Vestager præsenterer ny strategi for biosolutions: “Det er nu, vi skal tage første spadestik”

EU-Kommissionen præsenterer ny strategi, der skal sætte gang i arbejdet med bioteknologi. Det bliver en central søjle i EU's nye industripolitik, lyder vurderingen fra tænketank.

"Det er nu, at vi skal tage første spadestik og indfri det her enorme potentiale," lød det fra EU-kommissæren, Margrethe Vestager, på pressemødet om ny strategi for biosolution. 
"Det er nu, at vi skal tage første spadestik og indfri det her enorme potentiale," lød det fra EU-kommissæren, Margrethe Vestager, på pressemødet om ny strategi for biosolution. Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP/Ritzau Scanpix
Frida Flinch

Trods stor entusiasme fra erhvervslivets lobbyister er biosolutions endnu ikke en industri, der rigtig har fået luft under vingerne.

Men det vil Margrethe Vestager og EU-Kommissionen nu gøre noget ved.

Det stod klart, da den danske næstformand onsdag foran pressen præsenterede EU-Kommissionens nye strategi for biosolutions og bioteknologi.

"Bioteknologi og bioproduktion kan gøre verden bedre i fremtiden," lød det fra EU-kommissæren på pressemødet. "Det er nu, vi skal tage første spadestik og indfri det her enorme potentiale."

{{toplink}}
Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Biosolutions er en teknologi, der kan ses som et alternativ til for eksempel klimaskadelige produkter. Det kan være biopesticider, der kan erstatte kemiske pesticider, eller særlige fermenteringsteknologier, som gør det muligt at lave alternative proteiner.

Med skelen til USA's hurtige godkendelsesprocedurer, vil Kommissionen forenkle den europæiske lovgivning. 

Ifølge Emmanuel Molding Nielsen, der er analytiker i Tænketanken Europa, kom der ikke mange konkrete forslag ud af pressemødet. Udmeldingen i dag skal i stedet ses som en måde for kommissionen at pege på industriens udfordringer.

"Det viser, at kommissionen er relativt tidlig i sit arbejde med det her. Det er stadig en meget åben diskussion. Men nu er teknologiområdet ved at blive etableret som et strategisk vigtigt område for EU," lyder det fra analytikeren.

0:000:00