal rives ned og jævnes med jorden!
  Samtidigt skal man lægge ører til, at vores udlændinge og integrationsminister i tv udtaler:
  .." Vi vil ikke i dialog med hvem som helst om hvad som helst"....
  Ærligt talt: "Tak for sangen !"
  Troede faktisk, at politikerne var valgt af os borgere til at varetage borgernes interesser i overensstemmelse med Grundlovens bestemmelser.?
  HVAD er det, der nu sker "indenfor murene" på Christiansborg? Har de helt mistet nærkontakten med det omgivende samfund, hvor man i stor udstrækning finder ud af det med hinanden?
  Heldigvis viste kommunalvalget, at den ganske almindelige borger tænker sig godt og grundigt om.
  Håber derfor, at de holdninger, som Anni Matthiesen i hvert fald slår til lyd for, kan vinde genklang og forståelse i et parti, der tilsyneladende har meget at drøfte internt, inden man tør stå på egne ben.

 • Anmeld

  Max Tranebæk · flymekaniker

  Sælg ikke vores gode velfærd og demokrati.

  Sælg ikke vores gode velfærd og demokrati.
  jeg syntes med al respekt ikke, når sandheden skal frem, at de flygtninge vi modtage, på nogen måde ligner reelle Flygtninge.
  Kære:
  Egohumanister, Venligboer, politisk-korrekte og andet godtfolk, se virkeligheden som den er.
  Jeg syntes i agerer lige som i kejserens nye klæder.
  Bortset fra at guldet i sælger, er byttet ud med vores gode velfærd og demokrati.
  Jer er meget glad for, at vores statsminister kan se problemerne.
  Det er kærligt ment

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  At sælge demokratiet?

  Demokrati betyder folkestyre. Forhåbentligt står det ikke til salg så længe vi alle respekterer og efterlever Grundlovens bestemmelser om, at enhver har ret til at tro, mene og ytre sig frit.
  ....Den dag, hvor alle i demokratiet er eller skal være enige, er der noget galt.....
  Det, der kan underminere et demokrati kan være ekstremisme samt manipulation og magtudøvelse, hvor den enkelte borgers menneskerettigheder på forskellig vis underkendes. DET skal vi være meget opmærksomme på.
  Det er rigtigt godt, hvis man som den lille fordomsfrie dreng.... i "Kejserens nye klæder"..... kan iagttage magthaveren og undrende (i overført betydning) kan konstatere: "Han har jo ikke noget på.".....eller sige:"Hvad er det dog han/hun siger og gør?"
  ....
  Eventyret var i 1837 stærkt politisk, idet der såvel i Danmark som i hele Europa var store omvæltninger, hvor enevælden og kongernes/kejsernes magt blev afløst af mere demokratiske styreformer. I Danmark fik borgerne deres grundlovssikrede rettigheder ved vores første Grundlov i 1849.
  ....Tja.Han er jo stadig aktuel, den gode Hans Christian Andersen. Når nogle politikere og politiske partier stadigvæk argumenterer for central topstyring og minimering af vores grundlovssikrede rettigheder, så må og skal vi som borgere være meget tænksomme og ansvarsfulde, når vi skal til valgurnerne igen.
  Max Tranebæk: Vi sælger bestemt ikke ud af vores velfærd, fordi vi hjælper hinanden og mennesker i nød. Dine diskrediterende udtalelser om 'godtfolket' kan på ingen måde opfattes som 'kærligt ment'. Tværtimod.